שתף קטע נבחר
 

עיריית ת"א תגדיל אחוזי הבנייה בכפר שלם

בדיון של הוועדה לביקורת המדינה בנוגע לסחבת בפרויקט פינוי-בינוי בשכונת כפר שלם בדרום ת"א, הודיע נציג העירייה: "לא נאיים עוד על התושבים במשפטים ובפינויים בכוח - כי לא יכול להתקבל פתרון בלי לדבר עם התושבים"

בשורה לתושבי שכונת כפר שלם בדרום תל-אביב: עיריית תל-אביב-יפו מוכנה להגדיל את אחוזי הבנייה במתחם כפר שלם כדי לקדם את יישום התוכנית לפינוי-בינוי, כך שתהיה מקובלת על עשרות המשפחות שנותרו שם. משפחות אלה מיועדות לפינוי זמני, עד שיקבלו דיור קבע חלופי בבניינים החדשים. נציג העירייה עמי כץ הודיע על כך לוועדה לביקורת המדינה, שדנה היום (ב') ביישום לקחי דו"ח מבקר המדינה על הסחבת ביישום הפרויקט.

 

כפר שלם - כתבות אחרונות בערוץ הנדל"ן :

 

כץ הוסיף כי "לא נאיים עוד על התושבים במשפטים ובפינויים בכוח, כי לא יכול להתקבל פתרון בלי לדבר עם התושבים. בימים אלה אנחנו משלימים עבודה רצינית של בדיקת הזכאים ועלויות הפרויקט, כמו גם את החלופות האפשריות לביצוע, כך שבעוד כשבועיים נגיש לרשות מקרקעי ישראל את מתווה הפרויקט - שיהיה מקובל גם על התושבים בעידוד יזמים להיכנס לתמונה באישור תוספת אחוזי בנייה".

 

רחל תורג'מן, היו"ר הפורשת של חברת השיקום הממשלתית-עירונית חלמיש שנמצאת לפני פירוק, אמרה שהקריטריונים לפיצוי הזכאים נקבעו עוד בשנת 1996 - וצריך לאמץ אותם בהתאמה לערכי השוק כיום. זאת בגלל הפיחות שחל בהם בשנתיים האחרונות בעקבות הזינוק במחירי הדיור. מזכיר ועד כפר שלם, אהרון מדואל, ציין כי 400 משפחות קיבלו פיצויים ופונו בשנת 1993 ללא בעיות, אבל לאחר מכן התהליך נתקע.

 

"חברת חלמיש פתחה בהליכים משפטיים לפינוי התושבים שנותרו לפני שהחלה בהידברות איתנו, ושינתה קריטריונים בלי ליידע איש. אבל עורכי הדין של חלמיש התעשרו ב-7 מיליון שקל בשנתיים", אמר מדואל. יו"ר הוועדה, ח"כ אמנון כהן (ש"ס), אמר כי אסור למנות לתפקיד מפרקי החברה את אלה שהרוויחו מההליכים המשפטיים של פינוי כפר שלם בגלל חשד לניגוד עניינים.

 

שכונת כפר שלם בדרום תל-אביב. פתרון בשיתוף התושבים (צילום: יהונתן צור) (צילום: יהונתן צור)
שכונת כפר שלם בדרום תל-אביב. פתרון בשיתוף התושבים(צילום: יהונתן צור)
 

 

"נושא אנושי-חברתי חוצה מפלגות"

תורג'מן סיפרה כי החליטה להתפטר מראשות החברה בגלל ש"רשות החברות הממשלתיות חיבלה כל העת בתפקידי והבנתי שאין עם מי לעבוד. אני עצמי עבדתי בהתנדבות מלאה ומתוך תחושה של שליחות חברתית לטיפול שורש בבעיית התושבים בהידברות כנה, כי נוכחתי שכל הגורמים האחרים לא טיפלו בהם כראוי והם נפלו בין הכיסאות".

 

ח"כ כהן קרא לתורג'מן להמשיך לתפקד לפחות כמגשרת בין התושבים לעירייה ולמשרדי הממשלה, הודות לאמון הרב שרוחשים לה כל הצדדים. "אסור שהתושבים יפלו בין הכיסאות", אמר. "מדובר כאן בנושא אנושי-חברתי שהוא חוצה מפלגות, כשכולם בעצם מצהירים שהם רוצים רק בטובת האוכלוסייה. גיליתי גם נכונות לכך אצל ראש העירייה".

 

נציג האוצר, יאיר פינס, ציין כי "היו בשנים האחרונות אינספור ישיבות, אך לא הצלחנו להגיע למתווה מוסכם כי העירייה צריכה להחליט לטפל בעניין מבחינה אסטרטגית, ואנחנו התחייבנו לאמץ כל קריטריון הגיוני". על הזמן הדרוש להסכמה הדעות חלוקות. עו"ד ארז קמיניץ, המשנה ליועץ המשפטי לממשלה, מחכה לעירייה שתסכים למתווה הפרויקט. נציג משרד הפנים, עזא-דין דאהר, אמר מצדו כי אישור התוכנית ימשך כשנתיים.

 

ח"כ דב חנין (חד"ש) אמר כי ממצאי דו"ח המבקר על התנהלות חלמיש "יחסכו מהעירייה עבודה גם בעתיד, כי הם מתריעים על היעדר הסתכלות חברתית ועל התמקדות בהיבט הכלכלי".

 

ניסים סלמן, סגן מנהל רשות החברות הממשלתיות, הסביר את הסיבה להפניית מבקר המדינה שיבדוק את התנהלות החברה. "הרגשנו בשנים האחרונות שאיננו יכולים לפקח על חלמיש", אמר. פירוק החברה משתלב במסגרת פעילות הרשות "למזג מספר חברות משכנות העוסקות בדיור ציבורי", הוסיף. בתום הדיון הוחלט לקיים דיון מעקב בהשתתפות ראש עיריית תל-אבי-יפו, רון חולדאי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עידו ארז
פינוי בשכונת כפר שלם
צילום: עידו ארז
מומלצים