מגמה מעורבת בוול סטריט; טוויטר איבדה 5%
דאו ג'ונס עלה ב-0.2% ונאסד"ק ירד ב-0.1%. טוויטר נכנסה רשמית ל"שוק דובי". קרן בלקסטון תרכוש ב-200 מיליון דולר מניות של קרוקס, שזינקה ב-21%. נתוני הבתים בהליך מכירה לנובמבר לא עמדו בציפיות השוק
המסחר בוול סטריט ננעל היום (ב') במגמה מעורבת על רקע הירידות באירופה והמגמה המעורבת שנרשמה בבורסות אסיה. היום פורסמו נתוני הבתים בהליך מכירה לחודש נובמבר שלא עמדו בציפיות בשוק.
מדדי המניות
מדד דאו ג'ונס עלה ב-0.16% ל-16,504.29 נקודות, מדד נאסד"ק ירד ב-0.06% ל-4,154.20 נקודות, ומדד S&P 500 ירד ב-0.02% ל-1,841.07 נקודות.
ברקע המסחר
בסקירתם השבועית כותבים בהראל פיננסים לקראת השנה החדשה כי "האיום המרכזי על השווקים עם פתיחת השנה הוא השאלה אם המחירים הנוכחיים גבוהים מדי מאחר שהמכפילים ברמות יחסית גבוהות – אם כי ברוב המגזרים המכפילים נמוכים מהמכפילים ההיסטוריים בעשור או שניים האחרונים. עליית התשואות לא מטרידה כרגע את השוק ואנו מעריכים כי אם היא תימשך בעצלתיים, היא לא תמנע המשך מגמה חיובית".העלייה במשכורת הממוצעת בארה"ב מפגרת באופן משמעותי אחרי העלייה ברמת הפריון של העובד האמריקאי, על כך מלמד מחקר חדש של "המכון למדיניות כלכלית" (Economic Policy Institute) בוושינגטון. המחקר מצא גם שקצב העלייה של המשכורת הממוצעת של מנכ"לים בארה"ב גבוה בהרבה מקצב עליית הפריון לעובד במשק האמריקאי, שהוא כמות הכסף שמייצרת הכלכלה האמריקאית בשעת עבודה.
נושא נוסף שמאיר המחקר הוא השינוי לרעה במידת התאמתו של שכר המינימום בארה"ב לכיסוי עלות המחיה המינימלית. עורכי המחקר טוענים שאילו היה מוצמד שכר המינימום בארה"ב, העומד כיום על 7.25 דולר לשעת עבודה, לרמת הפריון במשק האמריקאי, הוא היה מגיע לרמה של 18.30 דולר לשעה.
המסחר בבורסות אירופה ננעל היום ברובו בירידות שערים, שורת נתוני מאקרו שפורסמו ביבשת העיבו על המסחר. מדד מנהלי הרכש המשולב של גרמניה, צרפת ואיטליה לדצמבר הצביע על המשך התכווצות הכלכלה ביבשת, עם קריאה של 47.7 נקודות, זאת לעומת 48 נקודות בחודש הקודם. בבריטניה פורסמו נתוני אשראי מאכזבים של המגזר הפרטי ובאיטליה פורסמו תוצאות המכרז להנפקת אג"ח ממשלתי ל-10 שנים אשר הצביעו על עליית תשואות ל-4.11% זאת לעומת 4.01% במכרז שבוצע בסוף נובמבר.
המסחר בבורסות המובילות באסיה ננעל הבוקר במגמה מעורבת, הבורסה של טוקיו המשיכה לקבל דחיפה עקב מגמת היחלשותו של הין - המטבע היפני ירד על לרמה של 105.26 ין לדולר, מול רמה של 105.16 שנרשמה בשישי בערב בניו יורק.
בורסת טוקיו מסכמת שנה מוצלחת ביותר עם עלייה של 56% בניקיי במהלך 2013 - העלייה החזקה ביותר בבורסות של אסיה. לעומתה, הבורסה של סין זוכה בתואר הלא מרשים של הבורסה עם הביצועים הגרועים ביותר ביבשת ב-2013 - לאחר שנה מטלטלת בהרבה ורצופת קשיים סוגרת שנגחאי את השנה בירידה של ירידה של 7.3%.
מאקרו בארה"ב
היום פורסמו נתוני הבתים בהליך מכירה לחודש נובמבר, עם גידול של 0.2% בלבד, פחות מהצפי בשוק לגידול בשיעור של 1% במספר הבתים, זאת לעומת ירידה של 0.6% בחודש הקודם.
בתים בהליך מכירה הינו נתון לגבי שיעור השינוי במספר החוזים שנחתמו למכירת בתים, אולם עדיין ממתינים לסגירת העסקה. נתון זה מתפרסם כשבוע מאוחר יותר מנתון מכירות בתים קיימים, אולם מספק אינדיקציה לגבי העתיד, כאשר חוזה נחתם מספר שבועות לפני שנספר הבית כנמכר בפועל. זהו מדד מוביל המצביע על חוזק הכלכלה, כי מכירתו של בית מעוררת אפקט דומינו רחב. למשל, שיפוצים נעשים על ידי הבעלים החדשים, משכנתא נמכרת על ידי הבנק המממן, הברוקרים מקבלים תשלום לביצוע העסקה וכו'.
מניות במרכז
בשבוע הבא, בתערוכת CES שתיערך בלאס וגאס, צפויות גוגל ואאודי להכריז על פיתוח משותף של מערכת בידור ומידע לרכב שתתבסס על אנדרואיד. במיזם מעורבות יצרניות רכב נוספות ששמן טרם פורסם לצד יצרנית החומרה NVIDIA, כאשר המטרה ארוכת הטווח היא ליצור פלטפורמה שתאפשר לנהגים ונוסעים לצרוך בנוחות מוזיקה, אפליקציות, שרותי ניווט ושרותים נוספים במהלך הנסיעה.
יצרנית הנעליים קרוקס (זינקה ב-21%) הודיעה כי קרן השקעות המזוהה עם קרן בלקסטון, הסכימה לרכוש ב-200 מיליון דולר מניות בכורה להמרה שהונפקו לאחרונה. בהקשר זה הודיעה החברה כי בכוונתה לקדם תכנית לרכישה חוזרת של מניותיה, כך שבסוף התהליך, תופחת הכמות הצפה של מניותיה בכ-30%. "תכנית הרכישה מתוכננת לצאת לפועל במהלך הרבעון הראשוןן של 2014, בסבלנות, תוך ניצול הזדמנויות" נמסר מהחברה.
מניותיה של חברת המדיה החברתית טוויטר (איבדה 5%) צנחו היום, לאחר שצללו ב-13% ביום שישי, על רקע הורדת דירוג על ידי Macquarie ניירות ערך, עם טענת אנליסט החברה כי מניותיה מוערכות יתר על המידה. המניה משלימה ירידה של 20% מהשיא שבו נסחרה בשבוע שעבר - 74.73 דולר למניה. למעשה, המניה נכנסה עכשיו למצב של שוק דובי.
בשורות חיוביות לחברת פריגו: רשות המזון והתרופות האמריקאית (FDA) סרבה לאשר את תרופת הלמטרדה של סנופי לטרשת נפוצה. ועדה מייעצת ל-FDA הצביעה כבר בחודש נובמבר על מחלוקת ישנה בין סנופי ל-FDA שהניחה בעבר כי צפוי קושי בהוכחת מובהקות ללא ניסוי כפול סמיות. סילוק הלמטרדה מהשוק האמריקאי יסייע לטיסברי, התרופה אותה רכשה פריגו יחד עם רכישת אלאן האירית, לצבור נתח שוק נוסף בקרב חולים קשים בקווים מאוחרים או בקו ראשון.
ישראליות במרכז
גם לחברת טבע, המייצרת את תרופת הקופקסון לטרשת נפוצה, יש עניין מסויים באי אישורה של הלמטרדה, אולם מראש הלמטרדה לא נחשבה למתחרה חריפה של הקופקסון על רקע פרופיל הבטיחות הבעייתי של התרופה.
מניית כן פייט ביופרמה צנחה אתמול בתל אביב ב-16.3% והבוקר מתבררת הסיבה: כישלון בשלב השלישי והמכריע של אחת התרופות שבפיתוחה. שבוע לאחר שדיווחה על תוצאות חיוביות בניסוי שלב 2 בתרופת ה-CF-101 לדלקת המפרקים - דיווח שהקפיץ את מניית החברה ב-20% ביום אחד - המשקיעים בכן פייט מקבלים הבוקר בשורות מרות במיוחד: חברת הבת של כן פייט (82%), אופטליקס (OPLI), כשלה בניסוי בשלב 3 בתרופת ה-CF-101 לטיפול בסינדרום העין היבשה.
גזית גלוב השלימה גיוס אג"ח מהציבור בהיקף כולל של כ-375 מיליון שקל באמצעות הרחבת סדרה יא', במחיר של 121.7 אגורות לכל 100 אגורות, המשקף תשואה אפקטיבית של כ- 3.25% למח"מ של כ- 7.2 שנים. האג"ח נושאת ריבית שנתית קבועה של 5.35% צמודה למדד ומועד הפירעון הסופי שלה הוא ספטמבר 2024.
חברת הביו-פרמצבטיקה הישראלית, רדהיל ביופארמה, המפתחת תרופות מוגנות פטנט בשלבי פיתוח קליניים מתקדמים, דיווחה כי חתמה על הסכם השקעה עם אורבימד ישראל פרטנרס, למכירה של ADS ואופציות של רדהיל בהנפקה פרטית בסכום כולל של 6 מיליון דולר. תמורת ההנפקה תשמש לצרכים כלליים של החברה ולמימון פעילות המחקר והפיתוח שלה.