שתף קטע נבחר
 

סקר סטודנטים: הרוב בעד נישואים חד-מיניים

83 אחוז מהסטודנטים במסלול האקדמי המכללה למנהל הצביעו בעד נישואים חד מיניים במשאל שנערך השבוע בקמפוס. מדובר ביוזמה של סטודנט למדעי המחשב ואגודת הסטודנטים שנועדה להגביר את המעורבות החברתית של הסטודנטים לקראת הצעת החוק בנושא אישור נישואים אזרחיים שתעלה לדיון בכנסת באמצע החודש הקרוב

בעוד שהכנסת סוערת בנושא מתן שיוויון זכויות לכלל אזרחי המדינה, הסטודנטים כבר הכריעו: במשאל מיוחד שנערך אתמול (ג') במסלול האקדמי המכללה למנהל, רוב גדול (83%) מהסטודנטים קראו לאפשר נישואים חד-מיניים בישראל. 344 סטודנטים וסטודנטיות השתתפו במשאל, 268 מתוכם הצביעו בעד ו-36 נגד (השאר נמנעו או שקולותיהם נפסלו).

 

 

את המשאל ערכה אגודת הסטודנטים של המכללה למנהל ביוזמת מיכאל ברונמן, נציג בית הספר למדעי המחשב באגודה. המשאל היה חלק מאירוע שבו ערך מועדון הדיבייט של אגודת הסטודנטים והמכללה דייבייט ראווה בסגנון "הייד פארק", במהלכו דוברים שונים הציגו טיעונים בעד ונגד, שנועדו לטפח את השיח ולעזור לסטודנטים להכריע בשאלת הנישואים החד-מיניים.

 

דור חיים, יו"ר אגודת הסטודנטים (מימין) ומיכאל ברונמן, יוזם האירוע (צילום: נאור אזובל) (צילום: נאור אזובל)
דור חיים, יו"ר אגודת הסטודנטים (מימין) ומיכאל ברונמן, יוזם האירוע(צילום: נאור אזובל)

 

במרכז הקמפוס הוצב קלפי שאיפשר לסטודנטים הצבעה חשאית ואנונימית. ספירת הקולות נערכה בהשגחת עורכת דין, היועצת המשפטית של המכללה.

 

"שלראשונה במכללה העלנו שאלה מהותית וערכית מלב סדר היום הציבורי במודל שנקרא 'קול הסטודנטים'", מסביר דור חיים, יו"ר אגודת הסטודנטים. "חשבנו על דרך יצירתית לעורר מודעות. המטרה הייתה להסב תשומת לב באמצעות שני פודיומים של אנשים שצועקים אחד על השני. עשינו את זה ביום הכי עמוס בקמפוס וההיענות ענתה על הציפיות שלנו.

 

"יש לנו את המכללה הכי גדולה בארץ (כ-12 אלף סטודנטים - א.ב) ולכן היא מאוד הטרוגנית. יש לנו סטודנטים מוסלמים, דתיים, חילונים, ליברלים ופחות ליברלים, מכל הארץ, והיה כיף לראות את הסובלנות".

 

אילו תגובות נשמעו? 

חיים: "ראיתי סטודנטים מוסלמים שרובם הצביעו נגד, אבל חלק הצביעו בעד. גם ראיתי דתיים שהצביעו בעד. ראינו שיש אנשים שמתחבטים בשאלה; רוב האנשים אמרו 'למה שזה יפריע למישהו', 'הומואים ולסביות לא באמת מפריעים למישהו'. 

 

"אנשים עצרו רגע ואמרו לעשות את זה בשביל החברים שלהם. היו גם אנשים שאמרו 'בשביל מה, מה יצא מזה'. הסברנו

שיש דברים שהרבה יותר חשובים לדון עליהם, מנופש באילת, מבחן או מטלת הגשה. הסטודנטים הם אלה שיעצבו את המחר, יהיו ההורים של המחר והבאים בתור להתחתן, אנחנו רוצים שידעו מה אנחנו חושבים על זה, מה הדעה של הסטודנטים במכללה למנהל. אנחנו לא מתיימרים לייצג דעה של מישהו אחר".

 

"אנחנו לא רוצים להוסיף לחץ ציבורי", מסכם חיים, "אבל כן להשמיע את הדעה שלנו כלפי חוץ. אנחנו חיים בחוסר ודאות, כן יוקר מחיה, לא יוקר מחיה, הסכם שלום, אובמה ועוד. חשוב שהציבור יביע דעה, זאת חלקת האדמה שלנו".

 

מיכאל ברונמן, יוזם המהלך, הוסיף: "הופעתנו לטובה משיתוף הפעולה וההתעניינות שגילו הסטודנטים במהלך האירוע. האמירה שיוצאת מכאן היום היא חד משמעית ואני קורא לנבחרי הציבור לפעול בהתאם לדעת הקהל ולקדם את החקיקה בנושא".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נאור אזובל
המכללה למנהל סקר נישואים חד מיניים
צילום: נאור אזובל
מומלצים