שתף קטע נבחר

 

יוגה, צילום וקורס ספרדית. חכה באנטרקטיקה

מה עושים הנוסעים שתקועים כבר 8 ימים בקרח של הקוטב הדרומי? לומדים לקשור עניבות, צופים בסרטים - ונזהרים לא להשתכר, כי אולי החילוץ יגיע

אנשי הצוות על שוברת הקרח האוסטרלית "Aurora Australis", המנסה כבר ימים ארוכים להגיע אל האונייה "אקדמיק שוקלסקי" התקועה באנטרקטיקה ועל סיפונה 74 בני אדם, הצליחו היום (ד') לראשונה להתקרב אל האונייה עד למרחק שבו הבחינו בה במו עיניהם. העיתון האוסטרלי "Sydney Morning Herlad" דיווח כי במשך רוב היום הראשון של השנה החדשה (שבאוסטרליה כבר הסתיים), פילסה שוברת הקרח את דרכה בקרח, לקראת המפגש עם שוברת קרח סינית הממתינה גם היא באזור כחלק ממשימת החילוץ.

 

עוד חדשות מהעולם :

 

כעת רחוקה שוברת הקרח האוסטרלית כחמישה קילומטרים בלבד משוברת הקרח הסינית, ולפי הדיווח האוסטרלי היא רשמה התקדמות איטית אך יציבה דרך הקרח, שנשבר על-ידי הרוח. עדיין לא ניתן להשתמש במסוק הנמצא על סיפונה של האונייה הסינית בשל תנאי מזג האוויר הקשים כדי לחלץ את הנוסעים. לפי האוסטרלים, את החלק הראשון של מבצע החילוץ יבצעו הסינים, שישתמשו במסוק שלהם כדי להעביר את 52 הנוסעים בקבוצות של 12 מהאונייה התקועה אל זו הסינית, ומשם הם יועברו בדוברה ל"אאורורה" האוסטרלית. 22 אנשי הצוות של האונייה "אקדמיק שוקלסקי" יישארו על סיפונה.

 

התקועים באנטרקטיקה שרים לכבוד 2014    (צילום: רויטרס)

התקועים באנטרקטיקה שרים לכבוד 2014    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

קפטן האונייה "אקדמיק שוקלסקי" אמר לסוכנות הידיעות הרוסית "איטר-טס" כי אחרי שאתמול יצאו אנשי הצוות ונוסעי האונייה אל הקרח ושיטחו אותו כדי לאפשר את נחיתת המסוק, כעת האזור ברדיוס של 40 קילומטרים מהאונייה התקועה מוכן לנחיתה. האונייה הרוסית, שעליה נוסעים משלל ארצות, תקועה בקרח כבר שמונה ימים.

 

את ערב השנה החדשה תכננו נוסעי האונייה לחגוג עם מעט משקאות אלכוהוליים בפאב של הספינה. "החגיגות הלילה מותנו כי אנחנו יודעים שאנחנו צריכים להיות ערוכים ומוכנים לעזוב את האונייה ברגע שבו מזג האוויר ישתפר", אמר אנדרו פיקוק, הרופא של המשלחת, בשיחה באמצעות הטלפון הלווייני לפני החגיגות. "אנחנו נערכים להתפנות, אז זה בסדר לשתות קצת אלכוהול, אבל עלינו גם להיות מוכנים לרגע שבו יודיעו לנו שהמסוק מגיע, אז חשוב להישאר מפוכחים".

 

משטחים את הקרח: מכינים את המנחת    (רויטרס)

משטחים את הקרח: מכינים את המנחת    (רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

ראש המשלחת, כריס טרני, סיפר שמצב הרוח ממשיך להיות מרומם למרות ההמתנה הארוכה. "אנחנו נשארים עסוקים, ועורכים שני תדרוכים יומיים שבהם אנחנו מוסרים את כל המידע שיש לנו. במהלך היום אנחנו מקיימים שיעורים כמו למשל שיעור קשירת עניבות, קורסי שפות, יוגה, צילום ועוד. גם התוכנית המדעית נמשכת ככל שאנחנו יכולים". הוא סיפר כי חלק מהנוסעים מנצלים את הזמן ללמידת ספרדית. על האונייה יש מזון טרי שיספיק לשבועיים ועוד שבועיים של מזון יבש. עם זאת, לדברי פיקוק השתייה הולכת ואוזלת.

 

על הביקורת: "מה רוצים, שנשב ונבכה?"

פיקוק, רופא המשלחת, סיפר אתמול כי הניסיון לשמור על מצב רוח מרומם אינו מבטל את העובדה שהנוסעים מתוסכלים מאוד מההמתנה הארוכה. "אנחנו מעבירים את הזמן בקריאה, מתכוננים לפינוי אפשרי במסוק, ממשיכים בחקר הימים, צופים בסרטים באודיטוריום ועובדים על שיר חדש לחגיגות השנה החדשה שייערכו בפאב של האונייה. אנחנו יודעים שזה אירוע רציני ושאנחנו נאלצים להטריח אנשים אחרים. אנחנו לא כועסים, אנחנו פשוט מתוסכלים מכך שאין לנו שום דבר לעשות חוץ מלשבת ולשמור על המורל".

 

שלל תמונות שצילמו ושלחו הנוסעים התקועים באנטרקטיקה:

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP PHOTO / Andrew Peacock / www.footloosefotography.com) (צילום: AFP PHOTO / Andrew Peacock / www.footloosefotography.com)
(צילום: AFP PHOTO / Andrew Peacock / www.footloosefotography.com)

 (צילום: AFP PHOTO / Andrew Peacock / www.footloosefotography.com) (צילום: AFP PHOTO / Andrew Peacock / www.footloosefotography.com)
(צילום: AFP PHOTO / Andrew Peacock / www.footloosefotography.com)

 (צילום: AFP/ Andrew Peacock   ) (צילום: AFP/ Andrew Peacock   )
(צילום: AFP/ Andrew Peacock )

 (צילום: AFP/Andrew Peacock / www.footloosefotography.com) (צילום: AFP/Andrew Peacock / www.footloosefotography.com)
(צילום: AFP/Andrew Peacock / www.footloosefotography.com)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 

הוא התייחס גם לעמדות שהובעו בכמה מכלי תקשורת בעולם, שלפיהן לא מדובר במשלחת מדענים רצינית, ושאולי היא התרשלה באופן כלשהו ולכן הגיעה למצבה הנוכחי. הוא דחה גם את הטענות על כך שהנוסעים חוגגים וצוחקים בזמן שימאים עובדים קשה כדי לחלצם. פיקוק אמר כי הדברים לא יכולים להיות רחוקים יותר מהאמת, ואין לפרש את השמירה על מצב הרוח המרומם של הנוסעים שלא כהלכה: "המדענים והנוסעים מאוד לא שמחים ממה שקרה, אבל אי אפשר לצפות מאתנו פשוט לשבת ולהיות עצובים".

 

האונייה הרוסית "אקדמיק שוקלסקי" יצאה מניו-זילנד ב-28 בנובמבר במסגרת נסיעה פרטית שנועדה לציין 100 שנה ליציאת משלחת

המחקר של החוקר האוסטרלי דגלאס מוסון לאנטרקטיקה. ב-24 בדצמבר היא נתקעה בקרח במרחק של כ-185 קילומטרים מזרחית לתחנה הצרפתית האנטרקטית Dumont D'Urville ובמרחק של כ-2,800 קילומטר ממדינת המחוז האוסטרלית טזמניה.

 

על הספינה נמצאים מדענים ותיירים, רבים מהם אוסטרלים. אנשי הצוות, 22 במספר, הם רוסים. במהלך הימים האחרונים השתמשו חלק מנוסעי הספינה בטלפונים לווייניים כדי להעלות לטוויטר תמונות שלהם ולהעביר מסרים הביתה, והם סיפרו כי מצב רוחם מרומם. הם הצטלמו בין השאר יורדים לסייר בשלג ותיעדו פינגווינים. בימים האחרונים נעשו כמה ניסיונות להגיע אל האונייה על-ידי שוברת קרח מאוסטרליה ואונייה אחרת מסין, אולם הם נכשלו. כשכבר הגיעו למרחק של כמה עשרות מטרים מהאונייה התקועה, נאלצו לשוב בשל תנאי מזג האוויר הקשים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
נוסעי האונייה "אקדמיק שוקלסקי"
צילום: EPA
מומלצים