שתף קטע נבחר

הסלולרי שלכם יכול להציל חיים: תורמים למען החיים והסביבה

החלמה ממחלה קשה מלווה, פעמים רבות, בחזרה מיידית לשגרה בניסיון לשכוח את התקופה הקשה. עבור יובל קדוש החזרה לחיים הרגילים, לאחר שבתו החלימה מסרטן הדם, היתה לא אפשרית והוא החליט להמשיך ולהילחם בשביל משפחות אחרות, הוא מזמין אתכם להצטרף

שמי יובל קדוש, אבל רבים מכירים אותי יותר בתור "אבא של עמית". לפני כארבע שנים יצאנו, משפחתי ואני, למסע ארוך וחסר פשרות לאחר שעמית חלתה בסרטן הדם, ימים ספורים בלבד אחרי שחגגה את יום הולדתה השישי.

 

למרות מבצע ההתרמה הארצי לאיתור תורם מח עצם שערכה למעננו עמותת "עזר מציון", מבצע שסחף אחריו מדינה שלמה, לא נמצאה התרומה המתאימה לעמית. דבר זה אילץ אותנו לחפש פתרונות אחרים ולעבור השתלת מח עצם מורכבת ומסובכת בארצות הברית.

 

כולנו חזרנו אמנם לשגרת החיים הרגילה שלנו, אבל אחרי "החוויה" האישית שלי, אני נמצא במקום שבו אינני יכול להמשיך לעמוד מהצד ולראות עשרות משפחות שנקלעות בדיוק לאותו תסריט הזוי ואינן מצליחות למצוא פתרון - רק בשל היעדר משאבים. את המחלה הארורה הזו איש מאיתנו אינו יכול למנוע, אבל כולנו יכולים לעזור לאותם חולים ולהציל חיים. המאגר הלאומי לתורמי מח עצם של "עזר מציון" הציל מאז הקמתו למעלה מ-1,400 חולים שזכו בחיים חדשים.

 


רוח טובה

 

ביודעי שהמאגר ממומן בעיקר מתרומות הציבור ומטוב לבו, החלטתי להתגייס למאמץ החשוב הזה. מידי שנה מתקבלות במאגר מאות פניות ובקשות לחיפוש אחר תרומת מח עצם עבור חולי סרטן יהודיים מהארץ ומהעולם, שעבורם תרומת מח עצם הינה הפתרון היחיד והבלעדי להחלמה. המשימה הלאומית להגדלת מאגר מח העצם מורכבת משתי בעיות עיקריות, הראשונה הינה העדר הסברה ומודעות לנושא והשנייה הינה בעיית המשאבים היקרים הכרוכים באיסוף ובדיקת הדגימות.

 

תורמים את הסלולרי הישן ומצילים חיים (צילום: משה גוטמן) (צילום: משה גוטמן)
תורמים את הסלולרי הישן ומצילים חיים(צילום: משה גוטמן)

 

במסגרת המאמץ הלאומי להגדלת המאגר, נחתם הסכם פורץ דרך בין מאגר מח העצם לבין צה"ל, לפיו כל מתגייס יכול, כיום, להצטרף למאגר התורמים הפוטנציאליים של "עזר מציון" כחלק אינטגראלי משרשרת החיול בבקו"ם. עד כה הצטרפו למאגר מאות אלפי חיילים חדשים, מתוכם נמצאו כבר אלפי התאמות ובוצעו מאות השתלות מצילות חיים. "עזר מציון" אחראית על לקיחת הדגימות ועל מימון בדיקת הדגימות באמצעות גיוס תרומות כספיות.

 

במסגרת המאמץ לגיוס התרומות, מובילות עמותת עזר מציון יחד עם בנק מזרחי טפחות מיזם חדש המשלב בתוכו תרומה לקהילה, תרומה לסביבה ושותפות בהצלת חיים. מדובר באפיק חדש ואיכותי לגיוס משאבים עבורנו בתוספת ערך מוסף של שמירה על הסביבה.

 

עקרון המיזם הוא תרומת מכשירים סלולאריים ישנים למען הגדלת מאגר מח העצם. את המכשירים אנו אוספים ללא אבחנה באיכות, תקינות או סוג המכשירים ומעבירים לחברה איתה חתמנו על הסכם מחזור ואילו אותה חברה תורמת לנו את שווי המכשירים ע"פ קריטריונים שנקבעו מראש .

 

בישראל ישנם כיום כ-6 מיליון מכשירים שאינם בשימוש, כך שהפוטנציאל הוא אדיר מבחינת כמות המכשירים. המבצע משותף והייחודי נועד להגדיל את מאגר מח העצם הלאומי ולסייע למאות חולי סרטן לקבל את תרומת מח העצם לה הם זקוקים.


למען החולים ולמען הסביבה (צילום: משה גוטמן) (צילום: משה גוטמן)
למען החולים ולמען הסביבה(צילום: משה גוטמן)

 

החל מהשבוע ועד לסוף חודש ינואר, יוצבו בכל סניפי מזרחי טפחות ויחידותיו ברחבי הארץ, מיכלי איסוף לטלפונים סלולריים אליהם יתבקש הקהל הרחב להביא את מכשירי הסלולר הישנים בהם אין לו שימוש ולתרום אותם עבור מאגר מח העצם של עזר מציון. עזר מציון תקבל את שווי המכשיר, בהתאם לדגם ורמת התקינות, כתרומה עבור מאגר מח העצם הלאומי.

 

בנוסף, למהלך ישנן משמעויות מרחיקות לכת של שמירה על איכות הסביבה - מאות אלפי מכשירים סלולריים בישראל עומדים ללא שימוש או מושלכים לאשפה והופכים למפגע סביבתי חסר תקדים. המבצע הנוכחי צפוי לצמצם מפגע זה ולהעניק לציבור אפשרות לעשות מעשה טוב עם מכשיר הטלפון הישן שלו שגם ככה אין בו שימוש.

 

  • ניתן לתרום טלפונים סלולריים ישנים בכל סניפי מזרחי טפחות ברחבי הארץ עד ה-31.1.2014

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים