נעילה אדומה בת"א: מדד הבנקים איבד 2.7%
מימושים או פסימיות? מדד ת"א 25 ירד ב-1.3% ות"א 100 נחלש ב-1.1% על רקע המגמה השלילית בניו יורק ובאירופה ועדכון משקלות מדדים בת"א. מניית פועלים ירדה ב-3%, לאומי ב-2.7%. אלביט הדמיה זינקה ב-13.3% לאחר אישור הסדר החוב. פריון עלתה ב-2.3% על רקע השלמת המיזוג עם קונדואיט
המסחר בבורסה של תל אביב ננעל היום (ה') בירידות - שהתחזקו ככל שהתקדמו שעות הפעילות. מחזור המסחר הסתכם ב-1.67 מיליארד שקל.
המגמה השלילית בת"א התעצמה בצהריים על רקע החוזים העתידיים שצפו פתיחה שלילית בארה"ב, והמשיכה להתחזק בשעה האחרונה, לנוכח הירידות שנרשמו בבורסות של ניו יורק בשעת הפתיחה. ירידות השערים שנרשמו במהלך היום באירופה תרמו גם הן לאווירה השלילית בת"א.
מבין המדדים התל אביביים הוביל את הירידות מדד הבנקים, כשכל מניות הבנקים הגדולים, בראשות לאומי (ירד ב-2.7%) ופועלים (ירד ב-3%), איבדו היום מערכן בין 1.2% ל-3%. בשלב הנעילה נפגעו פועלים ולאומי גם מהיצעים בשל התאמת משקלות לינואר (ראו בהמשך).
מדדי מניות
מדד ת"א 25 ירד ב-1.28% ל-1,322.52 נקודות, מדד ת"א 100 ירד ב-1.12% ל-1,205.63 נקודות, מדד הבנקים ירד ב-2.7% ל-1,305.05 נקודות ומדד נדל"ן ירד ב-.1.33% ל-381.07 נקודות.
ברקע המסחר
במסגרת מסחר הנעילה היום התבצע עדכון מספר מניות במדד שבועי (ממ"מ) ראשון לחודש ינואר, ובנוסף תתבצע התאמת פקטור משקלי מקסימלי למניות מדדי תל אביב 25 ותל אביב 100. כתוצאה מהתאמת פקטור המשקל הזרימו תעודות הסל ביקוש של כ-64 מיליון שקל למניית פריגו וביקוש של 27.5 מיליון שקל למניית טבע. מנגד, מניות פועלים ולאומי ספגו היצעים של 20 ו-15 מיליון שקל, בהתאמה.
חלק מההיצע לבנקים נובע מהתאמת פקטור המשקל שלהם במדד תל אביב 25 וחלק נובע מההיצע המצרפי הצפוי למדד תל אביב 100. הביקושים למניות פריגו וטבע הובילו להיצע מצרפי של 64 מיליון שקל שהתחלק בין מניות מדד תל אביב 100 (לפי המשקולת היחסית של כל מניה במדד).
בנוסף, עדכון הממ"מ הוביל לביקושים שיזרימו תעודות הסל למניות הבאות: בראק אן וי - 3.7 מיליון שקל, אלקטרה נדל"ן - 1 מיליון שקל, מגה אור - 550 אלף שקל, ביוליין - 450 אלף שקל, איתמר - 300 אלף שקל ודורי בניה - 100 אלף שקל. סדרת אג"ח ד' של דיסקונט השקעות יוצאת ממדד תל בונד תשואות בעקבות הצעת החלפת האג"ח וספגה במסחר הנעילה היצע של 30 מיליון שקל. יתר סדרות האג"ח במדד זה יזכו בביקוש מצרפי בהיקף זהה
מנתונים שפורסמו אתמול על ידי כלכלני מיטב-דש, עולה כי תעשיית קרנות הנאמנות צמחה ב-2013 ב-35% ומנהלת נכסים בשווי של כ-230 מיליארד שקל. תעשיית הקרנות רשמה ב-2013 גיוסים של 52 מיליארד שקל, בהשוואה לגיוסים של 20 מיליארד שקל ב-2012. הקרנות המסורתיות (בנטרול אלו הכספיות) רשמו גיוסים של כ-33 מיליארד - הגיוס הגבוה ביותר מאז שנת 2009. קרנות אג"ח כללי גייסו כ-22 מיליארד שקל - המהווים כשני שלישים מסך כל הגיוסים בקרנות המסורתיות.
שוק האג"ח
שופט בית המשפט המחוזי בתל אביב, איתן אורנשטיין, אישר אתמול את הסדר החוב באלביט הדמיה (זינקה ב-13.3%). לפי ההסדר, מחזיקי האג"ח ימחקו 1.8 מיליארד שקל מהחוב כלפיהם ובתמורה לכך יקבלו 95% מהון המניות של החברה. אלביט הדמיה, שהחוב שלה כלפי מחזיקי האג"ח מגיע לכ-2.5 מיליארד שקל, גיבשה הסדר חוב בשיתוף עם הקרנות הזרות, יורק ו-DK. נוסף לכך, תנפיק אלביט הדמיה לטובת מחזיקי האג"ח סדרות חדשות בהיקף של 666 מיליון שקל.
מניות במרכז
סיטי מוריד את ההמלצה על אלביט מערכות מקנייה לנייטרלי. זאת לאחר זינוק של 43% שרשמה המניה בנאסד"ק בחצי השנה האחרונה. סיטי מנמק את ההורדה בשלושה גורמים: 1. הפער הלא מוצדק שהיה בין מחיר המניה למחיר הממוצע של המניות הבטחוניות נסגר. 2. לאחר הראלי של אלביט מערכות ב-2013, הפוטנציאל להמשך עלייה ברווח למניה הוא מוגבל. 3. רמת המזומנים המאפשרת החזר בדיבידנד נותרת נמוכה, עם תשואת דיבידנד צפויה של 2% ב-2014. לצד הורדת ההמלצה העלה סיטי את מחיר היעד מ-195 שקל ל-200 שקל - מול מחיר המניה בשוק העומד על 210 שקל.
פריון (עלתה ב-2.3%) הודיעה היום על השלמת המיזוג עם חטיבת ClientConnect של קונדואיט, בעסקת רכישה תמורת מניות. פריון הקצתה 54.8 מיליון מניות לבעלי המניות של לConduit ClientConnect וכ-2.8 מיליון אופציות לבעלי האופציות שלה. פריון מוחזקת כעת על-ידי כ- 81% מבעלי המניות הקיימים ובעלי האופציות של קונדואיט, וכ-19% מבעלי המניות הקיימים ובעלי האופציות של פריון, על בסיס דילול מלא.
הושג הסכם שכר קיבוצי היסטורי בכלל ביטוח, שיסיים את הסכסוך הממושך בין ועד העובדים שהוקם בחברה לבין ההנהלה. ההסכם יחול על 3,000 עובדי החברה ולא על 100 הבכירים שבהם. עפ"י ההסכם, תקופת הקביעות תינתן לעובדים קיימים אחרי שנה וחצי של ותק, ושל עובד חדש אחרי שנתיים וחצי.
אינטק פארמה קיבלה את אישור משרד הפטנטים היפני לפטנט על המערכת וההתקן לייצור של פלטפורמת גלולת האקורדיון, שיטה הכוללת תהליך של קיפול ואינטגרציה של אלמנטים המרכיבים את ההתקן להובלת תרופה. הפטנט יעמוד בתוקפו עד ליום 18 בינואר 2027.
שמן תעשיות דיווחה היום כי אתמול עודכנה בדבר הפחתת המכס על ייבוא כוספת סויה מ-7.5% ל-4%, ובמקרה של יבוא מארה"ב ומדינות המרקוסור ל-2% (מרקוסור: השוק המשותף הדרומי, הכולל את מדינות דרום אמריקה). על פי הדיווח, להפחתה "עלולה להיות השפעה מהותית על רווחיות החברה". שמן מוסיפה כי היא בוחנת את הסיבות להפחתה ואת הפעולות בהן תבחר לנקוט בתגובה. כוספת מופקת מפולי סויה מקולפים ומשמשת כמזון לבע"ח, בעיקר בלולים וברפתות).
אלוני חץ דיווחה היום כי על פי מידע שנמסר לה מ- Carr (אלוני חץ מחזיקה ב-44% מ-Carr Properties Corporation), הומצא ל- Carr דוח שמאות חיצוני לפיו חלה עלייה בשווי נכסיה. השיערוך ישפיע על תוצאות אלוני חץ ברבעון הרביעי, בסכום של כ-70 מיליון שקל (כ-20 מיליון דולר) שייזקף לרווחי אלוני חץ ברבעון הרביעי. Carr רכשה בסוף נובמבר את בניין העיתון וושינגטון פוסט בבירת ארה"ב וושינגטון, תמורת 159 מיליון דולר.
פוטומדקס, העוסקת בתחום בריאות העור והאסתטיקה, עדכנה כלפי מעלה את תחזית המכירות ברבעון הרביעי. על פי העדכון יסתכמו המכירות ביותר מ-60 מיליון דולר (ללא המכירות ביפן), בהשוואה לתחזית מכירות מוקדמת בהיקף של 55 מיליון דולר (ללא יפן).
קדימה סטם, המפתחת טכנולוגיות לסריקת ופיתוח תרופות על בסיס תאי גזע מאדם, הודיעה על מינויו של פרופ' תמיר בן חור לחבר בוועדה המדעית המייעצת שלה. פרופ' תמיר בן חור הינו מנהל המחלקה הנוירולוגית והאגף לרפואת המוח במרכז הרפואי הדסה בירושלים. בעל תואר ד"ר לרפואה (M.D.) ותואר ד"ר לפילוסופיה (Ph.D) מהאוניברסיטה העברית.
מזור רובוטיקה, העוסקת בפיתוח ומכירה של מכשור רפואי מתקדם לניווט כלים כירורגיים לניתוחי עמוד שדרה, דיווחה על זמנה של שתי מערכות Renaissance בסוף חודש דצמבר. מערכת אחת הוזמנה ע"י בית החולים ליטלטון אדוונטיסט (Littleton Adventist) בארה"ב והשנייה ע"י בסטק (Bestech), מפיצת מוצרי החברה בישראל, לטובת בית החולים בני ציון בחיפה.