שתף קטע נבחר
 

גרה בגיברלטר, אך לומדת בישראל. הכירו

מגוריה בגיברלטר, לשם עברה בגלל עבודתו של בעלה, לא מנעו מאילת שי לסיים תואר שני באוני' הפתוחה. רגע לפני שהיא מתחילה דוקטורט בשיקגו, היא מצביעה על הקושי לשלב לימודים עם גידול ילדים, על הצורך במשמעת עצמית כשלומדים מרחוק וחולמת על כניסה לפוליטיקה כשתחזור לארץ. הכירו

אילת שי 34, נשואה + 3, בוגרת תואר ראשון ביחסים בינלאומיים ולאחרונה סיימה תואר שני ודמוקרטיה בינתחומית באוניברסיטה הפתוחה. בקרוב תתחיל את לימודי הדוקטורט ב-Spertus, מכון ללימודי יהדות בשיקגו, ארצות-הברית

 

 

מגורים: בגיברלטר מזה שבע שנים. בעלי קיבל פה הצעת עבודה ומאז אני חיים כאן. במקור מצפת.

 

למה בחרתי ללמוד יחב"ל ודמוקרטיה בינתחומית: מאז שהייתי קטנה אהבתי פוליטיקה וחשבתי שתואר ביחסים בינלאומיים יהיה אידיאלי עבורי, ובאמת כשהתחלתי את הלימודים בתחום זה - הציונים הגבוהים לא איחרו לבוא.

 

עוד במדור סטודנט בשבוע :

 

הדבר שאני הכי נהנית ממנו בלימודים: אף פעם לא הייתי תולעת ספרים אך ברגע שהתחלתי ללמוד את התחום שמרתק אותי, התחלתי לקרוא מאמרים רבים. אני מאוד אוהבת לבצע השוואה בין החוקרים השונים ולראות עם איזו דעה אני הכי מזדהה.

 

מילה טובה לאוניברסיטה הפתוחה: כעשיתי בזמנו את הפסיכומטרי שלי הוא לא היה מספיק טוב על מנת שאוכל להתקבל לאוניברסיטאות המרכזיות בישראל. האוניברסיטה הפתוחה פותחת את ידיה ומקבלת לתוכה את כולם. עצם העובדה שניתן לשלב זאת עם עבודה במשרה מלאה וילדים זה בהחלט מבורך. אני, שנישאתי בגיל 20 עם שלושה ילדים ומשרה מלאה, לא הייתי עושה זאת בלי המערכת המדהימה הזאת.

 

מה הייתי משנה במוסד האקדמי שלי: האוניברסיטה הפתוחה תמיד קשובה להלך הרוח בחברה ומנסה לשנות דברים תוך שמירה על הרעיון הייחודי שלה, אז אני בהחלט סמוכה ובטוחה שייעשו שינויים במידת הנדרש.

 

הקושי בלימודים: מצד אחד עליך לשלב לימודים ברמה גבוהה עם שגרת חייך - בעל, ילדים, בית ועבודה - ומצד שני התקבלת כ"חבר במועדון" ללא שום תנאים מוקדמים. אך האם באמת תשרוד שם? לכן צריך הרבה משמעת עצמית, אמונה עצמית, נחישות, מוטיבציה וכמובן הרבה תמיכה מהסביבה הסובבת אותך.

 

 

מה אני אוכלת בהפסקה: את ההפסקות אני לוקחת בביתי שלי, כך שעניין האוכל הוא די פשוט.

 

הטבה שהייתי רוצה לקבל מהממשלה: יש אנשים מלאי פוטנציאל שלעתים לא מעיזים ללכת ללמוד בשל סכומי העתק שצריך לשלם, ואלו שכן מעיזים והולכים ללמוד הם כל הזמן עסוקים באיך לגמור את החודש ולא בלימודים עצמם, וזה חבל מאוד! בעלי סיים את התואר הראשון והשני שלו בלונדון. התואר הראשון בזמנו היה חינם והתואר השני עלה להוריו 1,000 פאונד בלבד.

 

קורס אהוב: אוהת ללמוד הכל.

 

קורס שנוא: אין כזה. באמת אוהבת ללמוד הכל.

 

מרצה אהוב: ד"ר ריקי טסלר המקסימה. היא ליוותה אותה לאורך כל הדרך באחת העבודות הסמינריוניות.

 

אם לא הייתי לומדת יחב"ל ודמוקרטיה בינתחומית הייתי לומדת: עריכת דין או מנהל עסקים ושיווק. עדיין לא מאוחר, יכול להיות שגם זה יגיע.

 

פעילות מעבר ללימודים: ארגנתי בקהילה מספר פעמים אירועים עבור נשים, ערב מפנק ומלא בהפתעות לכוח הנשי. בקרוב אתחיל את לימודי הדוקטורט שלי ועבודת המחקר שלי תהיה על קהילות יהודיות קטנות ברחבי העולם מתוך מטרה ללמוד עליהן, לנסות להשיג שיתופי פעולה בין קהילות שונות ואף לנסות להציל קהילות יהודיות נכחדות ברחבי העולם.

 

 

נסיעות אחרונות לחו"ל: בעלי, ילדיי ואני אוהבים מאוד אוהבים לטייל בעולם, להכיר מקומות חדשים ואנשים שונים ואנחנו בהחלט מטיילים הרבה ומנצלים את העובדה שכרגע אנחנו ממוקמים בנקודה גיאוגרפית מצויינת כך שאנחנו מגיעים להרבה מקומות בעלויות מינימליות.

 

תכניות לעתיד: תמיד אמרתי שעצם העובדה שנישאתי והבאתי שלושה ילדים מדהימים לעולם בגיל כה צעיר לא עצרה

ממני לעשות דבר בחיי אלא ההיפך - משם אני שואבת את הכוחות שלי לעשות עוד ועוד. אני מקווה לסיים את לימודי הדוקטורט בהצלחה ולחזור לארץ מולדתי מתוך מטרה לתרום, להעניק ולחלוק כל מה שלמדתי וחוויתי עד היום.

 

אני חשה שהמחיר שאני משלמת בכך שאני גרה מחוץ לגבולות ישראל הוא גבוה מאוד אך כתוצאה משהות זו למדתי, גדלתי, התנסתי ואני מרגישה הרבה יותר מוכנה ובשלה לתרום את חלקי בפוליטיקה הישראלית.

 

סטודנטים, רוצים להשתתף במדור? שלחו לנו פסקה על עצמכם ותמונה ל-

one.student.per.week@gmail.com . באמצעות מייל זה ניתן גם לפנות לסטודנטים המופיעים במדור


פורסם לראשונה 02/01/2014 23:26

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים