גינדי השקעות שכרה מגשר לדיירים בחדרה
גינדי השקעות, יזמית הפרויקט בו קרסו המרפסות בשבוע שעבר, שכרה את שירותי צבי האוזר, מזכיר הממשלה לשעבר, להגיע להסדר עם דיירים שרוצים לבטל את חוזי המכר. לדברי המהנדס ישראל דוד, שערך את הדו"ח ההנדסי בפרויקט, היה קצר בהתנהלות האחראי על הביצוע. צפו בדיון באולפן ynet
התפתחות בפרשת מחדל המרפסות בחדרה : חברת גינדי השקעות, יזמית פרויקט "גינדי פארק חדרה", שבאחד הבניינים שבו קרסו מרפסות בשבוע שעבר, הודיעה הערב (ה') כי שכרה את שירותיו של עו"ד צבי האוזר, מזכיר הממשלה לשעבר, לסיוע בגישור בין החברה לדיירים. האוזר, שהסכים לקבלת התפקיד, יחל במגעים בין הצדדים כבר בימים הקרובים.
קריסת המרפסות בחדרה - כותרות אחרונות:
- 'קריסת המרפסות - אזהרה מאסון ורסאי הבא'
- דו"ח חמור: הקבלן בחדרה חסך במוטות ברזל
- רוכשי הדירות בחדרה דורשים ביטול החוזים
- קריסת המרפסות בחדרה: מי אחראי?
בדיון באולפן ynet התארח המהנדס ישראל דוד מחברת ההנדסה דוד מהנדסים, שהכין את הדו"ח החמור על ליקויי הביצוע בפרויקט, ואשר פורסם אתמול ב-ynet. לדברי דוד, כפי הנראה במהלך בניית בתי המגורים חל קצר בעירנות של האחראי על הביצוע. "אם יש ספק - אין ספק. הוריתי לחזק את המרפסות אחרי הביקור בפרויקט", אמר דוד.
צפו בדיון באולפן ynet
"בפגיעה ברכוש נמצא פתרון"
בשבועיים האחרונים מתמודדות גינדי השקעות והחברה המבצעת של הפרויקט, אורתם מליבו סהר, עם משבר קשה בעקבות קריסת המרפסות בקומה השמינית בבניין שהיה בראשית אכלוסו. למרבה המזל לא הייתה פגיעה בנפש, אולם הדיירים כולם פונו מצמד הבניינים בפרויקט לפתרונות דיור חלופיים בנתניה, וחלקם מצאו פתרונות דיור עצמאיים.
ל-ynet נודע בתחילת השבוע כי עיריית חדרה שללה את טפסי האכלוס, ואף בוחנת את ביטול היתרי הבנייה. בהודעה שפרסמה גינדי השקעות לבורסה ציינה כי כ-95% מהדיירים בפרויקט מבקשים לבטל את חוזי המכר עמה. זמן קצר לאחר מכן פורסם דו"ח הנדסי ראשוני שכתב המהנדס ישראל דוד מחברת דוד הנדסה, שקבע כי נפלו כשלים חמורים בביצוע ונרשם מחסור חמור במוטות ברזל שהובילו לקריסת המרפסות.
"מדובר באירוע משמעותי בעל השלכות", אמר ל-ynet עו"ד האוזר, "חלק מההסתכלות של החברה היא למצוא פתרון מוסכם, נוסחאות, איתם כולם ידעו לחיות". לדבריו, גינדי השקעות פנתה אליו בבקשה לבצע הליך גישור בינה לבין דיירי הפרויקט, והוא הסכים לכך - בתנאי שיהיה לו שיקול דעת עצמאי. האוזר סירב למסור פרטים על גובה השכר שיקבל מהחברה, אך אמר שמדובר ב"שכר נאות". הוא הוסיף כי "בפגיעה בנפש אין נוסחאות גישור, אך בפגיעה ברכוש, אני מאמין, שיש פתרון".
גינדי השקעות מזוהה, בין היתר, עם פרויקט המגורים המפורסם שלה "גינדי תל-אביב", שנבנה בימים אלה על חורבות השוק הסיטונאי ההיסטורי במשולש הרחובות קרליבך, דרך מנחם בגין והחשמונאים. יש להניח שהחברה מעוניינת לסיים את המשבר במהירות ובאופן שלא יפגע ביתר הפרויקטים שלה.
מבחינת התוצאה שאליה מעוניינת גינדי השקעות להגיע, מדובר ככל הנראה בתיקון הליקויים ובהסכם לוויתור תביעות - בתמורה לפיצוי כספי. לטענת האוזר, הוא אינו יודע עדיין מהי התוצאה הסופית אליה הוא מעוניין להגיע, ובחברה סיפרו שבימים הקרובים הוא יחל במפגשים עם נציגי הדיירים.
צילומים מתוך הדו"ח ההנדסי. לצפייה בדו"ח המלא לחצו כאן
"מחויבים יחד לתיקון הליקויים"
באיגוד מהנדסי הבנייה והתשתיות הודיעו הערב כי ערכו פגישה משותפת עם מנור גינדי, מנכ"ל משותף בחברת גינדי השקעות, ועם אמיר נחום, מנכ"ל חברת אורתם סהר. במהלך הפגישה, ציינו באיגוד המהנדסים, הצהירו השניים כי ימשיכו למקד את פעילותם המשותפת למען הדיירים שרכשו דירות בפרויקט בחדרה.
"המחויבות הראשונה שלנו היא לדיירים. אנו מבצעים את כל הבדיקות הנדרשות ופועלים יחד לתיקון הליקויים, וביצוע החיזוקים הנדרשים על פי מיטב הייעוץ המקצועי ובפיקוח מיטב המומחים לצורך החזרת הדיירים בהקדם לדירותיהם", אמרו שני הצדדים.
מהנדס דני מריאן, יו"ר איגוד המהנדסים, הוסיף כי "ענף הבנייה בישראל פועל בסטנדרטים גבוהים. שתי החברות נמנות על צמרת הענף, בעלות תרבות של איכות וניסיון של שנים בבניית פרויקטים איכותיים. עם זאת, מדובר בתקלה נקודתית חמורה ולא בתופעה ענפית".
עוד הוסיף מריאן כי "בישראל יש רמה הנדסית וביצועית גבוהה, עם שיעור תקלות שאיננו חורג מהמקובל בעולם המערבי. התקלה בפרויקט בחדרה מהווה הזדמנות לכל הענף ללמוד ולעשות את השינויים הנדרשים לשיפור איכות הבנייה בישראל".