שתף קטע נבחר

 

המבצע הסתבך: המחולצים עדיין באנטרקטיקה

52 הנוסעים שהיו תקועים 9 ימים על אונייה באנטרקטיקה חולצו במסוק, אבל לא יכולים לחזור. הסיבה: נראה שאוניית חילוץ נתקעה. "רכבת הרים רגשית"

שוברת הקרח האוסטרלית Aurora Australis ועליה 52 הנוסעים שהיו על האונייה "אקדמיק שוקלסקי" ושחולצו אתמול אחרי שהיו תקועים תשעה ימים עם אונייתם שנתקעה בקרח באנטרקטיקה, קיבלה היום (ו') הוראה שלא להמשיך בדרכה חזרה לאוסטרליה, בשל החשש ששוברת קרח סינית שהייתה מעורבת במבצע ההצלה הדרמטי נתקעה בעצמה בקרח העבה בים.

 

עוד חדשות ב-ynet:

 

שוברת הקרח האוסטרלית עשתה היום את דרכה האיטית תוך שהיא מפלסת את דרכה בקרח הדק לעבר המים הפתוחים, אחרי שמסוק סיני הצליח אתמול להעביר בתוך שעות את 52 הנוסעים בקבוצות של 12 מאוניית המחקר הרוסית ל-Aurora Australis.

 

התקועים באנטרקטיקה שרים לכבוד 2014    (צילום: רויטרס)

התקועים באנטרקטיקה שרים לכבוד 2014    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

אבל בשעת אחר הצהריים ביום שישי, אנשי הצוות של שוברת הקרח הסינית שסיפקה את המסוק שבו הוטסו הנוסעים מהאונייה התקועה, הודיעו כי הם מודאגים מיכולת האונייה שלהם עצמם לצאת מהאזור הקפוא. האונייה האוסטרלית, שאמורה להביא את הנוסעים שחולצו למדינת טזמניה באוסטרליה, קיבלה הוראה להישאר באזור למקרה שהאונייה הסינית "דרקון השלג" תזדקק לעזרה.

 

"דרקון השלג" ניצבת בקצה שדה הקרח המקיף את האונייה הרוסית, והיא תנסה לפלס את דרכה מבעד לקרח אל מים פתוחים בשעת בוקר מוקדמת בשבת, כשתנאי מזג האוויר יהיו נוחים יותר. האונייה האוסטרלית ממתינה לה במרחק של כ-11 קילומטר צפונה. הרשויות באוסטרליה לא מסרו מה יהיה הצעד הבא אם יתברר ששוברת הקרח "דרקון השלג" אכן נתקעה בעצמה, אולם ייתכן שבמקרה כזה כלי השיט האוסטרלי ינצל את יכולות שבירת הקרח שלו כדי לסייע לאונייה הרוסית.

 

הטייס: "לא ידעתי אם הקרח יחזיק את המסוק"

הרשויות באוסטרליה מסרו כי ההחלטה להכניס את האונייה האוסטרלית לכוננות ננקטה כצעד זהירות מקדים, וציינו כי אין סכנה לאיש על סיפון "דרקון השלג". עם זאת, זהו מכשול נוסף במבצע ההצלה המסובך למדי של האונייה הרוסית "אקדמיק שוקלסקי", שנתקעה בקרח בערב חג המולד בשבוע שעבר.

 

כך נראה מבצע החילוץ אתמול:

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
 

חלון הזדמנויות של מזג אוויר נוח אפשר אתמול סוף סוף לכוח החילוץ הבינלאומי לפעול אחרי ימים ארוכים של סופות שלגים, רוחות חזקות וקרח עבה שהכשילו את ניסיונות המחלצים להגיע לאונייה התקועה. המסוק שהיה מוצב על "דרקון השלג" פינה את המדענים והתיירים מהאונייה במשך שבע שעות. הטייס במסוק, ג'יה שוליאנג, סיפר לסוכנות הידיעות הסינית "שינהואה" כי לא הייתה לו שם דרך לדעת אם הקרח במקום שבו נחת יוכל לשאת את משקלו של המסוק.

 

וכך הם נראו בימים שבהם היו תקועים:

 (צילום: AFP/ Andrew Peacock   ) (צילום: AFP/ Andrew Peacock   )
(צילום: AFP/ Andrew Peacock )


 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: AFP PHOTO / Andrew Peacock / www.footloosefotography.com) (צילום: AFP PHOTO / Andrew Peacock / www.footloosefotography.com)
(צילום: AFP PHOTO / Andrew Peacock / www.footloosefotography.com)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 

ראש משלחת המחקר שהייתה על האונייה התקועה, כריס טרני, אמר אחרי החילוץ לסוכנות הידיעות AP: "אני חושב שלכולם הוקל ושכולם נרגשים להגיע לשוברת הקרח האוסטרלית ומשם הביתה". ג'ואן סים מסידני, אחד מנוסעות האונייה, בכתה כשעלתה על כלי השיט האוסטרלי.

היא אמרה כי הנוסעים העבירו את הזמן על האונייה התקועה בצפייה בסרטים ובמשחקים: "זאת באמת הייתה רכבת הרים רגשית", סיפרה לעיתון Sydney Morning Herald.

 

22 אנשי הצוות של ה"אקדמיק שוקלסקי" נשארו על האונייה התקועה, שלא נמצאת בסכנה. עדיין יש עליה די ציוד למשך כמה שבועות. הם ימתינו עד שהקרח המקיף את האונייה יישבר, תהליך שאכן יכול לקחת כמה שבועות. "רק עכשיו אני מרגיש קצת נרגש לעזוב את השוקלסקי", אמר אלוק ג'ה, עיתונאי של העיתון הבריטי "הגרדיאן" שהיה על הספינה התקועה. הוא אמר את הדברים בסרטון וידאו שצילם לפני שעלה למסוק: "הדבר העתיק והמסכן הזה תקוע ללא שינוי". את עלויות החילוץ יכסו בעלי האוניות וחברות הביטוח שלהן, וחקירה סביב נסיבות היתקעות הספינה - אם תהיה - תיערך על-ידי רוסיה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
החילוץ באנטרקטיקה ביום חמישי
צילום: AP
מומלצים