שתף קטע נבחר

 

נציבות האו"ם נגד ישראל: הם לא מסתננים

בארגון טוענים כי מדיניות ההגירה של ישראל אינה הוגנת, משום שהיא מקטלגת את הזרים כמבקשי מקלט או מסתננים לא חוקיים בעוד שמדובר בפליטים. ביקורת גם על חולות: "מתקן כליאה". חולדאי: אנחנו מבולבלים

נציבות האו"ם לפליטים מותחת הערב (יום א') ביקורת על מדיניות ההגירה של ממשלת ישראל, וטוענת כי היא אינה הוגנת. הנציגה בישראל, וולפורגה אנגלברכט, טענה כי מתקן השהיה חולות הוא למעשה מתקן כליאה, ולא מתקן פתוח, כפי שמנסים להציג זאת בישראל. "מתקן השהייה הקרוי 'פתוח' מופעל באופיו הנוכחי כמרכז משמורת ממנו לא ניתן להשתחרר. משמעות הדבר היא מעצר שאיננו מוגבל בזמן", אמרה.

 

הפגנת השביתה: דורשים חופש    (צילום: מאיר אוחיון)

הפגנת השביתה: דורשים חופש    (צילום: מאיר אוחיון)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

מתקן חולות. האו"ם: פתוח עם אופי של מתקן כליאה (צילום: הרצל יוסף) (צילום: הרצל יוסף)
מתקן חולות. האו"ם: פתוח עם אופי של מתקן כליאה(צילום: הרצל יוסף)

הזרים ששבתו בתל אביב והפגינו מול בניין העירייה קיבלו רוח גבית מהנציבות, שפרסמה הודעה ובה נטען כי המדיניות ושיטות העבודה הנוכחיות מעוררות פחד וכאוס בקרב מבקשי המקלט, תוך התעלמות ממצבם הייחודי. להשקפת הנציבות, אחסון פליטים במתקן חולות אינו פתרון העולה בקנה אחד עם אמנת הפליטים מ-1951 שישראל חתומה עליה. 

 

עוד בחדשות ynet:

 

בעל מסעדה: השלטון צריך להבין    (צילום: מוטי קמחי )

בעל מסעדה: השלטון צריך להבין    (צילום: מוטי קמחי )

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

נציבות האו"ם מבקשת מהממשלה לשקול פתרונות אנושיים ומכבדים, ולהבטיח למבקשי המקלט גישה למנגנון המקלט ולבדוק את בקשותיהם. "מבקשי מקלט מתויגים כמסתננים, מסתנני עבודה בלתי חוקיים או מהגרים כלכליים, כאשר לא תמיד נלקחים בחשבון הגורמים או הנסיבות שדחפו אותם להימלט ממדינת מוצאם", נכתב בהודעה. "אין מדובר במסתננים. או שרובם פליטים או שלכל הפחות הם זקוקים להגנה בינלאומית ולא ניתן להחזירם למדינות מוצאם".

 (צילום: מאיר אוחיון) (צילום: מאיר אוחיון)
(צילום: מאיר אוחיון)

ההפגנה היום בתל אביב. חולדאי חושש מאלימות (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
ההפגנה היום בתל אביב. חולדאי חושש מאלימות(צילום: מוטי קמחי)
 

בנציבות מזהירים את ממשלת ישראל כי אי בחינתם של בקשת המקלט עשויה להפר את עיקרון "אי ההחזרה" של מבקשי מקלט. הם קוראים לממשלה לחדול מהמעצר והכליאה של מבקשי המקלט. "על פי המשפט הבינלאומי מעצרם של מבקשי מקלט ואנשים אחרים הזקוקים להגנה בינלאומית צריך להיות אמצעי של מוצא אחרון, בנסיבות חריגות בלבד, לפי עיקרון המידתיות ועליו להיות מוגבל לתקופה הקצרה ביותר האפשרית", נכתב בהודעה.

 

ביקורת נמתחה גם על הנוהל החדש שבמסגרתו נעצרים לתקופה של 90 יום מבקשי מקלט שאשרתם פגה. כ-115 זרים נעצרו בשבועות האחרונים במסגרת זו ולטענת הנציבות השיטה הנוכחית גורמת לקשיים וסבל, כאשר משפחות נקרעות משום שהמפרנס מושם במשמורת וקרובי משפחה, בהם נשים הרות וילדים קטנים, נאלצים לדאוג לעצמם.

 

התייחסות מהנציבות קיבלה גם רשות ההגירה והאוכלוסין, שלטענת הנציבות צמצמה

 את שעות הקבלה וכך מתקשים חלק ממבקשי המקלט לחדש את האשרה. במקרים אחרים, הבקשה לחידוש הינה לחודש אחד, ומלווה בדרישה להתייצב במתקן חולות בסוף החודש. 

 

גם ראש העיר תל אביב-יפו רון חולדאי התייחס לסוגיה: "אני בתחושה שההפגנה היום היא רק תחילתו של תהליך שרק יסלים ולדאבוני עוד נראה אלימות ברחובות. ההפגנה נובעת ממצוקה אמיתית הנובעת מהתעלמות הממשלה גם ממצוקתם של מהגרי העבודה וגם ממצוקתם של תושבי תל אביב-יפו, שבשכונותיהם הם גרים וחיים. הממשלה חייבת לקבוע מדיניות ממשלתית ברורה ותכנית עבודה מקצועית, תוך הקצאת תקציבים ומשאבים לטיפול במכלול הבעיות של מדיניות הגירה, חינוך, רווחה, ביטחון אישי ותעסוקה. חוסר העקביות וההחלטות המתקבלות רק מבלבלות את כולנו, וחבל".

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
הפגנת זרים. ללא סינון
צילום: מוטי קמחי
מומלצים