עוד גל קור מגיע לארה"ב: "לא זזים מהבית"
הבשורה הטובה: גל קור אחד כבר עבר. הבשורה הרעה: השני מתחיל היום ובארה"ב חוששים ממקרי מוות נוספים. במינסוטה ייסגרו בתי הספר, בפעם הראשונה ב-17 שנה, אבל בעיר גרין ביי צפויים 73 אלף איש למלא הערב את אצטדיון הפוטבול
בערים רבות בארצות הברית לא יתקיימו מחר לימודים, בגלל גל הקור הקיצוני שפוקד את המדינה. אבל משחק הפוטבול בין גרין ביי לסן פרנסיסקו יתקיים הערב כמתוכנן, אף על פי שבאצטדיון יהיו 28 מעלות מתחת לאפס.
עוד בחדשות:
140 מיליון אמריקנים סובלים מהקור העז ומסופות השלגים, בעיקר במדינות המערב התיכון וצפון-מזרח ארה"ב, אבל הקור המקפיא הגיע הפעם גם למדינות דרומיות, כמו טנסי ואלבמה במפרץ מקסיקו. הבשורה הרעה: זה עוד לא נגמר, סופה אחת עברה אבל השנייה תתחיל הלילה.
מזג האוויר בחלק מהמדינות מזכיר את הקוטב הצפוני. התושבים מנסים להיפטר מכמויות שלג עצומות שנערמו מול בתיהם וכיסו את מכוניותיהם, לאחר שהשלג קפא וקבר תחתיו הכול. 2,400 טיסות פנימיות ובינלאומיות בוטלו אתמול. לאחר הפוגה זמנית בשלג והתחממות יחסית בחוף המזרחי, לקור נסבל של מינוס מעלה עד שתי מעלות ברצועה שבין וושינגטון בדרום לבוסטון בצפון, סופג היום המערב התיכון גל קור מקפיא חדש מהקוטב הצפוני, שיגיע גם לחוף המזרחי.
בבוסטון יצאו לרחוב תושבים ובהם גם ישראלים רבים הלומדים במוסדות האקדמיים, לאחר מצור של כמה ימים. שיר אציל עושה את הפוסט-דוקטורט שלה במדעי המוח, ויחד עם שלושת ילדיה ובעלה רועי, שעושה פוסט-דוקטורט בביולוגיה, הם הסתגרו בביתם בימים האחרונים.
"לא יצאנו מהבית כמה ימים, אכלנו מרק וראינו סרטים. השלג היה נסבל אבל הקור בלתי נסבל, הוא הגיע למינוס 25 מעלות צלסיוס. אף אחד לא רצה לצאת מהבית. היה גם מסוכן לצאת. המלח וכל האמצעים האחרים להפשרת השלג לא עזרו בקור הזה", מספרת שיר ל-ynet. "היום יצאנו בפעם הראשונה, בקור של מינוס מעלה. כולם יוצאים החוצה עם התינוקות, כאילו הגיע האביב".
למרות הקור הקיצוני, הערב יתקיים בעיירה גרין ביי בוויסקונסין, שהפכה לטונדרה קפואה, משחק פוטבול בין הקבוצה המקומית לסן פרנסיסקו 49 במסגרת משחקי פלייאוף. אמריקה כולה תצפה במשחק בטלוויזיה, ולאצטדיון עצמו יבואו רבבות ששילמו במיטב כספם כדי לקפוא בטמפרטורה של מינוס 17 מעלות צלסיוס. הרוחות המקפיאות יגרמו להם להרגיש כמו במינוס 28 מעלות.
אלה תנאים של סכנת חיים והרופאים ממליצים לתושבים להישאר בבתיהם, אבל כשמדובר בעיירה של 105 אלף תושבים שחיים את קבוצת הפוטבול שלהם ואוהבים אותה, מתברר שהחשש שלהם להפסיד את המשחק החשוב הזה גדול יותר מהאיומים של הרופאים.
באמצע השבוע עוד היו סימני שאלה אם כל 73 אלף המקומות באצטדיון יתמלאו הערב, בגלל תחזית מזג האוויר. מדובר בתנאים שבהם חשיפה של העור לחמש דקות מספיקה לגרימת כוויות קור, אבל בשום מקום לא התקיים דיון רציני אם צריך בכלל לדחות את המשחק. קבוצת הפוטבול הבטיחה לחלק לכל אוהד מחממי ידיים וקפה או שוקו חם.
מה שקרה עד עכשיו זו רק ההתחלה. החזאים מדברים על זרם סילוני נוסף של קור שיגיע מהקוטב הצפוני, ויקפיא את מרכז ארה"ב. נכון ליום ראשון נהרגו 16 איש בגלל הסופה, והתושבים בצפון ארה"ב נערכים לקראת הגל המקפיא החדש.
חשש ממקרי מוות נוספים
אחרי המערב התיכון, גם החוף המזרחי צפוי לספוג ביום שני בלילה מכת קור קשה, עוד יותר מהראשונה. ראש עיריית ניו יורק, ביל דה בלאזיו, הזהיר את התושבים ש"השלג פסק אבל אנחנו לא עברנו את זה עדיין". העירייה הפעילה את מערך החירום שלה ואספה חסרי בית למחסות מוגנים. בשיקגו הגיעו יותר מ-1,000 איש למחסה שסיפקה העירייה.
מחר בלילה צפויה הטמפרטורה בבירה וושינגטון לרדת למינוס 17 מעלות צלסיוס.
ביום שלישי במשך היום יהיו בניו יורק מינוס 11 מעלות ובלילה ירדו הטמפרטורות בניו יורק ובבוסטון למינוס 13 מעלות. כאמור, גם אזורים שחסינים בדרך כלל מפני קור כזה, כמו טנסי ואלבמה בדרום, נפגעו מגל הקור.
רופאים מזהירים שאנשים שאינם לבושים היטב יכולים למות בקלות, והחשש הכבד הוא שבנוסף ל-16 שכבר מתו, אנשים נוספים צפויים למות כתוצאה מתנאי מזג האוויר הקשים.
אפילו מדינה צפונית כמו מינסוטה, שתושביה אינם מפונקים ורגילים למזג אוויר קשה, נקטה צעד קיצוני. היום תהיה זו הפעם הראשונה זה 17 שנה שבתי הספר במדינה יהיו סגורים. בשיקגו יתקיימו לימודים כרגיל, אבל התלמידים לא מחויבים להגיע.