שליחות יקרה בחו"ל: אין סגן שגריר באוסלו
בכנס הדיפלומטים של משרד החוץ הציג ועד העובדים נתונים מדאיגים על מצבו של שירות החוץ. המשרד מתקשה למצוא מועמדים לכמה משרות
מצבו הקשה של משרד החוץ אינו סוד כבר שנים ארוכות, ואתמול (ב') הזהירו עובדי המשרד מפני קריסת שירות החוץ הישראלי. עובדי משרד החוץ פרסמו אזהרה שלפיה הדיפלומטיה הישראלית בסכנה.
עוד בחדשות:
אושר: עד 5 שנות מאסר למפיץ תמונות מיניות
כלא 6 ייסגר, חיילים ייכלאו ב"נווה צדק"
בכנס הדיפלומטים של משרד החוץ, שנערך אמש, הציג ועד העובדים נתונים מדאיגים על מצבו של שירות החוץ. העובדים הזהירו כי הצוות המקצועי מתרוקן. על פי העובדים, מתקשה המשרד למצוא מועמדים למגוון משרות מרכזיות בחו"ל - כמו משרת סגן השגריר באוסלו, מדינה שבה העלות גבוהה. העובדים מסרבים לשרת באוסלו, שכן הם יודעים שיתקשו לשרוד כלכלית בנורבגיה בתנאי השכר הקיימים.
על פי הנתונים של העובדים, כיום ישנן כ-18 משרות שאינן מאוישות ואין למשרד החוץ מועמד עבורן. בין המשרות: סגן שגריר בקניה, סגן שגריר בנורבגיה, יועץ מדיני באוסטרליה, יועץ תרבות ביפן, סגן שגריר בנפאל, קונסול בהודו, יועץ כלכלי ברוסיה ועוד. לכ-20 משרות נוספות הגישו מועמדות בין דיפלומט אחד לשניים. כמו כן, לישראל אין נציגויות דיפלומטיות בכמחצית מהמדינות איתן היא מקיימת יחסים דיפלומטיים.
"שנים רבות של הזנחה נותנות את אותותיהן: ישראל, הנמצאת בתחתית ההשקעה הלאומית לנושאי חוץ מבין מדינות המערב, סובלת מנטישה גוברת של דיפלומטים בשירות החוץ שלה. שליחי משרד החוץ מבינים שעם גאוות היחידה אי אפשר ללכת למכולת, ועוזבים את שירות החוץ הסובל מהזנחה תקציבית רבת שנים. למרות ההשקעה הגבוהה של מדינת ישראל בענייני ביטחון, נושאי החוץ לא זוכים להתייחסות הראויה, ומציבים את ישראל בעמדת נחיתות בזירה הבינלאומית", נכתב בהודעה שפרסמו העובדים.
"מדרון חלקלק"
יו"ר ועד עובדי משרד החוץ, יאיר פרומר, הביע חשש עמוק מהתוצאות שעלולות להיגרם למדינת ישראל אם שירות החוץ שלה ימשיך להידרדר במדרון החלקלק של ההתפוררות: "מצבה של הדיפלומטיה הישראלית בכי רע. בידודה המדיני של ישראל בעולם עלול להפוך מאיום למציאות, לא בגלל החלטות מדיניות, אלא בשל רשלנות והזנחה של ממשלות ישראל, שאינן משקיעות בשירות החוץ את המשאבים הדרושים. אם מדינת ישראל לא רוצה לתת לאינטרסים שלה בזירה הבינלאומית להישחק, היא חייבת לפעול באופן מיידי כדי לאושש את שירות החוץ שלה, ולהבטיח את עתידם של הדיפלומטים העומדים בחזית הישראלית מול מדינות העולם."
דיפלומטים רבים סיפרו בשנה האחרונה על תנאיי העבודה הקשים ועל תנאי
המחיה הבלתי אפשריים במשרד. עובד לשעבר במשרד, שבחר לפרוש לאחר שירות במדינה יוקרתית מאוד, סיפר כי לאחר ששב מן השליחות, גילה כי הוא לא יוכל לפרנס את משפחתו. "גם במהלך השליחות הבאנו אשתי ואני כסף מהבית", הוא סיפר, "אך כשחזרנו התברר כי אנחנו פשוט לא יכולים לחיות".
סגן שר החוץ, זאב אלקין, הביע לאחרונה תמיכה בפתיחת שירות החוץ גם לאנשי מקצוע שלא סיימו את קורס הצוערים, על מנת לרענן את השורות וכדי לגייס אנשי מקצוע מתחומים שונים. בוועד העובדים לא אוהבים כמובן את הרעיון, אך יתכן שלא יהיה מנוס מן המהלך.