למצוא את הכוח שבפנים: נשים אומרות 'לא' לאלימות
שאלות כמו "מתי זה ייגמר?" "כמה עוד אני יכולה לסבול?" ו"איך ממשיכים הלאה?" הן חלק משגרת יומן של נשים מוכות רבות. בתערוכה חדשה הן יוצרות תמונות מתוך הכאב כדי להעביר מסר לחברה, שיבינו שיש נשים שחיות בעולם חשוך, שסובלות בכל יום וצריך שמישהו ישמיע את קולן
במשך הרבה מאד זמן חייתי תחת אלימות מצד בעלי. בשנים שעברו בכל פעם שקרה משהו שאלתי את עצמי – "מאיפה יהיה לי הכוח להתמודד עם זה שוב?! איך ממשיכים הלאה, עד לפעם הבאה?!"
היום, אני שואלת את עצמי שאלות אחרות. יש לי כבר יותר כוחות וכלים, שפעם לא היו לי, ואם הם היו לי פעם הייתי יכולה להתמודד אחרת ולצאת יותר מוקדם מהאלימות. בגלל התהליך שאני עוברת בשנים האחרונות עם עצמי אני מרגישה חזקה הרבה יותר. נשים רבות נפגעות מאלימות, אנחנו רואות את זה סביבנו כל הזמן, בכל מקום ולנשים בכל גיל. הגיע הזמן שנשים יפסיקו להתבייש בזה כשהן נפגעות מאלימות ויתחילו להבין שיש להן כוח לעשות משהו אחר.
תערוכה חדשה מציגה בתמונות את מה שעובר עלינו - חשוב לי שהתמונות יעבירו מסר לחברה, שייראו כמה נשים סובלות מהאלימות על כל סוגיה. חשוב לי שאנשים שבאים לצפות בתערוכה יפתחו את העיניים- שיראו, שיתרשמו, שיבינו קצת את העולם שבו חיינו, שיידעו שלא כל כך קל לצאת מזה, ובעיקר- שיתחילו לדבר על זה, לא להשתיק את הנושא, לא להסתיר. הגיע הזמן שנתחיל להוציא את זה החוצה ושנבין שזה מאבק חברתי של כולנו.
הדבר הכי חשוב לי הוא שנשים יבינו את מה שאני מבינה כבר היום, ואם המסר הזה שלנו יעבור, ויגיע אפילו לאוזן של אישה אחת, וזה יעזור לה לצאת מזה, או אפילו להתחיל להתייעץ ולחשוב על האפשרות למשהו אחר בחיים שלה, עשיתי את שלי. הייתי רוצה שהיא תדע, מהפעם הראשונה שקורה משהו, שהיא לא צריכה להתמודד עם זה שוב ושוב, שאין לה מה לפחד. יש מה לעשות ויש לאן לפנות.
אבל המסר של התערוכה הוא לא רק לנשים שחוות אלימות, אלא לכל אישה באשר היא אישה. הגענו לתקופה שבה נשים צריכות לדעת שמגיע להן! מגיע להן שוויון בכל. המסר הזה צריך לעבור לכולם, נשים וגברים, והוא חייב להתחיל מהחינוך שלנו, ומגיל צעיר. יחס משפיל ופוגע כלפי נשים הוא לא משהו שאפשר לשתוק עליו יותר.
דרך התערוכה שפרסמנו הראינו שאנחנו כבר לא שותקות. היום אנו מביעות את דעתנו ואת מחאתנו. התערוכה הזו היא החלק שלנו במאבק החברתי באלימות נגד נשים.
תערוכת צילומים חדשה של נשים מבוגרות נפגעות אלימות במשפחה, נפתחה בתחילת השבוע (29.12) בבית שמואל בירושלים. הנשים, בגילאי 60 ומעלה, מטופלות במרכז למניעה ולטיפול באלימות במשפחה של ויצו בירושלים, יצרו את התערוכה כחלק מתהליך טיפולי שהן עוברות במרכז. התערוכה, תחת השם "התבהרות", מציגה תמונות הקשורות לסבל ולמאבק היומיומי שלהן בחיים לצד בן זוג אלים.
במרכז למניעה ולטיפול באלימות במשפחה של ויצו בירושלים, פועלת בשנים האחרונות קבוצה טיפולית לנשים בגיל המבוגר, המשתמשות בפוטו-תרפיה ככלי טיפולי. במהלך הטיפול הנשים מקבלות מצלמה ומצלמות תמונות המבטאות את רגשותיהן ביחס לאלימות הקשה שחוו.
לדברי עו"ס מלכה גניחובסקי, מנהלת המרכז לטיפול באלימות של ויצו: "האומץ לשתף הוא חלק משמעותי בתהליך של אישה ליציאה ממעגל האלימות. לאחר שההסתרה והבושה היו חלק מהותי מחייה במשך זמן רב, היא מצליחה לחשוף את עולמה הפנימי דרך הצילום. עבור הנשים זו תרפיה שמקדמת את שיקומן הנפשי החיוני כ"כ בדרך ליציאה לחיים עצמאיים נטולי פחד".
התערוכה מעוררת ההשראה, חושפת את הכאב הקיומי בצד תקווה וכמיהה לחופש, ומזמינה את הקהל להכיר מקרוב את סבלן של נשים מבוגרות, ולגעת בעולם הנפש הנשי.
- תערוכת הצילומים של נשים מבוגרות נפגעות אלימות במשפחה מוצגת בבית שמואל - מרכז שמשון בן התאריכים 29.12.13-3.2.14 ברחוב אליהו שמעא 6 בירושלים. ניתן להגיע בכל ימות השבוע בין השעות 10:00-20:00. הנשים, בגילאי 60 ומעלה, מטופלות במרכז למניעה ולטיפול באלימות במשפחה של ויצו בירושלים, יצרו את התערוכה כחלק מתהליך טיפולי שהן עוברות במרכז. התערוכה, תחת השם "התבהרות", מציגה תמונות הקשורות לסבל ולמאבק היומיומי שלהן בחיים לצד בן זוג אלים
- יש לכם רעיון למעשה טוב? הצטרפו
ל"יום מעשים טובים" שיחול ב-11.3.14