שתף קטע נבחר

 

מי יהיה נשיא? יועמ"ש הכנסת פרסם הנחיות

על רקע הצטברות שמות המועמדים הפוטנציאליים להחליף את שמעון פרס, פרסם עו"ד איל ינון סדרי הצעת מועמדות לכהונת הנשיא

יריית הפתיחה בקרב על נשיאות המדינה: היועץ המשפטי לכנסת, עו"ד איל ינון, הפיץ היום (ד') סדרי הצעת מועמדות לכהונת הנשיא. ינון ציין כי לאחר שנשאל בנושא בימים האחרונים החליט לפרט את סדרי ההצעה בהתאם לחוק נשיא המדינה.

 

ומה התוכניות של פרס? לאחד את המרכז-שמאל

 

עוד בחדשות:

דויד גרוסמן למסתננים: "מקווה שהרדיפה תיפסק"

הסגיר עצמו הנהג שפגע באם ובילדיה וברח

 

"כידוע", כתב ינון לח"כים, "הנשיא שמעון פרס עתיד לסיים את כהונתו בת שבע השנים ב-27 ביולי 2014. בחירת הנשיא החדש תיערך בהצבעה חשאית בין 30 ל-90 יום לפני תום הכהונה, במועד שיקבע יו"ר הכנסת בהתייעצות עם סגני היו"ר".

 

במכתבו לח"כים ציין ינון כי יו"ר הכנסת יודיע על מועד הבחירה, לפחות שלושה שבועות מראש, וכי הצעת המועמדים תוגש כמקובל בכתב ליו"ר הכנסת, חתומה בידי עשרה חברי כנסת לפחות. "אין טפסים אחידים לצורך הגשת המועמדות או הסכמת המועמד", כתב ינון. "ואין הוראה מחייבת שכל החתימות יהיו על גבי דף אחד אך ברור שהדף עם החתימה צריך להיות מסודר עם שם ברור של ח"כ, חתימתו וציון העובדה שהוא תומך במועמד".

 

במכתב צוין כי יש להגיש את הטופס 14 יום לפני הבחירה. "כל עוד לא הוגשו החתימות ליו"ר הכנסת כל ח"כ יכול להתחרט ולבקש להימחק מרשימת המציעים". ינון הזכיר כי ח"כ אינו רשאי לחתום על הצעה של יותר ממועמד אחד, והודיע כי שבעה ימים לפני יום הבחירה יודיע יו"ר הכנסת על שמות המועמדים ושמות חברי הכנסת שהציעו אותם.

פרס מצביע לעצמו, יוני 2007 (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
פרס מצביע לעצמו, יוני 2007(צילום: גיל יוחנן)

נכון לעכשיו הועלתה מועמדותם לתפקיד של חברי הכנסת ראובן (רובי) ריבלין (הליכוד ביתנו) ושל ח"כ בנימין (פואד) בן אליעזר (העבודה). כן הועלתה אפשרות שהשר סילבן שלום יתמודד. גם שמו של יו"ר הסוכנות וח"כ לשעבר נתן שרנסקי עלה, ובשבוע שעבר הוא נפגש במשכן עם חברי סיעת הבית היהודי. שרנסקי לא הכחיש בשיחות שערך את נכונותו להתמודד אם ייווצרו התנאים לכך. יו"ר הכנסת לשעבר דליה איציק הוזכרה אף היא כמי שעשויה להתמודד.

 

איש מהמועמדים לא הכריז עדיין על כוונותיו באופן רשמי,

 אך מרביתם כבר עורכים פגישות מרתוניות עם חברי הכנסת בניסיון לגייס תמיכה רחבה. בסיעות הגדולות כמו יש עתיד טרם החליטו במי לתמוך. בכירים במפלגתו של יאיר לפיד אמרו כי טרם נדרשו לסוגיה ולא ברור אם הבחירה תהיה סיעתית או שיינתן חופש הצבעה.

 

בבית היהודי, לעומת זאת, מעוניינים במועמדותו של שרנסקי. בישראל ביתנו אמרו ח"כים שאם יחליט יו"ר הסוכנות להגיש מועמדותו - תהיה למפלגה בעיה להסביר לציבור בוחריה מצב שבו לא תתמוך באדם שכה מזוהה עם העלייה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
עו"ד איל ינון
צילום: גיל יוחנן
מומלצים