בעל מניות בטבע: לטפל בבעיות בדירקטוריון
בני לנדא, אחד מבעלי המניות האקטיביים בענקית הגנריקה הישראלית, אמר לאחר מינוי ארז ויגודמן למנכ"ל ונשיא: "זה משמח אותי באופן אישי שהוא מונה. אני חושב שהוא הבחירה הכי מתאימה". לפני כחודש ניסה להוביל מהלך אגרסיבי לשינוי הדירקטוריון ולהפיכתו לקשור יותר לתעשיית התרופות
בשבועות האחרונים פירסם בני לנדא, היזם שמכר את אינדיגו ל-HP ואחד מבעלי המניות האקטיביים בטבע, שני מכתבים שיועדו לחברה. בראשון, כתב לנדא כי על החברה למנות דירקטוריון מקצועי מתעשיית הפרמצבטיקה ולעשות שינויים מהותיים במבנה הדירקטוריון ואילו במכתב השני שפורסם רק השבוע כתב לנדא כי ארז ויגודמן, שמונה היום (ה') רשמית למנכ"ל טבע, הוא האיש המתאים לניהול החברה.
על רקע המינוי של ויגודמן, דיבר "כלכליסט" עם לנדא, שאמר, "אני חושב שמונה איש בעל שיעור קומה. עכשיו כדי שיצליח צריך לטפל בבעיות בדירקטוריון החברה". עוד אמר לנדא כי "זה משמח אותי באופן אישי שהוא מונה. אני חושב שהוא הבחירה הכי מתאימה שהדירקטוריון יכול היה למנות".
במכתב שכתב לנדא לפני שלושה ימים לקרנות ההשקעה הזרות המחזיקות במניית טבע נכתב כי "ארז ויגודמן עשוי מהחומר הנכון להצליח בתפקיד, הוא בעל חשיבה אסטרטגית ובעל כישורים ניהוליים מצויינים. הוא טיפוס שמדבר ישירות שוול סטריט תלמד לבטוח בו".
לנדא מכר את אינדיגו ל-HP בעבר תמורת 830 מיליון דולר, כאשר לפני כחודש ניסה לנדא להוביל מהלך אגרסיבי לשינוי הדירקטוריון של טבע ולהפיכתו לקשור יותר לתעשיית התרופות, בניגוד למצב כיום בו חלק נכבד מחברי דירקטוריון טבע מגיע מתעשיות אחרות. עוד כתב לנדא כי "למרות שיש לי ביקורת על דירקטוריון טבע, אני חושב שהפעם הם עשו את הבחירה הנכונה".
לנדא עצמו נפגש פעמיים עם אמיר אלשטיין, סגן היו"ר של טבע, וגם פגש את ויגודמן בשבועות האחרונים. במכתב עצמו כתב כי אלשטיין "חולק עימנו את ההשקפה שעדיף שהשינויים בדירקטוריון טבע יהיו מיוזמתו מאשר שהם ייכפו על ידי המשקיעים". המשקיעים האמריקאיים המוסדיים מחזיקים בכ-34% ממניות החברה, והמכתב של לנדא מוען בעיקר אליהם, על רקע החשש כי העובדה שויגודמן אינו מגיע מתעשיית התרופות עשויה לפגוע בסיכוייו להתמנות לתפקיד בסופו של דבר.
בעלי המניות הגדולים בטבע הם Capital Group, המחזיקה ב–7.5% ממניותיה של טבע; Wellington, המחזיקה ב–7% ממניותיה של ו–Vanguard, המחזיקה ב–3.5% ממניותיה של טבע. בעל המניות הפרטי הגדול ביותר הוא היו"ר פיל פרוסט, שמחזיק ב–1.5% ממניות החברה אותן הוא קיבל כחלק ממכירתה של איווקס לטבע בינואר 2006 תמורת 7.4 מיליארד דולר, כאשר הוא סופג את מרבית האש לאחרונה על רקע פיטוריו החפוזים של ג'רמי לוין וכישלונותיה של טבע, לעת עתה, להתמודד עם פקיעת הפטנטים הצפויה של הקופקסון.
ככל הנראה, במסגרת המהלך שלנדא מנסה להוביל לשינוי בדירקטוריון החברה, הציפייה היא כי פרוסט יעזוב את תפקידו כיו"ר. "הכדור", כתב לנדא, "נמצא בידיים של טבע עכשיו. אם אמיר אלשטיין יכול לספק את מה שהוא הבטיח, והדירקטוריון יודיע על כוונתו לעמוד בהבנות בינינו, אלה יהיו חדשות טובות לכולם. אם לא, בצער, נצטרך לחזור לתוכנית הראשונית".