200 שנות אור מאיתנו: תאום כדור הארץ
טלסקופ החלל קפלר חשף ממצא מרתק: במערכת סולארית אחרת נמצא "התאום הגזי" של כדור הארץ. המסה של הכוכב זהה, במה הוא שונה?
חיים עדיין לא נמצאו בגלקסיות אחרות, אבל מתברר שתאומים כבר יש: במערכת סולארית אחרת, במרחק 200 שנות אור מאיתנו, התגלה "התאום" הגזי של כדור הארץ.
עוד בחדשות
הדיור הציבורי קרוב? "הוציאו לי את הנשמה"
נפטרה לוחמת המחתרת שמרדה בנאצים
מסתו של הכוכב, שמכונה KOI-314c, זהה לזה של כדור הארץ, אבל הוא גדול ב-60%. עובדה זו הובילה את המדענים לשער כי שכבת גזים סמיכה עוטפת אותו. בעיתון הבריטי "גרדיאן" נכתב כי הטמפרטורות על הכוכב שהתגלה עשויות להגיע ל-104 מעלות, חם מדי עבור מרבית צורות החיים בכדור הארץ.
הצפיפות של KOI-314c גבוהה רק ב-30% מזו של מים, והמדענים מעריכים כי הוא התפתח כמעין "מיני-נפטון", לפני שחלק מהגזים העוטפים אותו התפוצצו בעקבות קרינה עזה מ"כוכב האם".
האסטרונום ד"ר דיוויד קיפינג, ממרכז הווארד-סמיתסוניאן לאסטרופיזיקה בארצות הברית, התייחס לגילוי המרתק: "לכוכב הזה אולי יש את אותה מסה כמו לכדור הארץ, אבל הוא ממש לא דומה לארץ. זה מוכיח כי יש קו מפריד ברור בין עולמות סלעיים כמו כדור הארץ לבין כוכבים מימיים או גזיים".
החשיפה הוצגה בכנס השנתי של איגוד האסטרונומים האמריקני בוושינגטון הבירה. בכנס נאמר כי כדי להעריך מה מסתו של הכוכב שנחשף, השתמשו המדענים בטכניקה חדשה המכונה TTV.
הגילוי אירע במקרה, בעת שהמדענים סרקו נתונים מטלסקופ החלל קפלר במטרה לגלות ירחים חדשים, ודווקא לא כוכבים. "בהתחלה התאכזבנו שזה לא ירח, אבל עד מהרה שמנו לב שהמדידה מדהימה", אמר קיפינג.