לא סתם סלט לארוחת ערב: 5 סלטים משודרגים
ארוחת הערב הישראלית המוכרת כוללת, לרוב, ביצים, גבינות וסלט ירקות - כזה שיש בו מלפפונים ועגבניות, מלח ופלפל ואולי גם שמן זית. אמנם שגרה כזו של סלט בריאות היא לא דבר רע, אבל מותר לפעמים להתפנק עם סלט שלא מכינים בכל יום ויכול להיות גיוון מרענן לארוחת הערב המשפחתית. הנה חמישה סלטים שישדרגו לכם את הבילוי המשפחתי השבועי
ארוחת ערב ישראלית משלבת, ברוב המקרים, ביצה - חביתה, עין, מקושקשת או כל ורסיה אחרת - ולידה כמה סוגי גבינות וכמובן סלט ירקות. דיאטנים רבים ממליצים לאכול ארוחה קלה לפני השינה, בין היתר סלט המורכב ממספר סוגי ירקות, כל שמערכת העיכול לא תצטרך "לעבוד" קשה במהלך השינה.
- 100 שקלים ו-5 ארוחות ערב מזינות
- יש לכם 10 דקות? תכינו ארוחת ערב משפחתית
- איילת הירשמן מכינה לכם ארוחת ערב
יחד עם זאת, בשלב מסויים נמאס מאותו סלט כל ערב. גם אם מדי יום אתם משלבים עם העגבניות והמלפפונים ירק נוסף חדש, הרי שהגרסה הסופית מזכירה את עצמה מדי יום. לכן, לקחנו על עצמנו לחדש לכם ולילדים והנה חמש הצעות לסלטים שהם "קצת אחרת" ממה שמכירים.
סלט קוסקוס סרדינים וביצה עלומה ליד
מנה עשירה בחלבונים, שמשלבת מרכיבים משביעים ומזינים. בחרנו לצרף לסלט אגוזים שמוסיפים
בריאות וטעם, אך ניתן לוותר עליהם כאשר מגישים אותו לילדים קטנים. ותתפלאו - ילדים אוהבים את זה, לפחות בבתים שלנו. ניתן לגוון את הסלט ולהוסיף ירקות, אגוזים, פרות יבשים ועוד לפי הטעם ולפי מה שיש בבית.
לסלט הקוסקוס וסרדינים:
המרכיבים (ל-4 מנות):
200 גרם קוסקוס דק
3 כפות שמן זית
300 מ"ל מים רותחים
מלח (לפי הטעם)
פלפל (לפי הטעם)
צ'ילי יבש (לפי הטעם)
צרור רוקט
חופן פטרוזיליה
נענע טריה (לפי הטעם)
300 גרם שעועית ירוקה מופשרת
2 קופסאות סרדינים (250 גרם) מסוננות מהשמן
להגשה:
מיץ מ-1/2 לימון
1/2 כף שמן זית
1/3 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
אופן ההכנה:
- מערבבים את הקוסקוס עם שמן הזית עד שכל הגרגירים מכוסים. מוסיפים את המים והמלח, מערבבים, מכסים בניילון נצמד וממתינים כ-10 דקות.
- כאשר הקוסקוס מוכן מערבבים אותו בעדינות עם מזלג, רק כדי שהגרגירים יפרדו קצת ומניחים בצד לצינון לעוד כמה דקות.
- בזמן ההמתנה קוצצים את הרוקט, הפיטרוזיליה והנענע ומוסיפים לקוסקוס.
- מוסיפים את הפלפל, הצ'ילי, השעועית הירוקה והסרדינים ומערבבים. הסרדינים יתפרקו בערבוב וזה בסדר גמור.
- מגישים עם לימון, שמן זית והאגוזים הקצוצים.
לביצה העלומה:
המרכיבים (ל-4 מנות):
1 כף חומץ
4 ביצים
4 פרוסות לחם
אופן ההכנה:
- מרתיחים ליטר מים בסיר בינוני, כך שיהיה עומק של כ-5 סמ' לפחות
- מוסיפים כף חומץ ומערבבים.
- פותחים את הביצה לכלי ושופכים אותה בעדינות לתוך הסיר תוך כדי ערבוב עדין של המים בסיר לכיוון אחד.
- מבשלים כ-5-6 דקות ומוציאים בעדינות בכף מחוררת.
- מבשלים באותו אופן את יתר הביצים, כל ביצה בתורה.
- מגישים על לחם מרוח במיונז, חרדל או חמאה.
סלט תירס
התירס הוא אחד מהמאכלים האהובים על ילדים, בעיקר בגלל מתיקותו - אפשר להשתמש בתירס לייט, זה לא מפחית מטעמו של הסלט. מרכיב נוסף בסלט הוא הנקניק - אנחנו מוסיפות נקניק הודו קל שומן, אפשר לבחור בכל נקניק שאין בו הרבה שומן ולצרף לסלט.
המרכיבים:
קופסת תירס, אפשר גם 2 כוסות של תירס מבושל (קפוא או טרי)
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
1/2 כוס זיתים שחורים, חתוכים לרבעים
6 פרוסות נקניק הודו דל שומן, חתוכות לקוביות של 1X1 ס"מ
לרוטב:
כף מיונז לייט
1 כף מיץ לימון
מעט פלפל גרוס
2 כפות מים
אופן ההכנה:
- מכינים את הרוטב: מערבבים יחד את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מכינים את הסלט: מניחים בקערה את כל המרכיבים.
- מוסיפים את הרוטב, מערבבים היטב ומגישים.
סלט פסטה בצורות
הסלט הזה הוא תוצר של שעמום, משחק בבצק וחיפוש אחר תעסוקה לילדים - וזה עובד. כל מה שצריך, כדי להעסיק את הילדים, הם עלי לזניה לאחר בישול וחותכנים של עוגיות בצורות שונות. זה מבטיח גם תעסוקה לילדים, גם הטלת אחריות קלה שגורמת להם לחוש שסומכים עליהם, וכמובן המון גאווה על הכנת סלט לכל המשפחה.
המרכיבים:
חבילת (500 גרם) עלי לזניה מוכנים אל דנטה (חשוב שלא יהיו רכים מדי)
1/2 1 כוסות עגבניות שרי, חתוכות לרבעים
125 גרם גבינה צפתית, חתוכה לקוביות בגודל 1X1 ס"מ
1/2 כוס זיתים שחורים, חתוכים לרבעים
לרוטב:
1 כפית שמן זית
מלח
אופן ההכנה:
- קורצים מעלי הלזניה צורות שונות, בהתאם לחותכנים שיש בבית.
- מניחים בקערה את עלי הלזניה החתוכים, את העגבניות, הגבינה והזיתים. מזלפים מעל את השמן זית, מתבלים במלח ומערבבים.
סלט תפוחי אדמה וסלמון צלוי
הסלט החגיגי והטעים הזה מזכיר את סלט תפוחי האדמה והמיונז של פעם. אנחנו הכנו כאן גרסא עם רוטב קליל יותר ודג סלמון, שגם ילדים מאוד אוהבים.
המרכיבים:
לסלט:
350 גרם נתח דג סלמון
שקית (כ-700-800 גרם) תפוחי אדמה קטנים (קורקטים) עם הקליפה
5 ביצים קשות, חתוכות או מגוררות
אפונה ירוקה, לפי הטעם
2 גזרים, חתוכים לקוביות קטנות מאוד
כ-6 מלפופונים חמוצים קטנים במלח
לרוטב:
3 כפות שמן זית
כף חומץ
כף סוכר
כף מיונז
כפית חרדל
מלח
פילפל
אופן ההכנה:
- מניחים את נתח הסלמון כאשר העור מונח על התבנית וצולים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות כ-10-15 דקות, עד שהוא אפוי אבל לא יבש.
- שולקים את תפוחי האדמה במים רותחים ומומלחים, כ-20 דקות עד שהם רכים.
- כשתפוחי האדמה מתקררים, חותכים לקוביות ומוסיפים את הביצים, האפונה והגזר החתוך.
- חותכים את המלפפונים החמוצים ומוסיפים, מערבבים.
- חותכים את הסלמון לחתיכות גסות, ולא בהכרח סימטריות, ומניחים מעל.
- מערבבים יחד את כל חומרי הרוטב שופכים מעל, מערבבים קלות ומגישים.
סופר-סלט ירוק עם חזה עוף
לסלט הזה אין מתחרים. השילוב של הירקות הירוקים עם חזה עוף מזוגג וקרמלי ורוטב חמצמץ וקרמי מותיר חיוכי שובע מרוצים אצל כל הסועדים.
לסלט:
ראש ברוקולי מפורק לפרחים
400 גרם שעועית ירוקה (אפשר קפואה)
300 גרם אפונה ירוקה (אפשר קפואה)
חסה שטופה היטב ומיובשת
בצל פרוס
לחזה עוף:
2-3 פרוסות מחזה עוף (שניצל)
3 כפות סילאן
1 כף רוטב צ׳ילי מתוק
1 כף מיץ לימון
1 כף סויה
לרוטב:
3 כפות שמן זית
כף חומץ
כף סוכר
מלח
פלפל
כף גדושה חרדל
כפית מיונז (אופציונלי)
אופן ההכנה:
- בסיר עם מים רותחים שולקים את הברוקולי, השעועית והאפונה כ-3-4 דקות כך שהם לא רכים מידי, אך מוכנים לאכילה, ומצננים תחת זרם מים קרים
- מערבבים בקערה את הסילאן, רוטב הצ׳ילי, הלימון והסויה ומניחים את העוף שישרה כמה דקות במרינדה.
- חותכים את החסה ומערבבים עם הבצל, הברוקולי, השעועית והאפונה.
- על מחבת חמה צולים את חזה העוף עד שהוא מוכן, קיבל צבע קרמלי ומוכן מבפנים.
- פורסים אותו לרצועות ומוסיפים לסלט.
- מערבבים את חומרי הרוטב. ניתן להוסיף מעט מים קרים במקרה והרוטב יוצא סמיך מידי.
- מוסיפים לסלט ומגישים מייד.