שתף קטע נבחר
 

41 אלף עסקים וחברות נסגרו בישראל ב-2013

בעלי העסקים בארץ סיימו עוד שנה קשה: מנתוני BDI-COFACE עולה כי כמות החברות החדשות שנפתחו בישראל ירדה זו השנה השלישית ברציפות, ל-44.9 אלף. מבין העסקים שקרסו - 28% היו באזור המרכז

כ-41 אלף עסקים וחברות נסגרו בישראל בשנת 2013 וכמות העסקים החדשים שנפתחו ירדה ב-4.4%, ל-44.9 אלף. כך עולה מנתונים שמפרסמת היום (א') חברת המידע העסקי BDI-COFACE. 

 

 

מהנתונים עולה כי מספר העסקים שנסגרו דומה לזה שנרשם בשנה הקודמת, זו השנה השלישית ברציפות שבה חלה ירידה בכמות העסקים החדשים שנפתחים בישראל.

 

בבחינת התפלגות הכישלונות העסקיים לפי אזורים גיאוגרפיים עולה, כי רוב החברות שקרסו היו באזור תל אביב והמרכז (28%). ב-BDI מציינים כי הנתון תואם את העובדה כי מרבית העסקים מרוכזים באזור המרכז, ולכן צפוי כי יתקיים ריכוז גבוה יותר של עסקים שנסגרים באזור זה.


 (באדיבות BDI-COFACE) (באדיבות BDI-COFACE)
(באדיבות BDI-COFACE)

 

באזור חיפה, קריות והגליל המערבי נסגרו 21% מהעסקים, בשפלה ודרום מישור החוף נסגרו 10% וכך גם באזור ירושלים. בעמקים, אזור הכנרת, גליל תחתון - 8%, באזור הנגב - 7% ואילו אזור רמת הגולן והגליל העליון כלל רק 2% מסך העסקים שקרסו.

 

על-פי מדד הסיכון המשולב של BDI-COFACE, הסיכון העסקי של החברות והעסקים במשק עמד בסיכום 2013 על רמה של 6.19, בדומה לשנת 2012, אז עמד המדד במשק על 6.18. כ-13.65% מהחברות והעסקים דורגו ברמות הסיכון הגבוהות והמסוכנות (דירוגי סיכון 9 ו-10).

 

בחברה מציינים כי רמת הקשיים של חברות ועסקים אלו גבוהה באופן המאיים על המשך פעילותם בטווח של השנה עד השנתיים הקרובות. "לחברות ועסקים אלה בעיות קשות בתזרים המזומנים, חשבון או חשבונות מוגבלים בבנק ישראל, דיווחים חוזרים ונשנים על שיקים חוזרים, ירידות חדות בהכנסות או ברווחיות, או מעברים חדים וקיצוניים מרווח להפסד" מצוין.

 

על פי הנתונים, הענף החלש והמסוכן ביותר במשק בסיכום שנת 2013, נותר ענף בתי קפה ומסעדות. אחריו בסדר יורד:  שירותי הובלות, שירותים כלליים וענף תיירות ובתי מלון.

 

תהילה ינאי, מנכ"לית משותפת בחברת BDI-COFACE, מסרה כי "המשך הירידה בפתיחת עסקים חדשים בישראל והמשך מגמת הקריסה של חברות ועסקים, מגיעים על רקע הקושי הקיים לעסקים קטנים ובינוניים בסביבה העסקית כיום.

 

"עסקים מתמודדים כבר מספר שנים עם מחנק אשראי, וסביבה עסקית תחרותית קשה מתמיד בחלק מהתחומים, מה שמקשה על עסקים לשרוד את השנים הראשונות של חייהם. אנחנו צופים שבמצב הנוכחי של הכלכלה העולמית והמשק הישראלי המגמות הללו ימשכו גם ב-2014".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים