קיץ לטיני: אוכלים טוב בבואנוס איירס
רוני ונציה הרחיקה עד ארגנטינה ומצאה עיר יפהפייה ללא הפסקה ועם אוכל מדהים וזול להחריד. 10 המלצות למסעדות מעולות בבואנוס איירס
עוד מתכונים בערוץ האוכל:
- אירי של שבת: קציצות אפויות, בירה ופאי רועים
- דבק במטרה: אינספור מתכוני ריזוטו
- בירת המושבות: משהו טוב קורה באבן-יהודה
ביקרתי בעיר לפני כ-4 שנים בפעם הראשונה לרגל אחד מפסטיבלי הטנגו הנודעים, ומאז העיר השתנתה והתפתחה מאד.
קיץ שורר כעת בעיר והפורטניוס, כפי שמכונים תושביה (Porteños), אוהבים לשבת ביום בבתי הקפה ההודרים בסגנון תחילת-אמצע המאה ה-20, שנמצאים כמעט בכל פינה. מאוחר בלילה הם יוצאים למסעדות, ברים ובילויים אחרים. העיר יפה מאוד ובנויה בסגנון אירופאי, כשהארכיטקטורה מרשימה מאוד. בואנוס איירס היא גם כמובן בירת הטנגו, ובכל מקום מתקיימות הופעות טנגו - גן עדן למכורים כמוני.
בין האוונידס, אותן שדרות רחבות שחוצות את בואנוס איירס, ניתן למצוא הכל - מוזיאונים, אירועי מוסיקה, פארקים, שווקים, שופינג, בוטיקים וקניונים אלגנטיים שפתוחים 7 ימים בשבוע מ-10:00 בבוקר ועד 22:00 בלילה. לתיירים הבאים עם דולרים יוצא הכל זול, כ-50% פחות, כשמקבלים שער כמעט כפול לפסו PESO על כל דולר בשוק השחור הפורח במדרחוב "פלורידה" המפורסם שמלא בחלפנים (וגם כייסים), חנויות ורקדני טנגו רחוב.
בואנוס איירס חוותה בום גדול של הגירה איטלקית לפני כמאה שנים ומאז מורגשת השפעה איטלקית בולטת בעיר, בעיקר במטבח. ניתן למצוא בעיר אינספור פיצריות עם פיצות שעשויות בתנור אבן (A la Piedra), בוטיקים המכינים פסטות וניוקי טריים, ומבחר וג'לטריות, גלידריות איטלקיות. אלה התחברו למסעדות שמגישות אוכל שמקורו בספרד וכן למטבחי מדינות המהגרים השונות.
רוב המסעדות הטרנדיות נמצאות באיזור שכונת פלרמו ופלרמו סוהו שמזכירות את הווילג' והסוהו בניו יורק. ארוחת ערב אוכלים כאן מאוחר ועל מנת לספוג את האווירה, רצוי להזמין מקום לאחרי השעה 21:00 (קודם לכן פשוט תמצאו את עצמכם לבד במסעדה).
1. פילו – Filo
מקרב הפיצריות המפורסמות של העיר, פילו שבמרכז בואנוס איירס נחשבת לאחת האהובות ביותר, מקום זול ומשובח. הבצק דקיק והפיצה ענקית ועמוסה במעטה גבינה ועגבניות. גלגל אחד יספיק בנדיבות לזוג. הסלטים והאנטיפסטי למיניהם לא פחות טובים, מושקעים, גדולים וטריים ומתובלים כמו שצריך. בצהריים המקום עמוס באנשי עסקים ולכן כדאי להתאזר בסבלנות בבואכם לשבת.
Filo. San Martín 975, Buenos Aires
2. מיראנדה – Miranda
צעיר הרפתקן נסע ברחבי ארגנטינה בחיפוש אחרי טכניקות וצורות שונות כדי להכין מנות ארגנטינאיות אמיתיות. כך יצר קונספט חדש ונתן טון חדש למנות הקלאסיות הארגנטינאיות. כשחזר ממסעו החליט לפתוח מסעדת פארייה, שם התאחד האסאדו עם מנות גורמה וכך קמה "מירנדה".
הגריל ממוקם במטבח פתוח שבו האורחים צופים וכמעט משתתפים בהכנת האוכל. המנות הבולטות הן מנות בשר כסטייק עין, נתחי פטגוני שמבושל 24 שעות וגם סינטה מצוינת. במקום שוררת אווירה לא רשמית וצעירה. כל המנות נדיבות וטעימות מאוד, והכל במחירים סבירים. מנות אחרונות פופולריות במיוחד הן ה"שוקוטורטה", פנקייק של דולסה דה לצ'ה (ריבת חלב) ועוגת בננות.
Miranda. COSTA RICA 5602, Y FITZ ROY. TEL: 4771-4255
3. פרבור – Fervor
מסעדת גריל משובחת, יפה ואלגנטית בשתי קומות, שקרויה על שם ספר של חורחה לואיס בורחס ושעל מטבחה אמון השף אלחו וייסמן (Alejo Waisman). נתח הסינטה שאכלתי כאן היה הטוב שאכלתי בבואנוס איירס. גם המנות האחרונות מצויינות ונהנתי במיוחד מצמד מנות ארגנטינאיות טיפוסיות: עוגת תפוז וולקנו חמה, שממנה פורץ זרם של טראפל שוקולד נוזלי וחם ופנקק דה מנסאנה (panqueque de manzana), פנקייק תפוזים שמעליו פרוסות תפוחים דקיקות מקורמלות עם כדור גלידת וניל מעל.
Fervor . POSADAS 1519.
4. טגי – Tegui
מאחורי קיר גרפיטי עם דלת שחורה בסביבה חשוכה, מצלצלים בדלת ונכנסים למסעדה מודרנית ויפה מאוד עם תקרות גבוהות ומטבח פתוח שבו עובדים השפים בשקט מופתי. המנות מוגשות בצורה ציורית כמעט וישנה השפעה ברורה של המטבח המולקולרי, עם כל מיני מוסים ומקצפים שמקשטים את המנה.
התפריט כולל כמה מנות ראשונות וכמה מרכזיות שמתחלפות כל שבוע. מנת דגל מדהימה של לומו, סטייק פילה מיניון שמבושל כ-12 שעות בוואקום ויוצא רך כחמאה - ממש נמס בפה. השירות נפלא וכל כמה דקות ניגש מלצר ומגיש באלגנטיות מנות ביניים קטנות ומעוצבות על חשבון הבית. מומלץ בחום.
Tegui .COSTA RICA 5852.TEL:5291- 3333
5. אוביידו – Oviedo
מסעדת ספרדית שמעוצבת בסגנון מקסים של פעם ואפילו המלצרים לובשים פפיון, עם שירות מחייב בהתאם. ההתמחות פה היא בדגים ופירות ים מצויינים, עם מנות לא גדולות אבל באיכות וברמה גבוהה. תפריט היין נחשב לאחד הטובים במסעדות העיר.
Oviedo .BERUTI 2602.
6. אוסאקה - Osaka
בדומה לנובו המפורסמת מניו יורק וסושי סמבה, גם כאן מגישים מטבח יפני-פרואני – פיוז'ן בין אוכל לטיני לסושי. העיצוב יפהפה ובקיץ ישנה טראסה קטנה נעימה בחוץ.
Osaka .SOLER 5608
7. לה בריגאדה – La Brigada
מסעדת הגריל המוצלחת הזו ממוקמת באיזור שוק הפשפשים סן תלמו (San Telmo). הבשר מצוין, האווירה לא פורמלית עם אווירה של פעם, מקושטת באביזרים אופייניים לארגנטינה. למרות שהיא קטנה, היא כמעט תמיד מלאה עם תור ארוך המשתרך בחוץ בסופי שבוע, הזמן בו השוק הכי פעיל.
La brigada. estados unidos 465 san telmo
8. אמיצ'י מאי – Amici Miei
מסעדה איטלקית בלב שוק הפשפשים שצופה לכיכר השוק התוססת עם עשרות דוכנים ומופעים של רקדני טנג. התפריט איטלקי אותנטי ומורכב בעיקר ממנות ריזוטו, פסטה וסלטים מעולים. המסעדה מגישה רביולי מצוינים גדולים ועדינים, עשויים כמו שצריך, וחצילים בפרמזן (מלזאנה א-לה פרמיג'יאנה) ממש נפלא. אפשר לצפות מבעד לזכוכית את הטבחים המכינים בצקים של פיצות ופסטות. אפילו באיטליה לא מוצאים בקלות מסעדה ברמה כזו.
Amici Miei. Defensa 1072
9. אל בוראלדרו – El Buraldero
מסעדה יחסית חדשה שמגישה אוכל ספרדי טיפוסי האופייני לאזור מדריד. המסעדה מקושטת באווירה של ביסטרו ספרדי עם מנות גדולות ונדיבות מאוד של פירות ים טריים ומצויינים על הפלאנצ'ה, טאפסים, קרוקטים, גספצ'ו ספרדי ורטטויי טיפוסיים עשויים נפלא.
מנות אחרונות נהדרות במיוחד הן עוגת תפוזים חמה עם קרם שוקולד חם מתפרץ מבפנים. צ'ורוס אווריריים ופנקייק דקיק עם תפוחים מקורמלים. השירות מצויין ונדיב.
El Burladero. Pte. Uriburu 1488
10. אולסן – Olsen
מסעדה טרנדית בסגנון ועיצוב סקנדינבי. המסעדה מגישה אוכל סקנדינבי עילי עם טאץ' ארגנטינאי, ומתרחקת ממסעדות הבשר האופייניות. מעוצבת מקסים עם תקרות גבוהות ובסטייל מינימליסטי, מעוטרת במנורות נחושת בפנים, עם חצר קרירה יפה מאוד מקושטת. מקום מצוין לבראנץ',תופעה נדירה בארגנטינה.
Olsen. Gorriti 5870