אוהבים מתוק? מדענים פיתחו סוכריה שמגנה על השן
על הסוכריה הזו רופאי השיניים ימליצו לכם בחום רב - סוכריה המכילה חיידקים "טובים" ומסייעת בהפחתת רמת החיידקים הרעים שגורמים לעששת ולחורים. האם זה סוף עידן הצחצוח?
רופאי שיניים בדרך כלל ממליצים להתרחק מממתקים, אבל את הסוכריה הזו הם לבטח ימליצו לקחת. חוקרים מגרמניה פיתחו סוכריה שמפחיתה את רמות החיידקים "הרעים" בפה, ובכך מסייע לשמור על היגיינת הפה ולמנוע עששת.
את אפליקציית הבריאות לסמארטפון כבר הורדת? הורידו לאייפון או לאנדרואיד
החוקרים מסבירים כי בפה מתנהל מאבק מתמיד בין חיידקים "טובים" לבין חיידקים "רעים". החיידקים הפחות "ידידותיים" לשיניים (Mutans streptococci) מתיישבים על האמייל - הציפוי החיצוני של השיניים ועלולים לגרום להרס שלו וליצירת חורים.
לעומת זאת, החיידקים הטובים (Lactobacillus paracasei), הוכחו כמורידים את רמת החיידקים הרעים, ובכך מונעים יצירת חורים ומסייעים לשמירה על בריאות הפה.
עוד כתבות על בריאות השן
משחת שיניים: למה היא חשובה לבריאות?
11 דרכים לשכנע את הילד לצחצח שיניים
18 כללים: כך תדעו אם רופא השיניים שלכם טוב
סוכריה מונעת עששת
במחקר שכלל 60 נבדקים שקיבלו סוכריות, המכילות את החיידק "הטוב". שליש מהנבדקים אכלו סוכריות שהכילו מ"ג אחד של החיידק, שליש נוספים אכלו סוכריות שהכילו כמות כפולה של החיידקים והשליש האחרון קיבלו סוכריות פלצבו, בעלות אותו טעם, אך לא כללו את החיידק.
כל הנבדקים אכלו 5 סוכריות במהלך היום וחצי בו נערך המחקר. במקביל, הם התבקשו לא לצחצח שיניים או להשתמש באמצעי ניקוי פה נוספים ולא הורשו לשתות קפה, תה, יין או מאכלים פרוביוטיים.
התוצאות הראו כי בקרב 75% מהמשתתפים שאכלו את הסוכריות, נרשמה ירידה משמעותית של רמת החיידקים "הרעים", בהשוואה לקבוצת הביקורת. בקרב הנבדקים שקיבלו את הסוכריות עם הכמות הכפולה, נצפתה ירידה ברמת החיידקים הרעים, כבר לאחר אכילת סוכריה אחת בלבד.
בנוסף, אומרים החוקרים כי נוכחות החיידקים הטובים מעודדת יצירת רוק מוגברת, מה שמסייע להעלים את החיידקים הרעים ביעילות רבה יותר.