מפעל ההנצחה: עיר הבה"דים על שם שרון
יום לאחר מותו של ראש הממשלה לשעבר החליטו בצה"ל כי קריית ההדרכה המוקמת בנגב תיקרא על שמו - אף ששמה הרשמי הוא קריית בן גוריון
קריית ההדרכה הצה"לית המוקמת בנגב תיקרא על שמו של אחד מגדולי מצביאי ישראל: יום לאחר מותו של אריאל שרון נמסר מדובר צה"ל כי הרמטכ"ל, רב-אלוף בני גנץ, קיבל את המלצת ועדת השמות והחליט לקרוא לעיר הבה"דים על שמו של שרון. שר הביטחון משה (בוגי) יעלון קיבל ואישר את המלצת הרמטכ"ל והוועדה.
עוד חדשות בנושא:
לוויית שרון מול עזה: כך מתנהל מבצע כלניות
מביידן ועד פניוטופולוס: מי יגיע להלוויה?
שרון: "ביבי, הגדול ביותר ביצירת אשליות""הקצב מביירות מת רשמית". הערבים חוגגים
אולמרט מראיין את שרון: "דפק ואמר 'זהו זה'"
שרון, שהלך לעולמו אתמול בגיל 85, לחם בכמעט כל מלחמות ישראל, פרש מצה"ל בתפקיד אלוף וכיהן לאחר מכן כשר ביטחון. בראש ועדת השמות עמד נשיא בית הדין הצבאי, אלוף שי יניב, ובהודעת צה"ל נאמר כי פועלו של שרון "כמצביא בחזית המערכה במלחמות ישראל,
ובכלל זה בקרבות שהכריעו את המערכה, הם נכסי צאן ברזל במורשתו של צה"ל".
ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט המליץ כבר ב-2007 לקרוא לעיר הבה"דים על שמו של שרון. עם זאת, שמה הרשמי כעת של קריית ההדרכה הוא דווקא קריית בן גוריון. שרון, ששקע בתרדמת ב-2006, זכה להיות מונצח עוד בחייו בפארק איילון שהוקם באזור חיריה.
במרס 2012 פנה גם ראש המועצה האזורית רמת נגב, שמוליק ריפמן, אל ראש הממשלה בנימין נתניהו ואל שר הביטחון דאז אהוד ברק, וביקש לקרוא את הבסיס על שמו של שרון: "הוא היה מעורב עוד מראשית ההחלטה על מעבר מחנות צה"ל לנגב. הקשר בינו לבין צה"ל והנגב חזק ועמוק".
הערב אמר ריפמן: "אין ראוי מכך. מאז בן גוריון לא היה כאריאל שרון בכל הקשור לקידום הנגב ותושבי הדרום. חבל שהוא עצמו לא זכה לראות את הקריה נבנית".
מוקדם יותר היום הודיעה עיריית נתניה כי החליטה להנציח אף היא את שרון ולקרוא לגשר המוקם כעת ומחבר בין שכונת קריית השרון לאצטדיון הכדורגל החדש - "גשר אריאל (אריק) שרון".