שתף קטע נבחר
 

תעודות הסל החזירו את המשקיעים לחו"ל

ענף תעודות הסל מסכם שנה מוצלחת במיוחד, של גיוסים לתעודות על מניות בחו"ל ומדדים חכמים. האם זה המפתח לתשואה חיובית בשנה הקרובה?

בחינת נתוני ענף תעודות הסל מגלה תמונה חיובית: סך הנכסים בתעודות סל על מניות בחו"ל כמעט והכפיל את עצמו ב-2013. מגמה זו, שהחלה ב-2012 והמשיכה בשנה שעברה, בלטה גם אצל יועצי השקעות בבנקים והמשקיעים המוסדיים. בסיכום כולל, הרי שהייתה זו שנת שיא לענף, שרשם צמיחה של 47% בנכסים וחצה לראשונה את רף 100 מיליארד שקל של הנכסים המנוהלים.

 

כתבות נוספות בערוץ הכסף שלי :

 

הערך המוסף של מנהל או יועץ השקעות ישראלי בלדעת בדיוק מהן 10 המניות הנכונות באירופה, בארה"ב או בשווקים מתעוררים, הוא קטן יותר. לכן הוא יעדיף לבצע את הבחירה הסלקטיבית בארץ, משום שיש לו היכרות עמוקה יותר עם השוק המקומי. עם זאת, אף שהוא משתמש בתעודות סל במניות בארץ, הוא עושה זאת בהיקפים קטנים יותר - בעיקר מתוך הצורך ליצור פיזור רחב בשוק המקומי.

 

אלא שבשנה שעברה תעשיית תעודות הסל הובילה את החזרה לאירופה, תוך פיזור בין מדדים שונים שם. בלטו במיוחד מדדים חדשים, שעד כה היו פחות מוכרים למשקיע הישראלי, דוגמת מדד היורוסטוקס 600. החזרה לאירופה החלה מאמצע השנה, עד אז הדירו המשקיעים את רגליהם מהגוש האירופי בגלל המפולות הכואבות שחוו שם.

 

למה כדאי להשקיע בחו"ל?

כעת נראה שנכון לחזור להשקעה במדינות האירופיות, משום שמדובר ביבשת שמתחילה להראות סימני שיפור. איטיים ככל שיהיו, כל עוד יש ניצנים לשיפור - מדובר בנקודת כניסה טובה לשוק המניות. כמו כן, הריבית במדינות אלה מאוד נמוכה, כמעט כמו בארה"ב, וזהו השלב שבו אנו מחפשים להשקיע בשוק המניות. איננו מחפשים להיכנס לשוק כשהוא בשיא, אלא דווקא כשהכלכלה מתחילה להתאושש והריבית נמוכה - וזו הנקודה בה המשקיעים מצאו את אירופה.

 

בתוך אירופה, מעניינות להשקעה מדינות כמו בריטניה, גרמניה ואיטליה. כפי הנראה, השנה תהיה התרחבות של ההשקעות בחו"ל גם לכיוון של סקטורים ומדינות ספציפיות - לא רק באירופה.

 

בנוסף, נשאלת השאלה כיצד הפופולריות של תעודות הסל בחו"ל מסתדרת עם הפחד מהשקעה בחו"ל, במדינות שאיננו מכירים. התשובה היא שהפחד הזה כבר כמעט ואינו קיים. למעשה, ציבור המשקיעים הישראלי עבר שינוי עצום בשנתיים האחרונות: הוא מתייחס לשוק המניות בארה"ב באותה צורה שבה הוא מתייחס לשוק המניות בישראל.

 

בתיקים רבים, החלק המנייתי מחולק ל-50% בישראל ו-50% בחו"ל - בצדק רב. כיום יש מגוון מוצרים ולא מעט אמצעים לגידור ההשקעות, ולכן קל יותר לבצע השקעות בחו"ל. המשקיע הישראלי מגלה עניין במקומות הנכונים ביותר להשקיע בהם, לפעמים מכל קצה בגלובוס.

 

כניסה של מדדים חדשים לארץ

בענף תעודות הסל תהיה, ככל הנראה, התפתחות נוספת לכיוון המדדים החכמים, דוגמת מדד ה-Buyback בארה"ב. זהו מדד שכולל חברות שביצעו רכישה עצמית של לפחות 5% מסך המניות שלהן בשנה האחרונה.

 

בימים אלה ניתן לזהות מגמה של תנופה חדשה של כניסה למדדים, שהם לאו דווקא מסורתיים. כלומר: לא לפי גודל החברות, אלא מדדים שנשענים על מתודולוגיה ייחודית שהוכיחה את עצמה במשך הרבה שנים קודם לכן, והיא משיגה ביצועי יתר על פני המדדים המסורתיים. זה טרנד שהתחיל בכל העולם והגיע גם לישראל, ואין ספק שבשנים הקרובות הוא ילך ויתעצם.

 

ומה לגבי השנה הבאה? יש אופטימיות זהירה לגבי השוק, בעיקר לגבי שוק המניות, וכפי הנראה גם ענף תעודות הסל ימשיך להתפתח. אולי זה לא יהיה בקצב שחזינו ב-2013, אך קצב הגידול יהיה מעבר לממוצע הרב שנתי שהיה עד כה.

 

על פי ההערכות, תהיה כניסה של מדדים חדשים לארץ, והתעשייה תמשיך לשחק תפקיד משמעותי בעולם ההשקעות. שם המשחק ל-2014 הוא שילוב של חדשנות וידע ולהנפיק מוצר נכון בזמן הנכון - אלה יובילו את טון התעודות שעוקבות אחר מדדים בחו"ל.

 

הכותב הוא מנכ"ל פסגות תעודות סל. האמור לעיל אינו מהווה הצעה לרכישת הנכסים הפיננסיים המוזכרים לעיל ואינו מהווה תחליף לייעוץ/שיווק השקעות ו/או מס המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. רכישת תעודות סל תיעשה על פי תשקיף בתוקף בלבד. עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות המובאות לעיל לתוצאות בפועל

 

ביום רביעי ה-15 לינואר, בשעה 21:00 יערוך בית ההשקעות פסגות בשיתוף עם ynet את הכנס הכלכלי הווירטואלי הגדול בישראל שיעסוק בהשקעות, חסכונות ומחירי הנדל"ן. אתם מוזמנים לצפות בשידור חי

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
צילום: shutterstock
צילום: גיא חמוי
גיל שפירא, מנכ"ל פסגות תעודות סל
צילום: גיא חמוי
מומלצים