שתף קטע נבחר

שוב: רעידת אדמה באזור הכנרת

הרעידה הורגשה באזור הכנרת ובגליל העליון. עוצמת הרעש 3.5. בחודשים האחרונים הורגשו כמה רעידות אדמה באזור הכנרת

רעידת אדמה הורגשה אחר הצהריים (יום ב') בגליל העליון. מנהל המכון הגיאופיסי, ד"ר אורי פריזלנדר, מסר כי עוצמת הרעידה היא 3.5 דרגות בסולם ריכטר. מוקד הרעש באזור אלמגור, מצפון לכנרת.

 

מעט לאחר השעה 15:00 הורגשה הרעידה באזור הכנרת ובגליל העליון. תושבים באזור כתבו במייל האדום של ynet כי הרגישו את הרעידה.

 

דניאל לחמן מכפר יובל שבאצבע הגליל סיפר ל-ynet: "ב-15:03 כל הבית וכל הרהיטים זזו למשך שלוש שניות. הרגשנו את האדמה זזה. שמעתי את הילדים של השכנים צועקים לכמה שניות. גם את הרעידות הקודמות הרגשנו פה".

 

שוש סלמה מקריית שמונה הוסיפה: "ישבתי מול המחשב והרגשתי שדוחפים אותי. שאלתי את השכנה, כי חשבתי שמישהו דופק לי בדלת. זה נמשך כמה שניות".

 

רעידה קודמת התרחשה לפני חודש בעוצמה 3.4 בסולם ריכטר, והורגשה באזור דרום הר חברון, כעשרה קילומטרים צפונית לערד. על פי המכון הגיאופיסי, הרעש הורגש על ידי תושבים בערד. לא נמסר על נפגעים או על נזק. 

 

באוקטובר הורגשו באזור הכנרת חמש רעידות אדמה תוך שבוע. הרעש האחרון שם היה בעוצמה 3.3 בסולם ריכטר, כחמישה קילומטרים מזרחית לקיבוץ גינוסר. שאר הרעידות באותו השבוע נעו בעוצמה של בין 3.3 ל-3.6. בכל המקרים לא היו נפגעים או נזק.  

 

בחודש ספטמבר הורגשה רעידת אדמה באזור ירושלים בעוצמה של 3.5 בסולם ריכטר. המכון הגיאופיסי מסר אז כי מוקד הרעש היה בצפון ים המלח, כ-30 קילומטרים מירושלים, ללא נפגעים או נזק.  

 

לאחר רצף רעידות האדמה באזור הכנרת התריע יו"ר ועדת ההיגוי הבין-משרדית להיערכות לרעידות אדמה, ד"ר אבי שפירא, מפני ההמשך. "או שלא יקרה שום דבר או שתתרחש רעידה בעוצמה חזקה יותר", אמר שפירא. לדבריו, "התדירות הגבוהה של הרעידות נדירה, אך לא בלתי אפשרית. היא מעידה על כך שהאזור נמצא בחוסר שיווי משקל ובתהליך שבירה".

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
(אילוסטרציה)
צילום: shutterstock
מומלצים