התייעלות בקואופ ישראל: תעצור גיוסי עובדים
ברשת מכחישים שהיו או יהיו פיטורים, אך טוענים כי מתוכננים צעדי התייעלות להתאמת הפעילות לתחרות בענף. ועד העובדים: נתערב אם ייפגעו עובדים. בתוך כך, נס טכנולוגיות הודיעה על קיצוץ ימי חופשה ושכר בכירים
רשת הקמעונאות קואופ ישראל נכנסת למהלך התייעלות על רקע התחרות הקשה בענף. ברשת מכחישים כי בוצעו פיטורים, או כי מתוכננים פיטורים בעתיד.
- לכתבות נוספות בערוץ הקריירה
- חצי מגיוסי העובדים ב-2013: חבר הביא חבר
- מוצאים עבודה ברשת: כך תשתמשו בלינקדאין
ל-ynet נודע, כי הרשת מתכננת לעצור את גיוס העובדים החדשים בין ינואר למרס, וכך לצמצם את מצבת כוח האדם בחברה בכ-10%. הרשת מעסיקה כיום כ-1,200 עובדים, ולפי דיווחים שיעור תחלופה העובדים השנתי בה מגיע לכ-40%.
במסגרת מהלכי ההתייעלות, בוטלו תקני סגני מנהלים ברשת, וככל שידוע הם הועברו לתפקידים אחרים. כמו כן, צומצם מספר הקב"טים, והעובדים שמשרתם בוטלה נקלטו בתפקידים אחרים.
המהלך מתבצע, כאמור, על רקע התחרות המחריפה בשוק רשתות המזון, ותחזיות הצמיחה במשק ב-2014. בנוסף להתייעלות בכוח האדם, הרשת מבצעת גם מהלכי התייעלות נוספים מבחינת אנרגיה, לוגיסטיקה וסחר.
רשת קואופ ישראל, בניהולו של עופר פיינשטיין, נוסדה בשנת 1939 תחת השם קואופ ירושלים. כיום קו אופ ישראל היא הקואופרטיב הצרכני הגדול בישראל, ורשת השיווק השלישית בגודלה בשכונות מגורים. הרשת מונה 137 סניפים - 47 סניפים עירוניים ועוד 90 במרחב הכפרי. בשנה הקרובה צפויה הרשת להרחיב את פעילותה במרחב כפרי ולצרף אליה כ-100 סניפים נוספים.
מקואופ ישראל נמסר בתגובה: "לא צפויים פיטורים, יש צעדי התייעלות להתאמת הפעילות למצב התחרות בענף".
יו"ר ועד העובדים הארצי של הרשת, אורי צרפי, אמר בתגובה: "נכון לרגע זה לא ידוע לי על פיטורים. אם תגיע דרישה מהסוג הזה, ההסתדרות תשקול במה מדובר". בנוגע לעצירת הגיוסים אמר צרפי: "כנראה שיהיו מהלכי התייעלות, אני שומע את זה בכל רשתות השיווק, ואני שומע שם על מספרים שלא יאמנו ועל עובדים שתרמו אלפי ימי חופשה. אצלנו זה ביתיים לא קרה.
"כל דבר שיגיע לשולחננו, ההסתדרות תהיה מעורבת וועד העובדים ישקול כל דבר לגופו של עניין. אם הרשת חושבת שהיא לא צריכה עובדים, נתערב אם נראה בשטח שזה פוגע בעובדים. אם הם יצטרכו למשל לעשות 50% מעבר למה שהם עושים היום, יצטרכו לתת להם תוספת שכר כזו או אחרת". צרפי הוסיף: "טובת הרשת עומדת לנגד עינינו, כי אם לא תהיה רשת לא יהיה מקום עבודה לעובדים. זה מובן מאליו".
קיצוצי שכר בנס ישראל
בתוך כך הודיעה חברת נס טכנולוגיות על כוונתה להוריד 4 ימי חופשה מכל אחד מעובדי חברת נס ישראל. במכתב שהוציא שחר אפעל, המנכ"ל הנכנס של החברה, הוא הודיע אף על קיצוץ בשכר מנהלי החברה כאשר מנהלים בכירים יספגו קיצוץ של 10% ומנהלים אחרים קיצוץ של 6%-8%. נס ישראל מעסיקה 2,800 עובדים.
במכתב מציין אפעל שהחברה גייסה 50 מיליון שקל מבעלי המניות שלה, ושמייד עם כניסתו בחודש נובמבר האחרון ביצעה החברה קיצוץ חד בפעילות שכלל פיטורים של עשרות מנהלים. במכתבו לא ציין אפעל אם זהו הצעד האחרון שמבצעת החברה בנסיונות ההתייעלות שלה.
מנס ישראל נמסר: "נוכח האתגרים בשוק, החברה בוחנת באופן מתמיד אלטרנטיבות אשר יסייעו לה להיות תחרותית יותר. "נס פועלת מתוך אחריות לטובת החברה ולטובת שמירה על הביטחון התעסוקתי של עובדיה ועל כן החליטה על שורת צעדי התייעלות שעיקרם הפחתה בשכר הנהלת החברה. נס וקרן ההשקעות CVCI, המחזיקה בה, ממשיכות להשקיע במנועי צמיחה באמצעותם תמשיך נס לספק ללקוחותיה את הטכנולוגיות והפתרונות המובילים בשוק".
חברות המחשוב המקומיות נמצאות בלחץ רב, מאחר שחברות רבות מצמצמות את שירותי המחשוב שהן רוכשות. כמו כן ספגה נס טכנולוגיות מכה כאשר חיל התקשוב הפסיק חוזה שהיה לו עם החברה. במכתבו ציין אפעל את הקשיים הרבים שבפניהם עומדת החברה שכוללים הקטנת פרויקטים והורדות מחירים.
המידע הראשוני לכתבה הגיע במייל האדום
בהכנת הידיעה השתתף מאיר אורבך, כלכליסט