שתף קטע נבחר
 

7 עזרים שיהפכו את שעת השינה לפשוטה יותר

פנס קטן, קופסה של מוצצים וכיסא פיקניק - עם מקום מובנה לבקבוק (ולא של הבירה). רובי גורדון, אבא טרי, העביר את בתו התינוקת לחדר משלה - וחולק אתכם את כל הטריקים הקטנים שהקלו עליו

מזל טוב, מיציתם את עניין העריסה והלינה המשותפת, והגיע הזמן שהתינוק או התינוקת שלכם יעברו לישון במיטה משלהם, בחדר שסידרתם וקישטתם כל כך יפה. זהו ציון דרך חשוב בהתפתחות והעצמאות, והוא כולל גם טקס שינה שאתם מסגלים לעצמכם - ולהם.

 

אני בסך הכל אבא, ואפילו טרי למדי, ולכן אין לי כוונה להציג בפניכם כאן טור של ייעוץ או הדרכה לשלב הזה (או בכלל), למרות שלפעמים יש לי גם תובנות מהסוג הזה (כמו לכולנו). מה שכן אני בא להציג בפניכם הוא פשוט אוסף של טיפים וטריקים קטנים מהנסיון האישי שלנו - דברים שבדיעבד מאוד סייעו להעברת התינוקת שלנו לישון בחדר משלה. חלקם אולי מובנים מאליהם, חלקם פחות, אבל כולם מבוססים על מה שעשינו אנחנו והתגלה כמוצלח ומסייע.

 

1. אינטרקום

המכשיר הזה, שאפשר לקנות בכל חנות למוצרי תינוקות, נראה בתחילה כמשהו מיותר, שמתאים יותר להורים לחוצים והיסטריים. אבל האינטרקום התגלה כאביזר מאוד שימושי, ו"החזיר את השקעתו" תוך זמן קצר מאוד.

 

אין צורך במכשירים המשוכללים ביותר. אנחנו לא מצאנו תועלת גדולה בשידור דו-כיווני או בשידור טמפרטורת החדר של התינוקת. האינטרקום שקנינו היה מכשיר מאוד פשוט - שידור קול מחדר התינוקת לחדר ההורים - ועזר לנו גם בגלל שאצלנו החדר שלה די מרוחק משלנו, וגם בסיטואציות אחרות, למשל כשיצאנו לנופש עם חברים ורצינו לשבת בערב בחוץ, אחרי שהיא נרדמה, כשהרדמנו אותה בחדר השינה של סבתא וסבא ורצינו לשבת בסלון שלהם, וגם כשהרשינו לעצמנו לצאת לבלות בערב, כשסבתא וסבא באו לשמור עליה והם קצת חששו שלא ישמעו אותה אם היא תבכה.

 

2. כיסא פיקניק

הפרידה והעצמאות של שלב ה"ללכת לישון" היא מאוד הדרגתית. בתקופה הראשונה אתם מוצאים את עצמכם יושבים הרבה ליד מיטת התינוק עד שהוא נרדם, נותנים בקבוק או מניקים, שרים שירים, ומרגיעים (גם את עצמכם). הורים רבים מחפשים איזו כורסה נוחה לצורך הזה, אבל אנחנו גילינו שהדבר הכי יעיל הוא דווקא כיסא פיקניק טוב, מהסוג המתקפל.

 

יש לו מקום מובנה לבקבוק השתיה של התינוק (שבמקור תוכנן, כנראה, לבקבוק בירה על חוף הים), הוא קומפקטי ונוח לישיבה, הוא מתקפל ולכן לא מעמיס על החדר כל הזמן, והוא גם הרבה יותר זול מכל כורסה.

 

כיסא פיקניק. במקום בירה - מטרנה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
כיסא פיקניק. במקום בירה - מטרנה(צילום: shutterstock)

 

3. קופסת מוצצים

אפשר לגלות את כוח המשיכה דרך תפוח שנופל לך על הראש, ואפשר גם דרך תינוק שמפיל את המוצצים שלו. כן, למוצצים יש נטיה ליפול מתחת למיטה ברגע הכי קריטי, מה ששולח את ההורים למסע חיפושים מלחיץ על רקע הבכי של התינוק, שנייה לפני שהוא נרדם.

 

קופסה פשוטה עם הרבה מוצצים מספקת פתרון פשוט. כדאי לשים אותה במקום ידוע (למשל על השידה שליד המיטה), כך שאפשר תמיד להגיע אליה בחושך, במישוש, ולפתור את המשבר במהירות. ולא לשכוח לזחול בבוקר מתחת למיטה כדי לאסוף את כל המוצצים האבודים...

 

4. פנס קטן

עוד אביזר זול ויעיל שצריך להיות תמיד במקום ידוע ונגיש (שידה, כבר אמרנו?). פנס קטן ופשוט יכול לסייע למצוא בחדר משהו שבדיוק עכשיו צריך, לראות מה מצב הבקבוק, לוודא האם הריח המוזר מהחיתול הוא רק גזים או יותר מזה, ובמקרה שלנו - גם לחלץ לפעמים שערה שנתקעה בפה ומפריעה לישון. וכל זה בלי להדליק את האור בחדר ולשבור את טקס השינה המקודש.

 

5. שידת החתלה

לפני שנולדה לנו התינוקת צפינו מהצד בויכוח די סוער על נחיצותה של שידת ההחתלה. דעה אחת אמרה שזאת הקניה הכי טובה שנעשתה, והדעה המנוגדת אמרה שזאת מלכודת צרכנית. הקשבנו לשני הצדדים, ובכל זאת קנינו.

 

השידה התגלתה כרהיט מאוד יעיל ומסייע, במיוחד כשהתינוקת, בלי עין הרע, צומחת ועולה במשקל, וגם אנחנו והגב שלנו מתבגרים. מעבר לזה שהיא מהווה משטח מסודר לעבודה, היא גם מקום אחסון מאוד יעיל לבגדים, וכשמארגנים היטב במגירות העליונות שלה את האביזרים היומיומיים והמועילים - חיתולים, משחות, מסרק, מספרי ציפורניים, ובהמשך גם תחתונים וגרביים - היא הופכת לתחנת עבודה מסודרת, שגם תורמתת לקביעות של אותו טקס שינה חשוב.

 

6. סידור עיוור

נשמע טריוויאלי, אבל החושך הוא אחד האלמנטים החשובים ביותר בטקס השינה. המשמעות של להדליק את האור כדי לחפש משהו היא שבירת הטקס, וגם הצקה לא קטנה לתינוק. עם הזמן למדנו לסדר את החדר באופן כזה שנוכל להגיע לכל פריט גם במישוש - כי ידענו בדיוק איפה שמנו אותו: המוצצים והפנס שהוזכרו כאן, הממחטות, המגבונים, השמיכה הנוספת.

 

אגב, האור בחדר של התינוקת מופעל על ידי עמעם (דימר), ולא מפסק רגיל, כך שאם צריך בכל זאת להדליק אור (למשל כדי להחליף חיתול) זה עדיין שומר על אווירה של לילה ולא מציק בעיניים, של אף אחד מהצדדים.

 

7. ולא לשכוח לסדר את החדר...

כשהיינו ילדים ההורים דחקו בנו תמיד לסדר את החדר בסוף היום. עכשיו אנחנו מבינים למה. זה מאוד לא נעים לבעוט בצעצוע רעשני, או לדרוך על בובת פלסטיק קשה בחושך, כשהתינוקת סוף-סוף נרדמה ואנחנו יוצאים מהחדר שלה. סדרו את החדר שלה לפני השינה, כחלק מהטקס. וכשהיא תגדל קצת, שתפו אותה בפעילות הזאת, ותרוויחו פעמיים.




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
יאללה, לישון
צילום: shutterstock
מומלצים