שתף קטע נבחר

 

הסוכן הסמוי חשף: 1,000 שקל לקטנוע גנוב

במשך שנה פעל אחיינו של קצין משטרה בכיר בזהות בדויה והביא להפלת רשת גנבי אופנועים. לפנות בוקר נחשפו המשחטות ונעצרו 19 חשודים

כאן אולי "שחטו" לכם את הקטנוע: בתום שנה של הפעלת סוכן סמוי הצליחה המשטרה לחשוף רשת שהתמחתה בגניבה וסחר באופנועים ובחלפים בתל אביב. לפנות בוקר (ג') פשטו שוטרים של מחוז תל אביב על כמה מתחמים, רובם בשכונת קריית שלום בדרום העיר, ובהם החרימה 10 קטנועים גנובים ועצרה 19 חשודים שהיו מעורבים בפרשה בדרך זו או אחרת.

 

"תפתחי, משטרה". תיעוד מבצע המעצרים    (צילום: משטרת ישראל)

"תפתחי, משטרה". תיעוד מבצע המעצרים    (צילום: משטרת ישראל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

עוד בחדשות:

חלפים וקטנועים שהתגלו במשחטות של הרשת (צילום: משטרת ישראל) (צילום: משטרת ישראל)
חלפים וקטנועים שהתגלו במשחטות של הרשת(צילום: משטרת ישראל)

 (צילום: משטרת ישראל) (צילום: משטרת ישראל)
(צילום: משטרת ישראל)

 (צילום: משטרת ישראל) (צילום: משטרת ישראל)
(צילום: משטרת ישראל)

גניבת אופנועים היא תופעה שממנה סובלים רוכבים בכל הארץ ובמיוחד בתל אביב. לצורך המבצע הצליחה המשטרה להחדיר לרשת סוכן סמוי במסווה של רוכש קטנועים גנובים. מה שהחשודים לא ידעו הוא ש"הקונה" הוא אחיינו של קצין בכיר במשטרה.

 

במהלך המבצע הוא רכש חמישה קטנועים גנובים תמורת 1,000 שקל כל אחד. על ידי כך הוא חשף את שיטת העבודה של חברי הרשת ולפיה הגניבות בוצעו על פי הזמנות של "לקוחות". לאחר קבלת ההזמנה היו החשודים מסתובבים באזור תל אביב ומאתרים קטנוע שעונה על הדרישות. בהמשך הם היו "מלבינים" את האופנועים הגנובים באמצעות התקנת חלפים על השלדה.

 

הסוכן סיפר ל-ynet: "זו פשוט כנופיה שלמה שכל המטרה שלה היא לסחור בחלקי קטנועים, בין היתר בזיופים של קטנועים. כשאני מגיע אליהם, אני צריך קודם כל לחזור אליהם לפי ההנחיות של המפעילים שלי. זה לא עניין של להזמין אופנוע פשוט, זה עובד ככה שפשוט יש להם אופנועים וברגע שהם נמצאים מתחת ליד אז הם מדברים איתך על זה, הם מציעים לך ואתה פשוט צריך לענות בחיוב".

מפקד המחוז, ניצב בנצי סאו (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
מפקד המחוז, ניצב בנצי סאו(צילום: מוטי קמחי)

עוד סיפר הסוכן בנוגע לביצוע עסקה כי "הם מתקשרים אליי ואומרים לי שהוא נמצא אצלם, שיש להם קטנוע גנוב,

 ואני הולך ורוכש אותו בסכום מסוים. הם מקבלים אלף שקל, הם פשוט גונבים קטנוע ושמים לו שלדה חוקית. זה כביכול מעין זיוף שהם יוצרים בעצמם. אני קניתי קטנועים גנובים לכל דבר. באותה העת שהם היו מזייפים אותם אני הייתי לידם. קטנוע מזויף יכול להגיע ל-9-8 אלף שקל. היו שאלות והיו חשדות, אבל לא היה משהו באמת".

 

על המבצע הבוקר פיקד מפקד מרחב יפתח, ניצב משנה דוד גז. במהלכו חשפו השוטרים כמה משחטות של קטנועים שבהן בוצעו עבודות ההרכבה. מפקד מחוז תל אביב, ניצב בנצי סאו, שיבח את פעילות הסוכן המשטרתי ואת היצירתיות וההתמדה של עבודתו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: משטרת ישראל
קטנוע גנוב באחד המתחמים שנחשפו
צילום: משטרת ישראל
מומלצים