"משפחה, לא סמל". דיון נוסף ב'ילד המריבה'?
לטענת קרוביו הביולוגיים של הפעוט, בית המשפט העליון התעלם ממחדלי הרווחה, הסתמך על הנחות שגויות וגזר עליו "ניתוק ממשפחה חמה ואוהבת"
שלושה שבועות לאחר הכרעת הדין בעניינו, מבקשת משפחתו הביולוגית של הפעוט האתיופי דיון נוסף בפרשה בהרכב שופטים מורחב. שבעת שופטי בית המשפט העליון קבעו כי הפעוט, שבקרוב יחגוג יום הולדת 3, יישאר בחזקת משפחת האומנה וזו תשלים את תהליך האימוץ, אך המשפחה הביולוגית סבורה כי בית המשפט גזר על הילד ומשפחתו ניתוק. מדובר בבקשה חריגה, שסיכוייה להתקבל קלושים.
עוד בחדשות:
מה עושים עם 700 בפסיכומטרי?
מצרים: ריסקנו את "האחים", חמאס הבא בתור
באוגוסט אשתקד קבע בית המשפט העליון - אז בהרכב של שלושה שופטים - כי הפעוט יוחזר לדודתו אף על פי שכבר החלו הליכי האימוץ. ההחלטה הפכה שתי החלטות שהתקבלו בערכאות נמוכות יותר. כחודשיים לאחר מכן, החליט נשיא בית המשפט העליון אשר גרוניס - בצעד חריג שהתחשב בבקשת היועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין ובמשפחת האומנה, שאימצה את הפעוט במשך שנה וחצי - לקיים דיון נוסף בנושא בהרכב מורחב של שבעה שופטים.
"הפרשה קורעת לב וגוזרת גורלות", כתבה המשפחה. "בשל היותה כל כך גורלית ומורכבת מתבקש בית המשפט להידרש לעניין שוב". תוך שהיא נשענת על הפיכת ההחלטה המשפטית ופער הדעות בין השופטים, הוסיפה המשפחה כי בית המשפט התעלם ממחדלי הרווחה והקביעות הגורפות כי לילד יש משפחה ביולוגית תומכת ואוהבת, שתהווה עבורו מסגרת חמה וראויה. "גורלו של הקטין נגזר לניתוק ממשפחתו בשל תיאוריות פסיכולוגיות שגרסו כי הוא כבר התקשר למשפחה המיועדת לאימוץ".
המשפחה הוסיפה כי השופטים יצאו מנקודת מבט מוטעית, ולפיה היא מסרבת לאימוץ פתוח. "המשפחה היא זו שיזמה, הציעה ודחפה לאימוץ פתוח - גם אם היא זו שתזכה לגדל את אחיינה", לשון הבקשה, שהוגשה באמצעות עו"ד עמיקם הדר. "באופן טרגי, גורלי ונורא, נגזר גורלו של הקטין גם לאבד כל שביב של קשר עם משפחתו, וזאת על חודו של קול, אך ורק בשל ניתוח מוטעה ואי הבנת המשפחה הביולוגית".
"אנו בסך הכול משפחה שנלחמת על בנה ואחיינה האהוב", הדגישה דודתו של הפעוט, שביקרה את הפיכת משפחתה לסמל במאבק נגד רשויות הרווחה ומערך האימוץ. "זהו מקרה יוצא דופן לחלוטין מתיקי אימוץ אחרים".