שתף קטע נבחר

 

"נאנסנו בדרך, איננו פושעות". זרות מחו בת"א

מאות מבקשות מקלט, חלקן קורבנות סחר ועינויים, קראו לשחרור בעליהן ולהגדרתם כפליטים. בדיון בכנסת נכחו מסתננים שנאסרה כניסתם לפני שבוע

כאלף נשים וילדים מקהילת מבקשי המקלט הסודנית והאריתריאית בארץ יצאו הבוקר (יום ד') בתל אביב לצעדת מחאה על מדיניות הממשלה כלפיהן. המפגינות, חלקן קורבנות סחר ועינויים, צעדו מגן לוינסקי לנציבות האו"ם לפליטים, שגרירות ארצות הברית וגן מאיר. הן הניפו שלטים וקראו יחד עם פעילי זכויות אדם ישראלים לשחרור בעליהן ולהגדרתם כפליטים.

 

"המדינה שלנו מסוכנת, אי אפשר לחזור לשם"    (צילום: אמיר לוי)

"המדינה שלנו מסוכנת, אי אפשר לחזור לשם"    (צילום: אמיר לוי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

עוד בחדשות:

מה עושים עם 700 בפסיכומטרי?

מצרים: ריסקנו את "האחים", חמאס הבא בתור

 

"הממשלה אומרת שבאנו לכאן כדי לעבוד, אבל בתוך הקהילות שלנו יש 7,000 נשים שאינן עובדות וברחו מסכנה שציפתה להן באריתריאה וסודן", אמרה זביד בת ה-30, מבקשת מקלט מאריתריאה שהסתננה לישראל לפני ארבע שנים והגיעה להפגנה עם בנה בן השנתיים. "ברחתי לאחר גיוסי לשירות צבאי ללא הגבלת זמן. זה כמו בית כלא, עברתי שם עינויים כשהפרתי את הכללים או כשהבעתי דעה מנוגדת. כמוני יש עוד רבות".

 

מחאת מבקשי המקלט בתל אביב    (צילום: מוטי קמחי)

מחאת מבקשי המקלט בתל אביב    (צילום: מוטי קמחי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בהפגנה השתתפה גם ירושלים בת ה-13, מבקשת מקלט מאריתריאה שהסתננה לישראל עם אמה לפני כשש שנים. "אבא שלי היה כאן ולא ראיתי אותו במשך כמה שנים, עד שהגענו לישראל. אני מפחדת שיכניסו אותו לכלא ולא אראה אותו שוב", סיפרה. "באתי לכאן כדי להילחם שלא יעצרו אותו ואנשים אחרים".

 

זבידאת, מבקשת מקלט בת 19 מאריתריאה שהסתננה ארצה לפני ארבע שנים, איששה ממצאי דו"חות בינלאומיים על עינויים, מעשי אונס והתעללות כחלק משגרת תעשיית הסחר בבני אדם מאפריקה לישראל. "אנחנו לא פושעים", הסבירה. "הנשים נאנסו בדרך ואני שוחררתי רק אחרי שאמי נאלצה למכור את ביתה".

"זקוקים למחסה". הפגנת מבקשי המקלט, היום בת"א (צילום: אמיר לוי) (צילום: אמיר לוי)
"זקוקים למחסה". הפגנת מבקשי המקלט, היום בת"א(צילום: אמיר לוי)
 

בחודש ספטמבר פסלו תשעה שופטי בג"ץ את התיקון הקודם לחוק למניעת הסתננות וקבעו כי הוא מפר באופן שאינו מידתי את הזכות לחירות. בעקבות פסק הדין גיבשו משרד ראש הממשלה ומשרדי המשפטים והפנים תיקון חדש לחוק שאושר כבר בכנסת. זה קיצר משלוש שנים לשנה אחת את תקופת הכליאה ללא משפט של מבקשי מקלט המסתננים לישראל, והסדיר את הקמתו של מתקן שהייה - פתוח ביום וסגור בלילה. יותר מאלף בני אדם זומנו למתקן זה.

 

בשבועות שחלפו מאז כניסת התיקון החדש לתוקף, הגבירה רשות האוכלוסין וההגירה את פעולות האכיפה נגד כ-53 אלף מבקשי המקלט השוהים בישראל. פקחי מנהל האכיפה והזרים של הרשות עצרו בשבועות האחרונים יותר מ-150 מבקשי מקלט שאותרו ללא אשרות בתוקף. אלו ייכלאו לתקופה של 90 יום במתקן סהרונים ובהמשך יועברו למתקן חולות. במקביל, התריעו ארגוני זכויות אדם ומבקשי מקלט כי הרשות צמצמה את מספר הלשכות ואת שעות קבלת הקהל שבהן ניתן לחדש אשרות. 

 

זמן קצר לפני שיצאה הצעדה לדרך, עצרו פקחי רשות האוכלוסין וההגירה בגינת לוינסקי שני מבקשי מקלט שאשרתם פגה. קציני משטרה שהיו במקום דרשו מהפקחים לעזוב בטענה כי פעילותם עלולה להלהיט את היצרים, ואלו נענו. 

 

במקביל, קיימה ועדת העובדים הזרים של הכנסת ישיבה בנושא, ואליה הגיעו פעילים בולטים במחאת מבקשי המקלט, שכניסתם לכנסת נאסרה בשבוע שעבר על ידי היו"ר יולי אדלשטיין. "מעניין שאותם אנשים שנחשבו לאיום על הסדר הציבורי ולסכנה של אלימות יושבים כאן ואומרים את דברם", אמרה ראשת הוועדה, ח"כ מיכל רוזין (מרצ). "הפארסה הזאת מוכיחה כמה ההחלטה הייתה גזענית וחסרת שחר".

 

בהכנת הידיעה השתתפה מורן אזולאי
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
הפגנת מבקשי המקלט, היום
צילום: מוטי קמחי
מומלצים