עץ השועלים של אלכס גייפמן
שני שועלים צעירים טיפסו על עץ ביער בן שמן, כשלפתע אחד מהם איבד שיווי משקל ונאחז בכל כוחו בענף כדי לא ליפול. אלכס גייפמן, מהנדס תוכנה מלוד שתיעד את הרגע, עקב במשך מספר חודשים אחרי משפחת שועלים. התמונה זכתה לחשיפה עולמית בנשיונל ג'יאוגרפיק. "אפשר למצוא דברים מדהימים ליד הבית, אם רק מחפשים"
שני שועלים צעירים משחקים ביער בן שמן. אחד מהם מטפס על גזע עץ ומזנק לאחד הענפים הסמוכים. אחיו הסקרן מחקה אותו ומנסה גם את מזלו. הוא מטפס בהצלחה ומנסה לעמוד על אחד הענפים.
שני שועלים על עץ אחד
השניים משחקים יחד עד שאחד מהם מאבד שיווי משקל וכמעט נופל. "כבר יצא לי לראות גורים משחקים ומטפסים על עצים, אבל בדרך כלל מדובר בשועל אחד ואין להם מה לחפש על עצים, כי אין שם אוכל. הפעם הגורים עלו ביחד על העץ", מספר ל-ynet אלכס גייפמן, מהנדס תוכנה מלוד שעוקב בחודשים האחרונים אחרי משפחת שועלים.
"הגור עצמו ניסה להחזיק את עצמו בעזרת הרגליים הקדמיות, אבל בסוף נפל על האדמה. לא קרה לו כלום כי זה בסך הכל בגובה של מטר מהאדמה, אבל מבחינתי, זה היה אחד הרגעים היפים והמהנים ביותר בתיעוד שלהם בחודשים האחרונים".
גייפמן הוא לא היחיד שהרגע של שני השועלים על העץ שבו את לבו. לפני מספר ימים התמונה נבחרה לככב באתר הנשיונל הג'יאוגרפיק העולמי במדור של צילומי גולשים ובעמוד הפייסבוק של האתר אליו נחשפים מדי יום מליוני גולשים.
גייפמן (39) החל לצלם לפני כארבע שנים ולמד צילום בכוחות עצמו. הוא התחיל בתיעוד של שועלים, צבאים, תנים וצבועים באזור ירושלים בעמק הארזים. "בגבעה של מצפה נפתוח יש מגוון של חיות בר וכיום מתנהל שם מאבק של תושבים לשמירה על המקום נגד בנייה והרס הטבע. יש שם מגוון של חיות בר שעדיין שורדות", הוא מספר. "גדלתי בירושלים וזה עצוב לראות שהטבע בישראל הולך ונעלם".
מסתתר ברכב עם רשת הסוואה
גייפמן החליט להקדיש מספר חודשים כדי לעקוב אחרי משפחת שועלים. הוא חיפש במשך תקופה ארוכה סימנים של מאורות של שועלים ומצא מאורות שונות, אך לדבריו לא היו שם תנאים מתאימים לצילום, החל מתנאי תאורה ורקע סביבתי, אך מה שהנחה אותו היה בעיקר חוסר רצון להפריע לשועלים בשגרת חייהם. לבסוף הבשורה על המאורה הנכספת הגיעה משני מקורות שונים.
"את המאורה מצא חבר שלי כשהיה בטיול בתחילת חודש מאי וכשהשועלים נעלמו, חבר אחר מצא אותם גם במקרה כשטייל באותו איזור חודש מאוחר יותר. זה היה מקום אידיאלי שבו לא אפריע להם, וגם שיש בו תאורה ורקע יפים", הוא מסביר. "אני נעזר בצילום ברשת הסוואה על רכב או במסתור כדי שהחיות לא ישימו לב אלי".
לאחר שמצא מאורת שועלים סמוכה לדרך עפר ביער בן שמן, הוא החליט לנסות ולתעד אותם. "השועלים התרגלו לכמות הרכבים הרבה של המטיילים ולרוכבי האופניים שחולפים שם מדי יום ובעיקר בסופי השבוע", הוא מסביר. "הרכב שלי לא סיקרן או הפחיד אותם. פשוט יכולתי להחנות את הרכב בדרך העפר ולתצפת עליהם".
לדבריו, השועלים נוהגים להחליף את המאורות שלהם כשיש גורים מספר רב של פעמים. בשלב מסויים המשפחה נעלמה לו מהשטח עד שקיבל מידע משני חברים שהיו בטיול באזור כי הם ראו משפחה עם גורי שועלים. במשך מספר חודשים הגיע גייפמן לצלם את המשפחה בשעות לפני השקיעה.
"הצלחתי להתקרב אליהם עד למרחק של כ-10-12 מטר ושם יכולתי לצפות בהורים מאכילים אותם, בגורים שמתבגרים, משחקים ולומדים כיצד לשכלל את מיומנות הציד שלהם", הוא מסכם. "בשבילי הצילום הוא תחביב והנאה. יש אנשים שנוסעים למקומות רחוקים כדי לצלם חיות בר, אני חושב שאפשר למצוא דברים מדהימים ליד הבית, אם רק מחפשים. העובדה שהמקום נגיש, מאפשרת לי להתרכז ולהכיר את החיות מקרוב"