המתיקי את יומך: 2 קינוחי שקדים ותמרים
בפארק שמול ביתה של רותי קינן ישתלו בט"ו בשבט ילדים מבתי הספר והגנים הסמוכים שתילים ופרחים, שיפריחו אותו מחדש אחרי הסערה. היא מצדה מכינה 2 קינוחים לרגל החג - עוגיות עם בוטנים ושקדים וגם קינוח ריקוטה עם תמרים
הדבר הכי משמעותי שהתחדש אצלנו מאז ט"ו בשבט האחרון דווקא נוגע ישירות לחג הירוק הזה: מול ביתנו העירוני עד מאוד נפתח השנה פארק יפהפה, מלא בעצים שניצבו בשטח עשרות שנים וקיבלו חיזוק במשטחי דשא, בריכות נופרים, פרחי נוי וצמחי תבלין ומרפא וערוגות ירק של גינה קהילתית.
עוד מתכונים בערוץ האוכל:
ממש מתחת לאפינו הציבו עמודי ענק שעליהם משתרגים שיחים מטפסים ליצירת פרגולה מוריקה ויש אפילו נחל רדוד שמפכה בין שני מקורות המים של הפארק פעם ביום, לשמחת הילדים.
מהמרפסת שלי אני יכולה היום לעקוב אחר הפריחה והלבלוב או לאמוד את נזקי הסערות והקרה (מה חבל, הם באמת השחיתו הרבה מהחלקות הטובות), במקום לספור את כלי הרכב במגרש החנייה לגרוטאות שהיה שם בעבר. ובחג האילנות, כך אנחנו מקווים, יתמלא הגן היפה בילדים מבתי הספר והגנים הסמוכים והם ייטעו בו שתילים חדשים ויפריחו מחדש את הגן שסבל כל כך בחורף.
במטבח שלי, שיש לו הזכות להשקיף על המובלעת העירונית הירוקה ממרומי הקומה השלישית, רקחתי השנה קינוח ועוגיות ברוח החג. בקינוח - ששואב השראה מהמטבח הסיציליאני מככבים גבינת ריקוטה עשירה בעלת טעם שמנתי ותרומת קלוריות מוגבלת וקליפות הדרים, שלכבוד ט"ו בשבט תוגברו בתמרים.
לצדו מוגשות עוגיות פריכות שאני מרבה להכין בכל מיני וריאציות. הן כוללות 3-4 מרכיבים והכנתן הקלה להביך היא משחק ילדים (אתם מוזמנים לתת להם לנסות). הפעם הכנתי אותן משקדים פרוסים (שזה הבסיס) ובוטנים - שמוסיפים נופך משלהם (ומוזילים את המחיר).
ביחד הם יוצרים קינוח מושלם לחג האילנות, העושה כבוד לשקדיה שאמורה לפרוח בעצם ימים אלה, לדקלי התמרים שלנו ולהדרים, שהם מהעצים היותר נדיבים במחוזותינו ובמטבחינו. חג שמח ופורח!
קינוח ריקוטה, הדרים ותמרים
המרכיבים ל-8 מנות:
לבסיס:
100 גרם ביסקוויטים
1 כף סוכר
30 גרם חמאה מומסת
2 כפות מיץ תפוזים
לקרם:
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
1/3 כוס סוכר
1 גביע (250 גרם) ריקוטה - רצוי עשירה, 9% שומן
100 גרם תערובת של קליפות הדרים מסוכרות ותמרים, קצוצים לקוביות קטנות
מיץ וקליפה מגוררת מחצי לימון
קליפה מגוררת מתפוז אחד
לקישוט:
פלחי תפוז (מהתפוז ששימש לקליפה המגוררת)
2-3 תמרים
תותים - לא חובה
אופן הכנה:
- מכינים את הבסיס: מפוררים את הביסקוויטים, מניחים בקערה, מוסיפים את הסוכר והחמאה ומערבבים היטב. מהדקים את התערובת לתחתית של 8 צלוחיות או כוסות לקינוח, ומזלפים את מיץ התפוזים על הבסיס שנוצר. מהדקים מעט עם גב כפית מעבירים למקרר.
- מכינים את הקרם: מקציפים את השמנת עם חצי מכמות הסוכר לקצפת מוצקה. מעבירים את הריקוטה לקערה ומוסיפים את הסוכר שנותר, תערובת הקליפות והתמרים, מיץ וקליפת הלימון ואת קליפת התפוז. מערבבים היטב עד שמתקבל קרם חלק.
- מקפלים את הקצפת לקרם הריקוטה ומחלקים בין הקעריות. מעבירים לקירור.
- הגשה: מקלפים את התפוז עד לציפה (מסירים פרוסה מהראש ומהתחתית, מניחים על משטח עבודה ומסירים את כל הקליפה מסביב בסכין חדה). מוציאים את הפלחים ללא הקרומים. מקשטים את הקרם בפלחי התפוז ובתמרים.
עוגיות שקדים ובוטנים
המרכיבים לכ-20 יחידות גדולות:
2 חלבונים
1/2 כוס סוכר
100 גרם בוטנים, גרוסים גס
100 גרם שקדים, מולבנים פרוסים
אופן הכנה:
- מרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה.
- טורפים מעט את החלבונים עם הסוכר (לא מקציפים). מוסיפים את הבוטנים והשקדים ומערבבים היטב.
- מעבירים כפות מהתערובת אל התבניות וצרים תלוליות ברווחים ניכרים האחת מהשנייה. משטחים מעט בגב כף מתכת.אופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות כ-20 דקות, או עד שהעוגיות זהובות.
- מוציאים מהתנור, מצננים ומפרידים מנייר האפייה. מאחסנים בקופסה סגורה.