שתף קטע נבחר
 

לגור ליד שמורת טבע: כמה זה עולה לנו?

ט"ו בשבט הגיע - חג ליזמים: פחות מ-20% מתושבי ישראל מתגוררים בדירות עם נוף לשטחים פתוחים או קירבה לשמורות טבע. הסיבה ברורה: אין הרבה שטחים פתוחים שאפשר לבנות מולם, ויותר מזה - ערך הדירות עם נוף כזה גבוה הרבה יותר. אז כמה עולה לגור מול שלולית החורף או הדיונה הגדולה?

כ-92% מתושבי ישראל מתגוררים כיום במרכזי הערים, ולמעשה רק חלק קטן מהם נהנה מנוף פתוח או מקירבה לשטחים פתוחים. השטחים הפתוחים - הכוללים בין השאר יערות, שטחי חקלאות ומרעה, חולות, נחלים, פארקים ושמורות טבע - יוצרים איזון בין המרחב הבנוי והמרחב הפתוח, וקובעים את גבולות האזורים האורבניים.

 

מחקרים נוספים בערוץ הנדל"ן של ynet:

 

סקירה שהוכנה עבור ynet לרגל ט"ו בשבט שחל היום (ה'), בדקה היכן ניתן לרכוש דירה חדשה עם נוף לשמורות טבע. הסקירה הוכנה על ידי חברת סביבת מגורים, המתמחה בהכנת פרופילים של סביבות מגורים לחברות בנייה. לדברי מתכנן הערים אלון גרינברג, מנכ"ל סביבות מגורים, שטחים פתוחים מספקים שירותי סביבה, חברה ורווחה, יוצרים תנאים לפנאי ולבילוי - אך לצד כל אלה גם נלוות אליהם תועלות כלכליות.

 

"במחקר של השמאי הממשלתי הראשי, נמצא שנוף לשטחים פתוחים גורר עלייה בלתי מבוטלת בערך הדירות", מסביר גרינברג, "בירושלים ובכרמיאל נמצא שנוף לשטחים פתוחים מעלה את ערך הדירה ב-6.4% בממוצע. דירות בצפת, הממוקמות בשורת הבתים הראשונה ביחס לשטחים פתוחים, יקרות ב-10% מדירות פנימיות. ובמעלה אדומים הפער גבוה יותר - דירות המצויות בשורת הבתים הראשונה ופונות למדבר אדומים, יקרות ב-12.8% בהשוואה לדירות מרוחקות יותר".

 

רוני כהן, מנכ"ל חברת שיווק הנדל"ן אלדר, מוסיף כי הישראלים שמחפשים היום דירות לרכישה מודעים לערך הגבוה יותר של דירה מול נוף פתוח. זו הסיבה, לדבריו, שזמים נוטים למקם את הדירות הגדולות, המיועדות למשפרי הדיור, לכיוון השטחים הפתוחים; ואת הדירות הקטנות, המיועדות לזוגות צעירים, במיקום אחר - וכך המחיר נמוך יותר. "גם הפער בין הדירות עצמן, הפונות לשטחים פתוחים ולשמורות טבע, יכול להגיע לעשרות אלפי שקלים", הוא מציין, "זה תלוי אם יש סיכוי ששמורת טבע תהפוך בעתיד למתחם מגורים".

 

לצד היתרונות הרבים שבמגורים בסמוך לנוף פתוח, חשוב לזכור שלעתים - נוף לשטח פתוח עלול עם השנים להפוך לנוף עירוני סטנדרטי - למשל כאשר מאושרת תוכנית בנייה או כאשר נסלל כביש חדש (כמו כביש 531 המחבר בין כביש מספר 6 לכביש מספר 4, למשל). "כדי למנוע מפח נפש, על רוכשי דירות הסמוכות לשטחים פתוחים לבדוק היטב את תוכניות המתאר החלות באזור", מציע שמאי המקרקעין, עו"ד חיים מסילתי, "זאת במטרה לבדוק את הסיכויים לשינוי ייעוד הקרקע והפשרתה למגורים, או כל פיתוח אורבני אחר".

 

עם זאת, מי שרכש דירה בסמיכות לשטחים בעלי יעוד סביבתי מובהק, כמו שמורת טבע, סביר שיהנה משטח פתוח זה לאורך השנים. אמנם הפשרת שטחים פתוחים בסמיכות לשטחי מגורים היא תופעה הולכת ומתרחבת, אולם לרוב אין הדבר בא על חשבון שמורות טבע מוגדרות. אז היכן תוכלו למצוא דירות חדשות מול שטחים פתוחים? לפניכם מספר ערים שמציעות שכונות שטובלות בטבע.

 

נתניה: 1.6 מיליון שקל לנוף מול שלולית החורף

בנתניה, שכונת אגמים החדשה מסמלת את תנופת הפיתוח שמתרחשת בעיר, אלא שלמרות הפיתוח המואץ - תושבי השכונה נהנים מקירבה לשפע של שטחים פתוחים. בין היתר, משקיפות חלק מדירות המגורים על שלולית החורף - שמורת טבע הנוצרת כתוצאה מהיקוות מי גשמים בחורף. שטחה של שמורת שלולית החורף עומד על לא פחות מ-300 דונם, וניתן לצפות בציפורי שיר ובעופות מים הפוקדים את המקום.

 

בסמוך לשכונה ניתן למצוא גם את שמורת האירוסים - פנינת טבע שבה מצוי הריכוז הגדול והיפה בארץ של אירוס הארגמן. חשוב לציין שהבנייה של דירות המגורים אינה נעשית על שטחי השמורות אלא במתחמים שנמצאים בקרבתן, שבהם אושרו תוכניות הבנייה. לאורך השנים נרשמו לא מעט דיונים משפטיים בנושא, במסגרתם הייתה התנגדות גורפת לבנייה על שטחי השמורה.

 

בשכונת אגמים מתוכננות להיבנות כ-2,600 יחידות דיור. מחיר של דירת 5 חדרים חדשה בקומה גבוהה, המשקיפה לשמורת הטבע, עולה כ-1.65 מיליון שקל בממוצע. לדברי יפה סדן, סמנכ"לית השיווק בחברת יוסי אברהמי הבונה בשכונה כ-80 דירות, "הייחודיות בשכונת אגמים היא שמחצית משטחי השכונה מוגדרת כשטחים ירוקים וכשמורות טבע, ולכן הפיתוח הסביבתי של השכונה ירוק".

 

כך למשל, מוסיפה סדן, יוקם במתחם גשר להולכי רגל, שיעבור דרך שכונת אגמים, שמורת שלולית החורף ושמורת האירוסים עד חוף הים - זאת כדי לאפשר לתושבים מעבר מהיר מהשכונה לשמורות הטבע, ללא חציית כבישים.

 

שמורת שלולית החורף בנתניה. דירה חדשה שמשקיפה לשמורה עולה 1.65 מיליון שקל (צילום: נמרוד גליקמן) (צילום: נמרוד גליקמן)
שמורת שלולית החורף בנתניה. דירה חדשה שמשקיפה לשמורה עולה 1.65 מיליון שקל(צילום: נמרוד גליקמן)

 

צור יצחק: 1.4 מיליון שקל לנוף מול נחל אלכסנדר

צור יצחק הוא ישוב קהילתי פסטורלי חדש יחסית, הממוקם כ-12 ק"מ מכפר סבא ובסמוך לכביש 6. הוא מהווה מוקד משיכה לזוגות צעירים, בעיקר בזכות המחירים הנוחים באופן יחסי, וכן בזכות הבולטות של ערכי הנוף והטבע במקום. היישוב מתוכנן לכלול, בסופו של דבר, כ-2,500 יחידות דיור, ועם תום האכלוס יתגוררו בו כ-10,000 תושבים.

 

מה שמאפיין את היישוב הוא שחלק מדירות המגורים שבו צופות לשמורת הטבע נחל אלכסנדר, המשתרעת על עשרות דונמים ועתירת חורש טבעי, מטעי אבוקדו ופרחי בר מסוגים שונים. כמו כן, מצויים בשמורה בעלי חיים רבים, בהם שפני סלע, צבאים וצבועים. דירות 5 חדרים מול השמורה למשל, יעלו לכם כ-1.45 מיליון שקל בממוצע.

 

לדברי חברת צמח המרמן, הבונה ביישוב את פרויקט המגורים "יערה", מדובר באחד הפרויקטים הראשונים בצור יצחק שנבנו בצמוד לשמורת טבע, והוא מנצל את משאב הטבע באמצעות הגדלת מפתחי החלונות ומרפסות גדולות הפונות לשמורה. עוד מוסיפים בחברה כי כדי להמחיש את הקרבה לשמורות הטבע, הופקה בשיתוף קק"ל חוברת טיולים הנקראת "מדריך יערה למטייל", שכוללת מסלולי טיולים בשמורות הטבע הסמוכות.

 

נחל אלכנסדר. דירה בקירבת השמורה עולה 1.45 מיליון שקל (צילום: גיא קהילה) (צילום: גיא קהילה)
נחל אלכנסדר. דירה בקירבת השמורה עולה 1.45 מיליון שקל(צילום: גיא קהילה)

 

חדרה: 1.3 מיליון שקל לנוף מול שמורת גדור

בעיר חדרה, תושבי שכונת עין הים נהנים הן מנוף לים התיכון והן מנוף לשמורת הטבע גדור. האתר כולל שמורה ימית ושמורה חופית, בשטח כולל של כ-1,600 דונם. לפני כ-3 שנים אושרה תוכנית המבטיחה את שימורה של שמורת הטבע גדור, ולאורך קו החוף משתרע מצוק כורכר, שגדלים עליו צמחי חבצלת החוף, חורשף ועוד.

 

חוף הים של שמורת גדור הוא חוף כמעט סודי, ונראה כמו לגונה הממוקמת בין סלעי כורכר. החוף מהווה מקום מפלט לחיות בר רבות, כגון מכרסמים, עופות דורסים, ציפורי שיר וזוחלים. זאת בנוסף למקום הטלת הביצים של נקבות צבי הים החומים, לאחר מסען הארוך בים, מחופיו המערביים של הים התיכון.

 

מחיר ממוצע של דירה בשכונה עומד על כ-1.3 מיליון שקל. לדברי החברות עמרם אברהם ואפי קפיטל, הבונות את פרויקט AQUA בשכונה שמשקיף לשמורה, בקרוב יסתיימו העבודות על הכביש המחבר את עין הים לכביש החוף (כביש 2). בשכונה צפויות לקום, בין היתר, כ-630 יחידות דיור חדשות ב-11 מגדלים.

 

שכונת עין הים בחדרה. משקיפה לשמורת גדור ולים התיכון (צילום: ג'ורג' גינסברג) (צילום: ג'ורג' גינסברג)
שכונת עין הים בחדרה. משקיפה לשמורת גדור ולים התיכון(צילום: ג'ורג' גינסברג)

 

אשדוד: 1.6 מיליון שקל לנוף מול הדיונה הגדולה

רובע ט"ז החדש באשדוד נבנה בקצה הדרום-מזרחי של העיר. הרובע צמוד דופן ל"דיונה הגדולה" - דיונה יפהפיה הנמצאת בפארק החולות. גובהה של הדיונה 35 מטרים ואורכה כ-250 מטרים, והיא שריד כמעט אחרון לחולות הלבנים של מרכז הארץ.

 

הדיונה צורתה סהר, ולכן קוראים לה גם סהרון. בדיונה ניתן להתחקות אחר בעלי חיים בסביבתם הטבעית, בהם ירבוע החולות הקופצני, צבאים, ארנבות וצבים. אגב, עיקר החוויה בדיונה היא לאו דווקא הנוף המקסים הנשקף מפסגתה, אלא להתגלגל במורד הדיונה שוב ושוב.

 

ברובע ט"ז צפויות להיבנות לא פחות מ-1,900 יחידות דיור חדשות על שטח של 307 דונם, מתוכם 55 דונם שהוקצו לשטחים ציבוריים פתוחים. דירות 5 חדרים נמכרות ברובע בכ-1.62 מיליון שקל בממוצע. לדברי חברת דונה, הבונה בשכונה את פרויקט דונה גולד, מדובר במתחם מגורים הממוקם בסמיכות לדיונה הגדולה, שאף יכלול פארק ירוק שייבנה לאורך כל הרובע.

 

הדיונה הגדולה באשדוד. 1.6 מיליון שקל עולה לגור בסמוך (צילום: דפנה מרוז, החברה להגנת הטבע) (צילום: דפנה מרוז, החברה להגנת הטבע)
הדיונה הגדולה באשדוד. 1.6 מיליון שקל עולה לגור בסמוך(צילום: דפנה מרוז, החברה להגנת הטבע)

 

נס ציונה: 1.9 מיליון שקל לנוף מול אירוס הארגמן

במערב העיר נס ציונה ממקומת שכונת ארגמן, הנמצאת ממזרח לשמורת אירוס הארגמן ורכסי הכורכר - המהווים את גן לאומי גבעות נס ציונה, ומכאן שמה של השכונה. על פי תוכניות המתאר של העיר, מתוכננות לקום בשכונה 1,060 יחידות דיור בבנייה רוויה עד 8 קומות, לצד בנייה של בתים צמודי קרקע. המחירים לא זולים: על פי מדד אתר מדלן, הבודק את שוק הנדל"ן, מחיר דירת 5 חדרים חדשה בשכונה עומד על לא פחות מ-1.98 מיליון שקל.

 

גבעת הכורכר היא רכס באורך קילומטר, ש-850 דונם ממנו הוכרזו כגן לאומי. השמורה מפורסמת בזכות פריחה עונתית מרהיבה של אירוס הארגמן. ברחבי השטח ניתן למצוא צמחים רבים, ולקראת סוף החורף הוא מתמלא חוץ מאירוס הארגמן גם בפריחת כלניות ונוריות, רותם מדברי, סביונים, חבלבל כפני, מקור חסידה חלמיתי ורבים אחרים.

 

לדברי קבוצת יצחקי וחברת צרפתי שמעון, הבונות בשכונה את הפרויקטים "wow" ו"צרפתי בשמורה" בהתאמה, דירות עם נוף לשמורה זכו לביקושים גבוהים בקרב רוכשי הדירות - בעיקר הדירות בקומות הגבוהות.

 

שמורת אירוס הארגמן בנס ציונה. הדירות החדשות עולות כמעט 2 מיליון (צילום: שרה גולד) (צילום: שרה גולד)
שמורת אירוס הארגמן בנס ציונה. הדירות החדשות עולות כמעט 2 מיליון(צילום: שרה גולד)

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נמרוד גליקמן
שמורת שלולית החורף. שווה לגור ממול?
צילום: נמרוד גליקמן
יפה סדן, סמנכ"לית שיווק חברת יוסי אברהמי
מומלצים