שתף קטע נבחר
 

לבריאות: טעים להיות טבעוני

כיף לאכול מנות קלילות, עשירות ומזינות - "קפה לואיז" מגישים 4 מתכונים ממנות הדגל הטבעוניות שלהן: קציצות אפויות של קינואה ובטטה, סלט בריאות עם אזוקי וחמוציות, פסטה עם קרם אפונה וירקות ירוקים וגם ריזוטו סלק יפהפה

קציצות אפויות של קינואה, קוואקר ובטטה

גירסה בריאה, מזינה ועם שפע סיבי תזונה של לביבות בטטה .

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:  

 

המרכיבים:

2 בטטות קלופות מגורדות גס בפומפיה

1/4 כוס שיבולת שועל שלמה

1/2 כוס קינואה

1/2 כוס קוואקר, מעורבב עם זרעים וגרעינים כשומשום, פשתן, דלעת וחמנייה (מה שיש בבית)

חופן בזיליקום טרי קצוץ

2 עגבניות טריות קצוצות

100 מ"ל שמן זית

מלח ופלפל

 

להגשה:

רוטב טחינה

1 כפית סחוג או פלפל חריף קצוץ דק מאד - לא חובה

 

אופן הכנה:

  1. מבשלים את הקינואה בכוס מים ועל אש בינונית במשך 10-12 דקות, עד שהיא רכה אך נגיסה.
  2. אופים את גרדת הבטטות בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות 10 דקות או עד לריכוך ראשוני. משאירים את התנור דולק ומנמיכים ל-150 מעלות.
  3. מוסיפים את הבטטה לקינואה המבושלת ומערבבים עם שאר המרכיבים בתוך קערה. יוצרים בידיים רטובות קציצות בגודל הרצוי ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים בתנור 40 דקות או עד להזהבה עדינה. מגישים עם מטבל טחינה בתוספת סחוג או פלפל חריף ולצד וסלט עלים רענן.

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

 

ריזוטו סלק, שעורה וכוסמין עם פטריות וטופו 

 

המרכיבים ל-4-6 סועדים:

1/2 כוס כוסמין שלם, לא מבושל

1/2 כוס גריסי פנינה (שעורה)

1 כוס אורז עגול לריזוטו

3 ראשי כרישה, חתוכה לעיגולים בעובי של 2 ס"מ

5 גזרים, חתוכים לקוביות של 2x2 ס"מ

12 יחידות של פטריות חורש ושמפיניון, חצויות לשתיים

1 שורש ג'ינג'ר כתוש קטן

200 מ"ל יין לבן

400 מ"ל מיץ סלק

100 גרם טופו, חתוך לקוביות קטנות

שמן זית לטיגון

1 כף סילאן

1 כף רוטב סויה

מלח ופלפל

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים בסיר מעט שמן זית ומטגנים את הגזר עד לריכוך חלקי. מוסיפים כרישה וג'ינג'ר ומבשלים עד להזהבה קלה.
  2. מוסיפים לתערובת את היין, מערבבים ותוך כדי מוסיפים גם את גרעיני הכוסמין והשעורה ואת האורז. מנמיכים את הלהבה לאש קטנה ומוסיפים את הטופו ושאר המרכיבים. מבשלים תוך ערבוב תכוף במשך כ-20 דקות או עד לריכוך הדגנים. אם חסרים נוזלים ניתן להוסיף ציר ירקות או מים. מגישים מייד. 

 

 (צילום: אנטולי מיכאל)
(צילום: אנטולי מיכאל)

 

פסטה ברוטב קרם אפונה וירקות ירוקים

 

המרכיבים:

 

לפסטה:

200 גרם פסטה פנה, מבושלת לפי הוראות היצרן

200 גרם שעועית ירוקה ו/או ברוקולי, אפונה סינית, תרד או כל ירק ירוק עונתי אחר

1/2 כוס אספרגוס קצוץ גס

1.5 כפות ממרח פסטו

1 כפית שמן זית

2 שיני שום כתושות

 

לקרם אפונה:

1 כוס אפונה טרייה - ניתן להשתמש גם בקפואה

10 גרם שורש ג'ינג'ר

מלח - לפי הטעם

1 כף שמן זית

1/2 כוס מים

 

אופן הכנה:  

  1. מכינים את קרם האפונה והג'ינג'ר: חולטים את האפונה במים חמים למשך 3-5 דקות, מסננים את הנוזלים ומכניסים למעבד מזון יחד עם הג'ינג'ר. טוחנים ומזליפים כף שמן זית ו-1/2 כוס מים חמים. ממליחים לפי הטעם.
  2. מקפיצים בווק את הירקות הירוקים עם שום, שמן זית ופסטו. מוסיפים את הפסטה ומקפיצים תוך כדי ערבוב והוספת נוזל, מלח ופלפל שחור.
  3. הגשה: מניחים על צלחת הגשה את מצע קרם האפונה ומוסיפים מעל את הפסטה והירקות המוקפצים. מגישים חם.

 

 (צילום: אנטולי מיכאל)
(צילום: אנטולי מיכאל)

 

סלט בריאות עם אזוקי, חמוציות ותפוחי גרני סמית'

 

המרכיבים ל-4 מנות:

1 כוס אזוקי, מושרה למשך לילה ומסונן מנוזלים

1 כוס קינואה - אפשר גם להחליף בקינואה מלאה

1/4 כוס חמוציות

חופן עלי בייבי 

1 גזר, קצוץ דק

1 תפוח ירוק גרני סמית', פרוס לפלחים דקים 

 

לויניגרט הדרים:

1/2 כוס מיץ תפוזים

1 כף סילאן

1/8 כוס שמן זית

2 כפות חומץ יין - לא חובה ואפשר גם פחות

מלח ופלפל

 

להגשה:

4 אגוזי מלך קצוצים

2 אגוזי ברזיל 

כף גוג'י ברי - ניתן להשיג בחנויות הטבע המובחרות

 

אופן הכנה:

  1. מבשלים את הקינואה ביחס של 1:2 (כמו בבישול אורז) ונפרד עד לרמת ריכוך בינונית כ-12-14 דקות.
  2. מכסים את האזוקי ב-2 כוסות מים רותחים ומבשלים כחצי שעה, עד לרמת ריכוך בינונית. מוסיפים מים במידת הצורך.
  3. מכינים את וינגרט ההדרים: מניחים בקערה 1/2 תפוז טחון, חומץ בן יין אדום, מעט סילאן, מלח ושמן זית ומערבבים.
  4. הגשה: שמים בקערה חופן קינואה לבנה, חופן קינואה שחורה, פרוסות תפוח, 1/2 גזר מגורד, חופן עלי בייבי ותרד.  מערבבים את כל המרכיבים עם רוטב ההדרים. מסדרים את המנה בצלחת הגשה ומפזרים מעל אגוזי ברזיל, אגוזי מלך וכף של ג'וגי ברי. מגישים חם או קר.

 

 (צילום: אנטולי מיכאל) (צילום: אנטולי מיכאל)
(צילום: אנטולי מיכאל)
 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אנטולי מיכאל
פסטה ברוטב קרם אפונה וירקות ירוקים
צילום: אנטולי מיכאל
מומלצים