דוקטורט של פיצה: מתכון למתחילים
תמיד רציתם להרשים עם מתכון פיצה? תמיר חכים ("טריולה") מציג מתכון בסיסי למתחילים, שלב אחר שלב. יש גם מתכוני רטבים ואפילו פיצה טבעונית
פיצה למתחילים - זה הולך כך:
בצק פיצה בסיסי
המרכיבים ל-4 תחתיות פיצה:
500 גרם קמח
25 גרם שמרים (שקית שמרים או קוביית שמרית)
1/4 שקית (15 גרם) משפר אפייה
1/4 כוס שמן זית
1 כף סוכר
1 כף מלח שטוחות
1.25 כוס מים פושרים
עוד מתכונים בערוץ האוכל:
- אדום לבן: צנוניות ולפתות צלויות
- במקרה הכינותי מראש: רוסטביף וכללי אירוח
- סודות של בצק סוכר: מדריך שלם ו-2 מתכונים
אופן הכנה:
- מערבבים את כל המרכיבים למעט המלח במיקסר עם וו לישה למשך 10 דקות לפחות.
- מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש דקה נוספת. מכסים את הבצק עם מגבת לחה או ניילון נצמד ומניחים בצד לכ-20 דקות.
- מחלקים לכדורים של 200 גרם ומניחים על משטח מקומח למספר דקות. מקמחים שוב כל כדור ופותחים עם המערוך לעובי הרצוי.
![(צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)](https://images1.ynet.co.il/PicServer3/2014/01/19/5105066/510506501000100854566no.jpg)
רוטב עגבניות בסיסי
אפשר לשמור במקרר שלושה ימים או להקפיא
המרכיבים:
1 פחית עגבניות מרוסקות או מחית עגבניות - אפשר לשלב אם רוצים
1 כפית אורגנו יבש או טרי
5 כפות שמן זית
1 כף שטוחה מלח
1 כפית סוכר
3 -5 שיני שום קצוץ
200 מ"ל מים
2 בצלים חתוכים לקוביות ומטוגנים עד לריכוך - לא חובה
2 גזרים חתוכים לקוביות ומטוגנים עד לריכוך- לא חובה
אופן הכנה:
- מביאים עגבניות, מים שום, גזר, אורגנו מלח וסוכר לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כשעה.
- טוחנים בבלנדר מוט ידני עד שמתקבל רוטב במרקם קרמי. מצננים.
פיצה מרגריטה
המרכיבים למעטה פיצה אחת בקוטר 32-35 ס"מ:
1 עגבניה, פרוסה לרוחב דק
150-200 גרם גבינת מוצרלה טרייה מגורדת
בזיליקום - לא חובה
רוטב עגבניות (ר' מתכון לעיל)
בצק (ר' מתכון)
אופן ההכנה:
- משטחים בעזרת מערוך ועל משטח מקומח את הבצק לעיגול בעובי הרצוי
- יוצקים את רוטב הפיצה עם מצקת במרכז הפיצה ובתנועה מעגלית נגד כיוון השעון.
- מורחים את הרוטב בעזרת חלקה התחתון של המצקת עד כ-2 ס"מ מקצה הבצק.
- מפזרים גבינת מוצרלה, בזיליקום ועגבניות ואופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות 10-12 דקות עד להזהבה.
![(צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)](https://images1.ynet.co.il/PicServer3/2014/01/19/5105079/510506201000100853569no.jpg)
פיצה קרצ׳ופו - פיצה עם ארטישוקים
שימו לב: אפשר להשתמש במקום בקוביות ארטישוק משומרות
המרכיבים:
100 גרם מוצרלה קרועה
1 בצל סגול פרוס
חופן זיתי קלמטה מגולענים
טבעות פלפל ירוק חריף - לפי הטעם
1/2 כוס קוביות ארטישוק טרי חלוט
רוטב עגבניות (ר' מתכון לעיל)
בצק (ר' מתכון)
אופן ההכנה:
- משטחים בעזרת מערוך ועל משטח מקומח את הבצק לעיגול בעובי הרצוי
- יוצקים את רוטב הפיצה עם מצקת במרכז הפיצה ובתנועה מעגלית נגד כיוון השעון.
- מורחים את הרוטב בעזרת חלקה התחתון של המצקת עד כ-2 ס"מ מקצה הבצק.
- מפזרים גבינת מוצרלה מעליה בצל סגול, זיתי קלמטה מגולענים, טבעות פלפל ירוק חריף וארטישוק.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות 10-12 דקות עד להזהבה.
![(צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)](https://images1.ynet.co.il/PicServer3/2014/01/19/5105074/51050630100093853532no.jpg)
פיצה פורטבלו - פיצה עם פטריות
המרכיבים:
חופן פטריות פורטובלו, חתוכות לפרוסות
1 כפית אורגנו טרי
100 גרם גבינת פטה או גבינה בולגרית מפוררת
100 גרם גבינת מוצרלה קרועה
רוטב עגבניות (ר' מתכון לעיל)
בצק (ר' מתכון)
אופן ההכנה:
- משטחים בעזרת מערוך ועל משטח מקומח את הבצק לעיגול בעובי הרצוי
- וצקים את רוטב הפיצה (ראו מתכון) עם מצקת במרכז הפיצה ובתנועה מעגלית נגד כיוון השעון.
- מורחים את הרוטב בעזרת חלקה התחתון של המצקת עד כ-2 סנטימטר מקצה הבצק.
- מפזרים מעל באופן אחיד פטריות פורטובלו, אורגנו ואת גבינת הפטה או הבולגרית. מעל מפזרים גבינת מוצרלה.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות 10-12 דקות עד להזהבה.
פיצה טבעונית עם אנטיפסטי
המרכיבים:
1 זוקיני, פרוס לרצועות
1 בצל סגול, פרוס לעיגולים
1 חציל, פרוס לרצועות בינוניות
1 בטטה, חתוכה לקוביות בינוניות
לתיבול:
1 כף תערובת עשבי תיבול - טימין, רוזמרין, אורגנו וטרגון
שמן זית לתיבול
מלח, פלפל
אופן הכנה:
- פורסים על מגש אפייה את הירקות החתוכים. מתבלים במעט שמן זית, מלח, פלפל ותערובת עשבי התיבול.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 20 דקות.
- יוצקים את רוטב הפיצה עם מצקת במרכז הפיצה ובתנועה מעגלית נגד כיוון השעון.
- מורחים את הרוטב בעזרת חלקה התחתון של המצקת עד כ- 2 סנטימטר מקצה הבצק.
- מפזרים על הרוטב את הירקות הקלויים, ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 10-12 דקות או עד שמתקבל צבע זהוב בקצוות של הפיצה.
![(צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)](https://images1.ynet.co.il/PicServer3/2014/01/19/5105104/51050850100097853555no.jpg)
- המתכונים באדיבות השף תמיר חכים ממסעדת טריולה. שחם 14, פתח תקוה
![](/images/letter.png)
![](/images/arrow.jpg)