תות שדה מרמת השרון: גלידה בדקה וללא מכונה
מיכל וקסמן נסעה לבירת התותים הישראלית כדי להביא משם את הפירות הטובים ביותר לגלידה שהכינה, בלי מכונה ובין רגע. יש גם מתכון של קולי תות למשקיעים
בוקר שישי חורפי ושמשי. באוטו מסודרים הארגזים משוק האיכרים, ובהם הירקות והפירות הטעימים והטריים ביותר שאפשר לקנות במחוזותינו. אני מנצלת את הדרך חזרה למחשבות על סירים ותבניות שתיכף יתמלאו במטבח שלי, ומתפנה לפטפוט טלפוני עם חברות אהובות.
עוד מתכונים בערוץ האוכל:
- לבריאות: טעים להיות טבעוני
- כשאני איתך אני כמו דג: מעשנים סלמון וחברים
- מרוקו פינת עיראק: שווארמה ביתית, עארוק וקובה סלק
א' חוגגת היום יומולדת. מגיל 3 אנחנו ביחד ותמיד היא מקדימה אותי בחודש בדיוק, מנדבת בשמחה תובנות על איך מרגיש גיל כזה או אחר. י' וע' עוברים היום סופסוף לביתם החדש, אותו הם בונים ביזע ודמעות כבר הרבה יותר מדי זמן. אני שומעת סיפורים על הנגר שהבריז, החשמל שפועל רק חלקית ועוד תלאות שיכולות לייאש גם מרחוק. נ', שהיא אמנם חברה אבל גם אחותי הצעירה והאהובה, מדווחת בהתרגשות על טקס ט"ו בשבט בית ספרי בו כיכבה האמצעית שלה שזימרה בקולה המקסים ובכשרונה המוסיקלי הרב קבל הורים ותלמידים.
הזמן עובר מהר כשמפטפטים והנה אני כבר פונה שמאלה לרחוב השרף, ממש בכניסה לרמת השרון. שם, מצד שמאל, מאחורי המון מכוניות חונות וגדר ברזנט שחורה, משתרע שדה גדול ורחב ידיים בו גדלים התותים הכי טעימים שיצא לי לאכול.
השעה רק 10:00 בבוקר וכבר יש פה עשרות מקומיים נלהבים שעומדים בתור ומלקטים אל סלסילותיהם חסות, ירקות וירוקים שנקטפו לפני רגע בשדה מאחורי הגדר. יחד עם קופסאות של תותים מבושמים בריחם ובטעמם, יחזור כל אחד מהם למטבחו ולמשפחתו לקבל בשמחה את פני השבת.
את התותים הנפלאים מהשדה ברחוב השרף אפשר לעצור ולקנות כאן בכל ימות השבוע, מתחילת העונה ועד סופה. הירקות והירוקים נקטפים ונמכרים רק בשישי שבת. לדברים טובים צריך לחכות ולקוות!
צריכת התותים אצלנו היא גבוהה ביותר. רוב הזמן הם נאכלים ככה כמו שהם, ישר מהקופסה (הם לא מרוססים ולכן אין בעיה אם לא עברו שטיפה). לפעמים תתווסף אליהם כף של קצפת או שמנת חמוצה. את אלה שלא זכו להיאכל, ארקח לריבה מתוקה.
אם גם אתם, כמונו, חובבי תותים - הנה כמה דברים שאפשר לעשות מהם בצ'יק צ'ק ובקלילות:
גלידת תות ביתית בדקה (וללא מכונה)
תותים הם יצורים רגישים ועדינים. המקרר לא מיטב עימם, ואם הם מהזן המשובח והמענג במיוחד, אינם מצטיינים בחיי מדף ארוכים. אז אם קורה שלא חיסלתם את כל התותים שהתפתיתם לקנות - זרקו את השאריות למקפיא. בהזדמנות ראשונה תוכלו לשלוף אותם ולהכין מהם גלידה נפלאה.
המרכיבים:
2 כוסות תותים קטנים, בשלים ומתוקים שהוקפאו מראש
2 כפות אבקת סוכר
1 כף גדושה שמנת חמוצה (עדיף של פעם)
אופן הכנה:
- מנקים את התותים מעלים ושמים בפריזר למשך לילה לפחות.
- בבלנדר חזק או במעבד מזון שמים תותים קפואים, שמנת ואבקת סוכר. טוחנים ברציפות עד לקבלת גלידה רכה ואחידה, ללא גושים.
- אוכלים מיד ולא מאמינים כמה בקלות הכנתם משהו כל כך טעים!
סירופ (קולי) תות
עוד דרך נפלאה, פשוטה ומהירה לנצל תותים שהם עכשיו בשיא בשלותם, טעמם וניחוחם היא להכין מהם סירופ מתוק באדום עז, עם טעם תותי מרוכז, שאפשר לצוות לתותים טריים ושאר מתוקים.
המרכיבים:
250 גרם תותים אדומים ובשלים1/2 כוס סוכר
1 כף מיץ לימון סחוט טרי
אופן הכנה:
מנקים את התותים מעלים.
בסיר קטן מערבבים תותים, סוכר ומיץ לימון.
מחממים מעל להבה בינונית עד שהסוכר נמס, התותים מגירים ממיציהם וכל העסק מבעבע ברתיחה עצבנית.
מנמיכים את הלהבה ומבשלים 7-10 דקות עד שהתותים רכים מאוד ואפשר למעוך אותם עם כף תוך כדי ערבוב.
מעבירים את תכולת הסיר לבלנדר או למעבד מזון וטוחנים לסירופ חלק. מסננים את הסירופ דרך מסננת דקה ומצננים.
אם אין בלנדר או מעבד מזון או שסתם מתעצלים להשתמש בהם, אפשר למעוך את התותים דרך מסננת עד לקבלת סירופ חלק. מתקבלת כוס של סירופ תות בעל צבע אדום עז וטעם חזק של תותים.
עכשיו אפשר לעשות בו כרצונכם:
לזלף ממנו על פנקייקס או על לחם מטוגן.
- לטבול בו עוגיות.
- לזלף אותו על גלידת תות או וניל.
- להשיט בו תותים, קצפת ונשיקות מרנג.
- להניח שלולית ממנו לצד עוגה בחושה לבנה.
- או להוסיף אותו לקלאסיקת ילדות אהובה של תותים בשמנת
עוד דברים טעימים שכדאי לעשות עם תותים תמצאו כאן
- לבלוג האוכל
של מיכל וקסמן, מחברת רבי המכר "ארוחת ילדים" ו"טעמים ראשונים"
- לכל הטורים של מיכל וקסמן