תות הנח המון: 3 מתכוני תות שדה
ניר צוק מגיש - שלישיית מתכונים מתוקים שכולם תות: פרפה בצ'יק צ'ק, מוס יוגורט עם סלט תותים בבלסמי וגם קוקטייל עם שמפניה
"שדות תותים לנצח", השיר הידוע של החיפושיות האדומות המנוקדות (ממש כמו תותים), הוא פסקול שמייצג בדיוק קוסמי תמונות ילדות שלי: נופים עם הרבה ירוק, אדמת חמרה ושדות תותים אינסופיים שמשתרעים להם בשרון, בירת ממלכת התותים ומקום משכנם של הדודה והדוד.
עוד מתכונים בערוץ האוכל:
בכל ביקור התפנינו אנו, האחיינים החרוצים, לסייע באיסוף הביצים מהלול המשפחתי. אחר כך, כשכר לעמלנו, הדודים צ'יפרו אותנו בטיול בשדות התותים, שם נהגנו לאסוף אותם. חופנים חופנים, שוטפים מתחת למי צינור ההשקיה ואוכלים אותם כמו שהם, לפעמים גם עם העלים הירוקים שעליהם.
תמיד אהבתי את הפרי המנוקד הזה. בבית, במושב שבדרום, אהבנו לאכול את התותים המתוקים של אמא נועה , שנהגה להשרות אותם בבריכת סוכר שהכינה בקערה. הוספנו להם שמנת חמוצה והתענגנו.
זכרון אדום ומנוקד נוסף הוא מניירות המכתבים עם האיורים שאספנו. מבין שלל הדמויות המאוירות, אהבתי יותר מכל את נערת התותים שכיכבה שם במכתביות. חלום מתוק של פעם, בטעם של סוכר ושמנת.
פרפה תותים
המרכיבים:
1 סלסילת תותים, שטופים ומנוקים
200 גרם סוכר
2 חלמונים
400 מ"ל שמנת מתוקה
אופן הכנה:
- מבשלים את התותים עם 100 גרם סוכר במשך 5 דקות.
- טוחנים בבלנדר/סטיק/מעבד מזון, עד שמתקבלת מחית חלקה.
- מקציפים ידנית 100 גרם סוכר עם 2 חלמונים, עד שמתקבל קצף תפוח ובהיר.
- מוסיפים את מחית התותים לחלמונים. מקציפים בצד שמנת מתוקה, עד שמתקבל קצף יציב.
- מקפלים את הקצף של השמנת המתוקה לתוך התותים.
- מוזגים את התערובת שהתקבלה לתוך כוסות. מגישים קפוא.
מוס יוגורט עם סלט תותים בבלסמי
המרכיבים:
15 גרם ג'לטין + 50 גרם מים קרים
1 יוגורט טבעי (200 מ"ל) בטמפרטורת החדר
2 מיכלי שמנת מתוקה (250 מ"ל כל אחד)
200 גרם סוכר
לסלט תותים:
1/2 סלסילת תותים
1 כף בלסמי
1 כף סוכר
אופן הכנה:
- ממיסים את הג'לטין במים הקרים. מניחים אותו בצד, עד שמתקרש. לאחר ההתקרשות, ממיסים במיקרו לכמה שניות, עד לקבלת מרקם נוזלי.
- מוזגים את הג'לטין לתוך היוגורט. מקציפים את השמנת המתוקה והסוכר עד לקבלת קצף רך ויציב.
- מקפלים את השמנת לתערובת היוגורט. שמים את התערובת במקרר.
- מכינים את סלט התותים: קוצצים את התותים. מערבבים את הבלסמי יחד עם הסוכר ליצירת הרוטב לתותים.
- מוזגים מעל לתותים.
- הגשה: מוזגים את המוס לתוך רינגים/כוסות ומגישים קר לצד סלט התותים.
קוקטייל שמפניה עם תותים
המרכיבים ל-8 אנשים:
25 תותים קצוצים
2 כפיות סוכר
3 כפות מאר דה בורגון
1 בקבוק שמפניה או קאווה
אופן הכנה:
1. מערבבים את התותים עם סוכר ומאר דה בורגון.
2. ממתינים כ-15 דקות כדי לתת לטעמים להיטמע.
3. מוזגים מעל לתערובת את השמפניה.
- ניר צוק הוא השף והבעלים של מסעדת קורדיליה ומסעדת נועה
- לעמוד הפייסבוק של ניר צוק