שתף קטע נבחר
 

מאפינס קמופלאז': 4 מאפי ירקות מתוקים

אל תתנו למראה השמח שלהם לבלבל אתכם - מאחורי החזות העולצת של רביעיית מתכוני המאפינס המתוקים שלפניכם מסתתרים אינספור ערכים תזונתיים ואפילו - שומו שמיים! - קישואים. עוד בשילובים - תירס ושוקולד לבן, דלורית וממרח שקדים ועוד

מאפינס דלורית ושקדים

מתכון של סוזי סולומון : "מאפינס רכים ונימוחים במיוחד. הדלורית, שעשירה בערכים תזונתיים רבים, מעניקה להם מתיקות ועדינות. במרבית המקרים היא משמשת להכנת מנות מלוחות אבל הפעם היא מופיעה דווקא במאפה מתוק שזוכה במפתיע לאהדה רבה אפילו בקרב ילדים".

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

 (צילום: נועה מאירמן)
(צילום: נועה מאירמן)

 

המרכיבים ל-12 מאפינס:

2 ביצים

1/4 כוס חלב שקדים או מיץ תפוזים

1/4 כוס שמן בטעם חמאה (שמן קנולה בטעם חמאה, יש בסופר..)

3/4 כוס סוכר חום כהה דחוסה

כפית קינמון

1 דלורית קטנה ללא קליפה, חתוכה לקוביות גדולות

1/2 כוס קמח מלא

1/2 כוס קמח לבן או כוסמין

1 כפית אבקת אפייה

1 כפית סודה לשתייה

2 כפות ממרח שקדים

1/2 כוס שקדים פרוסים

 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את הדלורית בסיר עם מים עד לריכוך. מסננים מהמים ומועכים את הדלורית לפירה. מניחים את הפירה מעל מסננת להגרת כל הנוזלים ומצננים.
  2. מניחים את השקדים הפרוסים בתבנית מרופדת בנייר אפייה וקולים אותם בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך מספר דקות עד להשחמה קלה.
  3. טורפים במטרפה את הביצים יחד עם הסוכר החום עד שהביצים מגדילות את נפחם פי שניים בערך.
  4. מוסיפים לתערובת הביצים את השמן בזילוף איטי תוך כדי טריפה. מוסיפים את חלב השקדים וממשיכים באותה פעולה. 
  5. מכניסים את החומרים היבשים לתערובת ומערבבים בתנועות קיפול. מוסיפים את הדלורית וממרח השקדים ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה.
  6. מוזגים את התערובת לתבנית מאפינס משומנת או מרופדת במנג'טים עד ל3/4 מגובה השקעים, מעטרים בשקדים הפרוסים ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 35 דקות. המאפינס מוכנים כשקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.

 

מאפינס קישואים מקמח מלא עם מוסקט וציפורן

מתכון של עדי באומל דרורי : "אני זוכרת את עצמי כבר בגיל 7 מכינה מטעמים לאמא שלי לכבוד יום האם. כיום אני יוצרת מתכונים בריאים, מופחתי שומן, סוכר או מלח, תוך שאני משתדלת להוריד אבקות טעם ושימור וכמובן להמיר קמח לבן בקמח מלא".

 

"מאפינס הקישואים מקמח מלא הם בין המתכונים הראשונים אותם פיתחתי. אף אחד לא מאמין שיש בפנים קישואים".

 

המרכיבים ל-20 מאפינס:

1 כוס סוכר קנים אורגני

3 ביצים

1.25 כוס שמן

קליפה מגוררת מלימון אחד גדול

4 קישואים - ניתן להחליף ב-1 זוקיני ירוק

2 כוסות קמח מלא תופח

1 כף סודה לשתיה

1 כפית קינמון

1/2 כפית אגוז מוסקט

1/2כפית ציפורן

1/4 כפית מלח

 

לקישוט:

אגוזי מלך

 

אופן ההכנה:
  1. מגררים את הקישואים וסוחטים את הנוזלים. מגררים את הלימון במגרדת דקה.
  2. מקציפים את הביצים, מוסיפים את הסוכר וממשיכים לערבב 2 דקות.מוסיפים את השמן בהדרגה.
  3. מוסיפים את התבלינים, מקפלים פנימה את גרידת הלימון ואת הקישואים ומוסיפים את הקמח והסודה.
  4. ממלאים כל עטרת נייר בכ-3/4 גובה, מעטרים באגוז שלם מעל ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 20 דקות.

 

 (צילום: משק 8) (צילום: משק 8)
(צילום: משק 8)

 

מאפינס גזר ופרג

מתכון של עדי באומל דרורי.

 

המרכיבים ל-15 מאפינס:

3/4 כוס קמח מלא

1/4 כוס קמח לבן

1 כפית סודה

1/4 כפית מלח

2 ביצים

3/4 כוס שמן

1/2 כוס סוכר קנים אורגני

1/2כוס מיץ תפוזים טרי

גרידה מתפוז אחד שלם

1 כף תמצית וניל איכותית

1 כפית קינמון

1/2 כפית אגוז מוסקט טחון

100 גרם פרג

4 גזרים בינוניים-גדולים

 

אופן ההכנה:
  1. מגררים את הגזרים במגרדת גסה.מקציפים ביצים וסוכר, מוסיפים שמן, תבלינים, מיץ ווניל בהדרגה.
  2. מוסיפים את שני סוגי הקמחים, סודה ופרג ובסוף מוסיפים בתנועות קיפול את הגזר וגרידת התפוז.
  3. ממלאים את עטרות הנייר בתערובת עד 3/4 גובה מהעטרת. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות 25 דקות.

 

 (צילום: עדי באומל דרורי)
(צילום: עדי באומל דרורי)

 

מאפינס תירס טרי עם חמוציות ושוקולד לבן

מתכון של סוזי סלמון: "מדובר במאפינס מיוחד ושונה - התירס מעניק לו מתיקות, ואילו החמוציות והשוקולד הלבן מפתיעים בכל ביס. את ההשראה למאפינס הזה קיבלתי במהלך שהותי בדרום אמריקה, שם מהווה התירס חומר גלם מרכזי בכל סוגי הבישול, כמו גם בקינוחים ומאפים".

 

המרכיבים ל-12 מאפינס:

2 קלחי תירס טרי

2 ביצים

1/2 כוס סוכר בהיר

1/2 כוס חלב

100 גרם חמאה מומסת

1 כוס קמח

1 כפית אבקת אפייה

1 כפית סודה לשתייה

1 כפית תמצית ווניל

3/4 כוס חמוציות

100 גרם שוקולד צ'יפס לבן

 

אופן ההכנה:

  1. מפרידים את גרעיני התירס מהקלחים בעזרת סכין חדה וטוחנים אותם במעבד מזון עד לקבלת עיסה רכה.
  2. טורפים את הביצים יחד עם הסוכר עד להכפלת הנפח, ומוסיפים את השמן בהזלפה איטית תוך כדי הקצפה. לאחר מכן מוסיפים בהזלפה איטית גם את החלב ואת תמצית הווניל.
  3. מערבבים את המרכיבים היבשים, מוסיפים לתערובת הביצים ומערבבים שוב.
  4. מוסיפים את מחית התירס, משאירים קצת מהחמוציות בצד לעיטור ואת השאר מוסיפים יחד עם השוקולד הלבן ומערבבים לקבלת מסה אחידה. יש להימנע מערבוב יתר. מוזגים את התערובת לתבניות מאפינס משומנות או מרופדות במנג'טים עד ל3/4 מגובה התבנית.
  5. מעטרים בחמוציות ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 30 דקות. המאפינס מוכנים כשקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.

 

 (צילום: נועה מאירמן)
(צילום: נועה מאירמן)

 

  • את מאפי הכותבות ניתן לקנות דרך אתר יאמי

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נועה מאירמן
מאפינס דלורית
צילום: נועה מאירמן
מומלצים