ארון תרופות טבעי: 7 צמחי מרפא שצריך בבית
ג'ינג'ר מסייע לטפל בהפרעות עיכול ובשפעת, אכיניצאה מחטאת את דרכי הנשימה וכורכום מתפקד כנוגד דלקת - הטבע מספק לנו שלל אמצעי הגנה, רק צריך לדעת איך להשתמש בהם. מדריך לצמחי מרפא פופולריים
כשרק הכרתי את בעלי, הוא גרר אותי למפגש הבלתי נמנע עם הוריו בבית המשפחה שביסוד המעלה. לחיפאית עירונית שכמותי, נראו תמיד אזורים כפריים-חקלאיים אקזוטיים ומסתוריים, עוטי הילה "קולית" למהדרין. אלה הדוהרים על טרקטורים נראו לי כמו הקאובויים של פעם.
הייתי המומה לגלות שאבוקדו גדל על עץ, כיוון שתמיד דמיינתי אותו כחוטם ירוק הבוקע מהאדמה. התותים שהשתרעו להם על האדמה בכלל הכו אותי בתדהמה, כיוון שאותם דמיינתי דווקא תלויים מעדנות על ענפי עץ בגובה בינוני. כל זאת הגדיל את ההתפעלות, שלא לומר התפעמות, שאני חשה עדיין כיום ממה שהטבע מסוגל להעניק לנו במישור הבריאותי, הפיזי והנפשי.
עוד על צמחי מרפא:
- המצעד: 10 צמחי מרפא הטובים ביותר לבריאות
- מורינגה: צמח הפלא שמרפא 300 מחלות
- פטרוזיליה: מתי היא עלולה להיות מסוכנת?
כשאנחנו בלב לבו של החורף המשונה הזה, שבוחר להתנפל עלינו ואז לסגת עד העונג הבא, בחרתי כמה צמחי מרפא נפוצים ושימושיים להתמודדות קלה יותר עם נגיפי החורף שנוגעים כמעט בכל בית בישראל, אף על פי שהגשם אינו תמיד כאן:
1. אסטרגלוס
אסטרגלוס הוא שורש מתקתק הפרוס לפרוסות ודקות, ונמצא בשימוש הרפואה הסינית כבר מאות שנים. הוא מסייע במניעת וירוסים, מעודד את פעילות מערכת החיסון, מטפל בזיהומים ויש לו רכיב רגשי תומך. האסטרגלוס מתאים לשימוש בהריון והנקה, וניתן להשיג אותו בכל בית טבע.
אפשר לקחת חופן ממנו ולהשליך למרק עוף או מרק בצל. הוא מתרכך בבישול וניתן גם לאכילה, אך אם מעדיפים שלא לפגוש את השבבים הקטנים, אפשר להכניס אותם לבד גזה (שאינו מולבן), לבשל במרק ולהוציא לפני האכילה.
2. כורכום
הוא אנטי דלקתי, אנטי סרטני, משקם את הכבד ומגן עליו, מוריד כולסטרול, נוגד חמצון ונוגד קרישה. מלבד מלקפל כביסה - הוא עושה הכל! ניתן להשיג בתקופה זו בחנויות הטבע שורש כורכום טרי, ואני ממליצה בחום לקנות כמות גדולה יותר ולשמור בפריזר. הוא מתאים לשימוש גם בהריון ובהנקה.
שימו לב שצבעו העז מכתים שיש, בגדים ועור.
3. טימין
טימין מחטא את דרכי הנשימה, מכייח, מעורר את המערכת החיסונית, מרחיב סמפונות ונוגד שיעול. הוא אינו מתאים לתקופת הריון והנקה, מה שמצביע על עוצמת פעילותו. חליטות מהעלים המיובשים שלו יהיו תה מצוין למי שסובל משפעת המלווה בשיעול ובליחה.
4. מרווה
אנטי בקטריאלית, מחטאת את דרכי הנשימה העליונות, מתאימה בעיקר לדלקת גרון וגם לכאבי בטן שנובעים מעיכול לא תקין, גזים וכאבים. שמה של המרווה בלועזית הוא Salvia, מצילה.
המרווה אינה מתאימה לשימוש בהריון או בהנקה, אלא אם כן חפצים להפסיק להניק.
5. אכיניצאה
מלכת הצמחים, אנטי כל המרעין בישין של העולם: וירוסים, טפילים, בקטריות ופטריות. היא מחטאת את דרכי הנשימה העליונות והתחתונות, משפעלת חיסונית, נוגדת דלקת וגם נוגדת כאב. בשימוש חיצוני היא מתאימה לטיפול באקנה.
היא אינה מתאימה לאנשים הסובלים ממחלה אוטואימונית, כיוון שהיא ממריצה את מערכת החיסון והמלחמה שהגוף מנהל כנגד עצמו מתעצמת.
טעמה עז, והיא מתאימה לשימוש בהריון ובהנקה.
6. סמבוק
אנטי ויראלי, ממריץ חיסוני, מפחית ליחה והחשוב מכל: נוגד אלרגיה, שניתן לצרוך כחליטה.
7. ג'ינג'ר
השורש השמנמן והמוכר מהמאכלים הסיניים הוא קסם של בריאות. כשיש חום או דלקת - הוא עומד בפרץ. חליטה או מרתח (הרתחה של הצמח במשך עשר דקות כשהסיר מכוסה) של ג'ינג'ר עם קינמון יעילים מאוד במצבים אלו.
הג'ינג'ר ממריץ את העיכול, משכך כאבי בטן, מקל בחילות, עוזר בהפרעות עיכול, לוחם נמרץ בחיידקים ובשפעת, טוב לשיעול ולליחה, נוגד דלקת ומחמם.
מתאים לשימוש בהריון ובהנקה.
מתכון נגד דלקות וכאבי מפרקים
מתאים לכל כאב הקשור בשרירים תפוסים או במפרקים. המקרים הקלאסיים הם כאבים בגב התחתון, כתף קפואה או כאבים בפרקי כף היד כתוצאה משימוש מופרז במחשב.
משתתפים:
1 שורש ג'ינג'ר טרי
1 שורש כורכום טרי
ניילון נצמד
כרית חימום
אופן השימוש:
- מכניסים את השורשים למקפיא לכ-30 דקות. מוציאים ופורסים לפרוסות דקות.
- מניחים את שני סוגי השורשים כמו פאזל על המקום הכואב, עוטפים בניילון נצמד ומניחים מעל כרית חימום (חמה כמובן).
השילוב של קור וחום, אנטי דלקתיות והנעת דם הנו מתכון מצוין להחלמה. מומלץ להישען בעת השימוש על מצעים לא חשובים במיוחד, כיוון שהתערובת עלולה להותיר כתמים כתומים כהים.
הכותבת היא נטורופתית והרבליסטית קלינית