שתף קטע נבחר

 

פרשת היס: 700 אלף ש' למשפחת תינוק שמת

אחד המקרים בפרשת הרקמות במכון לרפואה משפטית הסתיים בהסדר, שלפיו המדינה תשלם למשפחתו של רון אייזן 700 אלף שקלים. הכסף יירשם על שם הסב והסבתא ולא על האב שהורשע בהריגתו

הסכם פשרה בפרשת הרקמות  של פרופ' יהודה היס: המדינה תשלם 700 אלף שקלים פיצויים למשפחתו של התינוק רון אייזן, שאיבריו נותרו במכון לאחר נתיחת הגופה וללא ידיעת המשפחה.

 

עוד בחדשות:

טכנאי הגז: מצפוני נקי, גם אני יכולתי להיפגע

משבר הפונדקאות: "לא רוצים להכעיס דתיים"

גייטס: ב-2035 לא יהיו מדינות עניות בעולם

 

התביעה הוגשה בשנת 2009 נגד מנהל המכון דאז, הפרופ' יהודה היס, ומשרד הבריאות על ידי אביו של התינוק, דניס אייזן, שהורשע בהריגתו וכן על ידי סבו וסבתו מצד האב. מצב זה יצר קושי מצד המדינה לפצות את האב במסגרת ההליך האזרחי, בזמן שהוא היה אחראי למות בנו.

 

בתביעה, שהוגשה באמצעות עו"ד ד"ר שמואל ילינק, נטען כי איבריו של רון הוצאו מגופתו לאחר הנתיחה והובאו לקבורה שנייה ונפרדת בשנת 2002 למרות שהתינוק הובא למנוחות כבר בפברואר 2000.  

משפחת אייזן מפגינה נגד היס. ארכיון (צילום: הרצל יוסף) (צילום: הרצל יוסף)
משפחת אייזן מפגינה נגד היס. ארכיון(צילום: הרצל יוסף)

בהמשך התביעה מפורט כי בחודש מאי 2012 התברר במסגרת מבצע "מנוחה בכבוד" שערך המכון לרפואה משפטית, שבו נחשף כי 8,000 רקמות של נפטרים אחרים נותרו במקום, נתגלו עוד רקמות של התינוק והדבר לא הובא לידיעת המשפחה. הם טענו גם כי היס צילם שקופיות של איבריו של הפעוט בזמן נתיחת הגופה והקרין אותן בפני סטודנטים לרפואה ולמשפטים.

 

במסגרת ההסדר, שאותו אישר השופט אהרון פרקש, המדינה מציינת כי היא מסכימה לשלם את הפיצוי מבלי לקבוע עובדות לגבי אחריותה בפרשה. הצדדים הגיעו להסכמה שבמסגרתה יירשמו באופן פורמלי רק הסבא והסבתא של התינוק כמי שמקבלים את הפיצוי. כמו כן, נקבע כי חלק מהכסף יועבר לנכד השני כשזה יגיע לבגרות.  

הודח בגלל פרשת הרקמות. פרופ' היס (צילום: דנה קופל) (צילום: דנה קופל)
הודח בגלל פרשת הרקמות. פרופ' היס(צילום: דנה קופל)

עו"ד ילינק ממשרד "ילינק וייס ושות'" מסר בתגובה: "אני חושב שנכון וראוי שמדינת ישראל לקחה אחריות במקרה קשה זה, אבל לצערנו הרב מדובר במקרה אחד מתוך מקרים רבים שמתגלים".

 

התביעה היא רק אחת מני רבות נגד היס והמכון לרפואה משפטית במסגרת חשיפת פרשת הרקמות. לחלק גדול מהמשפחות נודע הדבר רק במסגרת המבצע, שבו המכון הודיע לכל המשפחות הרלוונטיות, כולל זו של הבדרן דודו טופז, על קיומם של האיברים והרקמות על יקיריהן כדי לערוך קבורה שנייה.

 

סיפורו של רון אייזן עלה לכותרות לאחר שאביו דניס ישב בכלא כמעט שש שנים לאחר שהורשע בהריגת בנו בן השלושה חודשים בשנת 2000 ונשלח ל-14 שנות מאסר. לאחר שערער לבית המשפט העליון, הוחלט לערוך משפט חוזר וב-2011 הוא הודה והורשע בעבירות קלות יותר במסגרת הסדר טיעון.

 

לפי כתב האישום המקורי, הואשם אייזן כי חיבל בכוונה בראשו של התינוק בלילה, ובבוקר הוא נמצא מת. לפי ההסדר המתוקן, לא ברור בדיוק מה גרם למותו של התינוק ומתי אירעה החבלה בראשו.

 

בעקבות פרשת אייזן דרש בעבר הסנגור הציבורי הראשי, ד"ר יואב ספיר, לפתוח בחקירה פלילית נגד פרופ' יהודה היס והמכון לרפואה משפטית בעקבות חשש להעלמת איברים ולשיבוש משפט.

 

כחצי שנה מאוחר יותר החליט סגן שר הבריאות דאז, יעקב ליצמן, להדיח את פרופ' היס בשל פרשת הרקמות שנחשפה ב"ידיעות אחרונות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלכס קולומויסקי
הפרופסור יהודה היס
צילום: אלכס קולומויסקי
עו"ד שמואל ילינק
מומלצים