יש לכם תלונה רפואית? ודאו שהיא מתועדת
התעלמות מתלונת החולה, הביאה לאבחון לא מדוייק בבית החולים ולהמלצה לשחררו. 48 שעות לאחר מכן הוא אושפז עקב אירוע מוחי מתקדם. השופטת קבעה: בית החולים טעה וישלם 350 אלף שקל
רישום תלונות של מטופלים בזמן אמת, ובעיקר התייחסות רצינית לכל תלונה ולמכלול התלונות, יכולים להביא לעיתים למניעה של מקרי חירום ולמניעת התפתחות נזקים כתוצאה מהם.
- פוליסות סיעוד: יודעים במה אתם מבוטחים?
כך לדוגמא אבחון אירוע מוחי במועד מוקדם מעלה משמעותית את סיכוי ההחלמה של המטופל.
מקרים הנוגעים לאבחונים מאוחרים, הנובעים מהיעדר ביצוע בדיקות או אי התייחסות לתלונות מטופלים, לצערנו מגיעים רבות לבתי המשפט בישראל.
כך הוא גם המקרה של מר כהן, יליד 1928, אשר הגיע לחדר המיון של בית החולים וולפסון כאשר אינו מרגיש את רגליו. במיון בית החולים נבדק כהן על ידי רופאה פנימית ורופא אורטופד שהחליטו לשחרר אותו לביתו מבלי שייבדק על ידי נוירולוג.
48 שעות מאוחר יותר, אושפז כהן בבית החולים איכילוב עם אירוע מוחי מתקדם, שגרם לו לנזקים קשים.
כהן הגיש תביעה לבית המשפט נגד בית החולים וולפסון, במסגרתה טען כי בית החולים אחראי לנזקיו מכיוון שלא אבחן את האירוע המוחי במועד. האם צדק מר כהן בתביעתו?
בצעד חריג: השופטת הגיעה לביתו של התובע
שאלה זו הונחה על שולחנה של כבוד השופטת ספינזי מבית משפט השלום בתל אביב. יש לציין כי במסגרת שמיעת העדויות בתיק, ביקשה השופטת ספינזי להתרשם באופן ישיר מדבריו של התובע ובנו ואף בצעד חריג וראוי הגיעה לשמיעת עדותם בביתו של התובע, שכן זה האחרון מרותק לביתו עקב האירועים.
לאחר שמיעת עדויות התובע ועדויות בית החולים, ניתן פסק דין במסגרתו קבע בית המשפט שהוא מקבל את גרסת התובע שאכן התלונן במיון וולפסון על כך שאינו חש את רגליו. את תלונתו זו לא ראו לנכון הרופאים לתעד ברשומה הטיפולית. כמו כן, הרופאים לא ראו לנכון לזמן נוירולוג שייתכן ויכול היה לאבחן את האירוע המוחי ולטפל בו מיד.
בית המשפט קבע כי רופאי בית החולים אף התעלמו מבדיקת לחץ הדם של התובע בזמן אמת ואף לא ביצעו לו בדיקת א.ק.ג. כל אלו, לדברי בית המשפט, היו יכולים להביא למצב בו האירוע המוחי היה מאובחן כבר בוולפסון דבר שיכול היה למנוע נזקים מהתובע.
בגין כל ראשי הנזק שנגרמו לתובע, נפסק לו פיצוי כולל בסך של כ - 350,000 שקל.
מכל מקום, מפסק דין זה ומאחרים כמותו ניתן להסיק שחשוב מאוד בכל מקרה בו מי מאתנו מעלה תלונות רפואיות, שאלה תירשמנה ברשומה הרפואית. אי רישום של תלונותינו יכול להביא למחלוקות עתידיות בדבר העובדות שהוצגו לרופאים.
תמיד תוודאו כי התלונות שלכם או של יקיריכם הובנו והובהרו לרופאים. לעיתים, אי הרישום יכול להביא לטעויות רפואיות ולנזקים שלצערנו יכולים להיות בלתי הפיכים.
עורכי הדין רפאל אלמוג ורן שפירא הינם בעליו של משרד עורכי הדין אלמוג-שפירא , המתמחה בתביעות ביטוח ונזיקין
עו"ד רפאל אלמוג
עו"ד רן שפירא
מומלצים