"הבזאר" של עמידר: 3,000 דירות למכירה
חברת הדיור הציבורי עמידר החלה למכור דירות לזכאים. המחיר: כמחצית ממחירי הדירות בשוק. הרוכשים הפוטנציאליים: דיירי מערך הדיור הציבורי שיחוייבו לעמוד בקריטריונים ולהחזיק בדירה עד 5 שנים לפני מכירתה
לאחר שבשבוע שעבר הנחה משרד השיכון את החברות הדיור הציבורי להתחיל למכור דירות לזכאים, הודיעה הבוקר (ד') חברת עמידר כי החלה במכירת דירות. לדברי עמידר, הגדולה שבחברות הדיור הציבורי, בשנת 2014 כולה המהלך יביא למכירה של 3,000 דירות מתוך 61 אלף הדירות בבעלותה.
דיור ציבורי - כותרות אחרונות בערוץ הנדל"ן :
- מכירת הדירות הציבוריות תחודש באופן מיידי
- "הדיור הציבורי תקוע בגלל פוליטיקה קטנה"
- "עם 1,000 שקל אי אפשר אפילו לשכור מחסן"
מהלך המכירה של דירות הדיור הציבורי הוא תולדה של חוק הדיור הציבור, שאותו הוביל ח"כ לשעבר רן כהן ממר"צ. לפי החוק, דיירים ותיקים בדיור ציבורי יוכלו לרכוש את הנכס בהנחה של עד 85% ממנו. אופן חישוב ההנחה, לפי החוק, יהיה פונקציה של ותק. 4% הנחה על כל שנה מ-10 שנות הוותק הראשונות. 3% הנחה על כל שנה בעשור השני לוותק ו-2% הנחה על כל שנה שמעבר.
בפועל, חוק הדיור הציבורי הוקפא במסגרת חוקי ההסדרים התקציביים. הסיבה להקפאה הייתה עלות מוערכת גבוהה של משרד האוצר. מטרות החוק המרכזיות הן להטיב עם דיירי הדיור הציבורי - כלומר שיהיו בעלי רכוש משלהם. בנוסף, החוק יוצר תקציב להמשך מפעל הדיור הציבורי, שכן התמורות מכספי המכירה מיועדות ליצירת דיור ציבורי חדש.
תקופת הצינון למי שרוצה להשתדרג: 5 שנים
לא כל דיירי עמידר זכאים לרכוש את הנכס. אחד הקריטריונים הוא ותק של 5 שנים, עניין המעמיד את מספר הזכאים לרכוש נכס על 30 אלף משפחות, שגם יצטרכו להתחייב שלא למכור את הנכס במשך 5 שנים לפחות לאחר מועד הקנייה. אמנם החוק מתיר הנחה של 85%, אך לדברי עמידר, ההנחה תעמוד בממוצע על 50%.
"הגברנו את ההיערכות בכל הסניפים, מאילת ועד קריית שמונה, ואנו מזמינים את הדיירים החפצים בכך, לבדוק את זכאותם ולממש את זכויותיהם", אמר ל-ynet מנכ"ל עמידר, יעקב ברוש.
מהחברה נמסר עוד כי "עמידר ערוכה ליישם את מכר הדירות, לתת שירות ולקלוט את פניות הדיירים בהתאם לחוק הדיור הציבורי-זכויות רכישה. החל מההכרזה על הפעלת חוק הדיור הציבורי, התקבלו במוקד שירות הלקוחות של חברת עמידר כ-1,124 פניות של דיירים המבקשים לרכוש את דירתם".
עוד מסרה החברה כי "הנציגים במוקד השירות מנחים את הדיירים ומסבירים אילו מסמכים נדרשים להמציא, על מנת להזמין תעודת זכאות. ברגע שניתנת תעודת הזכאות, פונה הדייר לסניף בקרבת מקום מגוריו להמשך הטיפול. הפניות שנקלטו עד כה, מגיעות מכל רחבי הארץ, בעוד רובן סביב אזור ירושלים (26%) והמרכז (23%). שאר הפניות מאזורי חיפה והשרון (20%), גליל והעמקים (19%) והדרום (12%)".