שתף קטע נבחר

 
צילום: גיל יוחנן,  אודי גל, שירותי כבאות והצלה

נלחמים על חיי האחים: מכונה מפעילה את לבם

שתי האחיות מתו - וכעת נאבקים הרופאים על חיי אחיהם בני ה-7 ו-5. השניים מחוברים למכונת "אקמו" שמחליפה את פעילות הלב ולמכונות הנשמה. ראש מערך הטראומה בבית החולים: "קיבלנו מידע ממרכז הרעלים בחיפה שאין תרופה שיכולה לפתור את הרעלן הזה, שפוגע בכל האיברים בגוף"

"שני הבנים מחוברים כעת למכונת 'אקמו' לאחר שלבם חדל לפעום". כך הסביר אחר הצהריים (יום ד') ד"ר עופר מרין, ראש מערך הטראומה בבית החולים שערי צדק, לשם הגיעו היום בני המשפחה שהורעלה כתוצאה מהדברה בביתם. האחיות של האחים, יעל ואביגיל, בנות שנה וחצי וארבע, מתו במהלך היום וכעת נלחמים הרופאים להציל את חיי אחיהם מיכאל ויצחק שבמצב קשה מאוד ואין תרופה שיכולה לסייע להם. אחד האחים הועבר בהמשך לבית החולים שניידר בפתח תקווה.

 

אסון ההרעלה - דיווחים נוספים:

שתי אחיות מתו: "למשפחה אסור היה להישאר בבית"

ההרעלה בירושלים: "כמו גז עצבים בסוריה" 

 

צילום: עידו ארז

צילום: עידו ארז

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

ד"ר מרין הוסיף וסיפר: "מ-11:00 אנחנו עוברים שעות של הידרדרות מהירה במצבם. מדובר ברעל קשה שפגע בכלל המערכות ואנחנו נלחמים על חייהם. אנחנו רואים את ההידרדרות לפי הגילאים של הילדים, זאת אומרת שהילדות הקטנות נפטרו וכעת נלחמים על הילד בן החמש, שאיבד לפני כמה שעות את הדופק. הילד בן השבע מחובר גם הוא למכונת הנשמה. קיבלנו מידע ממרכז הרעלים בחיפה שאין תרופה שיכולה לפתור את הרעלן הזה, שפוגע בכל האיברים בגוף".

 

הרופא אמר עוד כי "מדובר ברעל קשה מאוד שפוגע בכל הגוף ומה שמייחד אותו זה שיש פער בין החשיפה של הרעל ועד שרואים את הסימפטומים ולכן גם אצל הילדים האלה ראינו מצד אחד את הפער בזמן בין הרגע שנחשפו לחומר לפני יומיים ועד הסימפטומים. ההידרדרות מהרגע שהחומר התחיל לפגוע בהם הייתה מאוד מהירה לצערנו". 

 

ד"ר אפרת ברון הר לב, סגנית מנהל מרכז שניידר לרפואת ילדים, אמרה: "קשה לומר מה סיכויי ההישרדות של הבנים. מדובר ברעלן מאוד נדיר שלא פגשנו בעבר. הילדים מחוברים למכשיר 'אקמו' שמחליף את פעולות הלב והראות וסובלים מכשל משמעותי בשריר הלב".

 

אחד האחים פונה לשניידר (צילום: יריב כץ) (צילום: יריב כץ)
אחד האחים פונה לשניידר(צילום: יריב כץ)

 (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
(צילום: גיל יוחנן)

משפחה הורעלה בירושלים מחומר הדברה    (צילום: אבי פרץ, אלי מנדלבאום, גיל יוחנן ומוטי קמחי)

משפחה הורעלה בירושלים מחומר הדברה    (צילום: אבי פרץ, אלי מנדלבאום, גיל יוחנן ומוטי קמחי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

יוסי גרז, מנהל תלמוד התורה שבו לומדים שניים מילדי המשפחה, שוחח עם האב שפונה אף הוא לבית החולים שערי צדק יחד עם האם, כשמצבם מוגדר קל. האב אמר למנהל תלמוד התורה כי המשפחה הייתה אתמול כארבע שעות במרפאה השכונתית "טרם", שם אמרו להם לקחת אקמול ולרכוש בבוקר תרופה נגד בחילות. "אף אחד לא העלה בדעתו שמדובר בהרעלה", הוסיף. חקירתו של המדביר נמשכת והוא ככל הנראה ייעצר בהמשך.

 

טפסר משנה שלמה שניידר, קצין המבצעים של מחוז ירושלים וקצין חומרים מסוכנים ארצי בשירותי הכבאות, אמר כי "אחד מבני המשפחה התלונן על כך שהבגדים שלהם בדירה החלו להיאכל ולכן הם עשו הדברה. מהידע שלנו מדובר בחומר שלא אמור להיות בשימוש להדברה בתוך חדרי מגורים ובטח שלמשפחה היה אסור להישאר בבית אחרי שימוש בחומר כזה".

 

אחת השכנות אמרה כי הילדים לא חשו בטוב כבר אתמול, ולא הלכו הבוקר לגן. לדבריה, "המשפחה ביקרה במרפאה השכונתית ובגלל שההורים היו דואגים ומסורים, הם נשארו לצדם בבית".

 (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
(צילום: גיל יוחנן)

 (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
(צילום: גיל יוחנן)

 (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
(צילום: גיל יוחנן)

 (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
(צילום: גיל יוחנן)

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

ככל הידוע, הדירה הודברה שלשום, ומכל ובו חומר רעיל נותר באחד מחדריה בכוונה, כדי שפעולת הריסוס תימשך. החדר נאטם בסרט הדבקה, וכך גם מצאו אותו השוטרים. המדביר נעצר, וסיפר בחקירתו כי היה אמור לפנות את המכל מהדירה ביום שישי הקרוב. עדיין לא ברור מה היו ההוראות שקיבלה המשפחה באשר לשהייה בדירה, אך נבדק אם חומר ההדברה מותר לשימוש בארץ. כוחות כיבוי אש וטיפול בחומרים מסוכנים פינו את הבניין מיושביו. ישיבה תיכונית סמוכה לדירה פונתה מתלמידיה אף היא. הרחוב נחסם לתנועה, ותושביו התבקשו להסתגר בבתים.

 

"המדביר סיפר בחקירתו כי החדר נאטם, והמשפחה כנראה המשיכה לשהות בדירה", הסביר ניצב-משנה חיים בלומנפלד, מפקד תחנת מוריה. "לטענתו, הוא הנחה את המשפחה להישאר בדירה ולאטום את החדר וכך מצאנו את הדירה. מדובר במדביר מוסמך ששיתף פעולה עם החוקרים ואף היה בבית החולים וסיפר לצוות הרפואי את כל הידוע לו על החומר".

 

קרובת משפחה של הנפגעים אמרה: "אי אפשר לקלוט את מה שקרה, זו משפחה של אנשים צדיקים, לא נתפש איך זה הגיע אליהם. הבנות שנפטרו היו מדהימות, יפות, מוכשרות וחברתיות". ההורים הם אנשים נדירים, צנועים, מיוחדים וביתיים".

 

אחיה ראב"ד:

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

אחד מאנשי הצוות הרפואי של "טרם" בשכונת רוממה סיפר כי המשפחה הגיעה למוקד בחצות וכולם התלוננו על כאבי בטן. "ההורים אמרו שכנראה קיבלו קלקול קיבה כי הם אכלו ביצים וגבינות. בשום שלב המשפחה לא דיברה על ריסוס".

 

המנהל הרפואי של "טרם", ד"ר דוד זלוטניק, ציין כי בני המשפחה לא העלו כלל את נושא ההדברה בביתם, ולכן הרופא במקום לא עשה את הקישור לכך שייתכן כי מדובר במקרה של הרעלה. לדבריו, "זה סיפור טרגי ממש. שואלים איך לא עלינו על זה, אבל אני לא מכיר אף אחד שהיה מאבחן את זה בלי לדעת על ההדברה. לצערי לא מדובר בסימפטומים ספציפיים. זה לא כמו התקף לב כשמרגישים כאבים בחזה, במקרה הזה צריך לעשות את הקשר".

 

ד"ר זלוטניק משמש גם כרופא בכיר במיון בבית החולים שערי צדק, שם נאבקים על חיי שני הילדים שנותרו בחיים. על המקרה הוא שמע כשהיה בדרכו למשמרת, והוא מיד פתח בבדיקתו. "שוחחתי עם הרופא ועשיתי ביקורת על התיקים הרפואיים. המשפחה סיפרה שהם אכלו ביצה מקולקלת ושוקו, זה סיפור קלאסי של קלקול קיבה. ערכו להם בדיקות,

אבל יש כמעט אפס אחוז לזהות את הבעיה בלי לדעת על החשיפה להדברה".

 

בתגובה רשמית של רשת המרפאות נמסר: "ראשית מבקשת הרשת להביע צער עמוק על הטרגדיה. בני המשפחה הגיעו ל'טרם' במצב כללי טוב והתלוננו על בחילות לאחר שאכלו את ארוחת הערב. הצוות הרפואי ערך לבני המשפחה בדיקה רפואית מקיפה, ובבדיקות לא התגלה כל ממצא מחשיד. לאחר קבלת תוצאות הבדיקות והענקת טיפול נגד הבחילות שוחררו בני המשפחה לביתם.

 

"מיד עם היוודע על פטירת הפעוטה ואשפוז שאר בני המשפחה, התכנס ב'טרם' צוות מומחים לרפואה דחופה ומומחים לרפואת ילדים לבירור המקרה, ולאחר שיחה עם הצוות המטפל בבית החולים נערכה בדיקה ראשונית, ממנה עולה כי בני המשפחה קיבלו את המענה הרפואי המיטבי ועל פי הסטנדרטים המקצועיים המקובלים, בהתאם לתוצאות הבדיקות שהתקבלו. יודגש כי מצבם הכללי של בני המשפחה היה טוב ובשלב בדיקתם לא היו ממצאים מחשידים לבעיה רפואית דחופה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
מחוץ לבית המשפחה
צילום: גיל יוחנן
מומלצים