שתף קטע נבחר

 

ביהמ"ש דחה המלצת וינשטיין לבחירות בנצרת

למרות עמדתו של היועץ המשפטי לממשלה, דחה בית המשפט את הערר שהגיש ראש העיר עלי סלאם. בתגובה, תתקיים היום בעיר שביתה כללית

בית המשפט המחוזי בנצרת דחה אתמול (ד') את המלצת היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, לקיים בחירות חוזרות בנצרת בין ראמז ג'ראיסי ועלי סלאם בעקבות חשד לזיופים. בנוסף, דחה בית המשפט את הערר שהגיש ראש העיר סלאם לספור 22 קולות שהיו לזכותו ונפסלו. משמעות ההחלטה היא שג'ראיסי ישוב לכהן כראש העירייה. בתגובה הכריזו הוועדה העממית ורשימת נאסרתי, שבה השתתף סלאם, על שביתה כללית שתתקיים היום בעיר. השביתה תכלול את כל בתי הספר והעסקים בעיר. עם זאת, משרד החינוך הודיע מאוחר יותר כי הלימודים יתקיימו כרגיל.

 

עוד בחדשות

 

עלי סלאם אמר ל-ynet בעקבות החלטת בית המשפט: "זו החלטה לא צודקת. בית המשפט התעלם ממני ומאלפי תושבי נצרת שבחרו בי כי רצו שינוי בעירייה ובעיר. המצב בנצרת מתוח מאוד, לא נוותר בקלות והמאבק המשפטי שלנו יימשך. היום נגיש ערר לבית המשפט העליון בירושלים ואני מקווה שתהיה החלטה על בחירות חוזרות. אם יהיו בחירות אני אקבל הפעם יותר מ 90%".

 

לאחר החלטת בית המשפט הגיעו מאות מתומכי עלי סלאם לאוהל המחאה שהוקם בכיכר המעיין בעיר. כוחות משטרה נמצאים במקום כדי לשמור על הסדר.

 

גורם בחד"ש, מפלגתו של רמאז ג'ראיסי, אמר ל-ynet: "החלטת בית המשפט המחוזי בנצרת מראה כי ג'ראיסי הוא ראש העירייה בהפרש 7 קולות. עלי סלאם צריך לכבד את ההחלטה, בלי ניסיונות לשנות את התוצאה".

תומכיו של סלאם, אמש (צילום: אנור אמארה) (צילום: אנור אמארה)
תומכיו של סלאם, אמש(צילום: אנור אמארה)

 (צילום: אנור אמארה) (צילום: אנור אמארה)
(צילום: אנור אמארה)

נאהד חאמד מתנועת "אלחראק אלשבאבי" אמרה: "כולנו מופתעים מהחלטת בית המשפט, שהתעלם מהחשדות לזיוף בבחירות. אנחנו דורשים בירור וחקירה מאומצת של כל החשדות, במקרים דומים היו חוקרים ויוצאים בהחלטה ברורה".

 

תושבת נצרת אחרת הוסיפה: "סלאם הוא ראש העירייה שלנו. נמאס לנו מראמז ג'ראיסי וסיעתו חד"ש, הם צריכים להבין שרוב תושבי נצרת החליטו להיאבק יחד עם עלי סלאם ולא משנה מה תהיה התוצאה. כדי לשמור על השקט הם צריכים לעזוב אותנו, אם יישארו הם יגרמו להרבה בעיות".

  

סלאם ניצח, והפסיד אחרי ספירה חוזרת

בבחירות שהתקיימו באוקטובר האחרון ניצח סלאם בהפרש של 22 קולות. ג'ראיסי דרש לכלול בספירת הקולות חיילים ובעלי מוגבלויות שקולותיהם נפסלו ובשל כך הורה בית המשפט העליון על ספירה חוזרת של אחת הקלפיות. בתום הספירה טען ג'ראיסי שהפער עומד על תשעה קולות לטובתו (ולפי משרד הפנים על שבעה קולות).

  

סלאם, שבעקבות כך הפסיד בבחירות, לא ויתר ופנה בעניין ליועץ המשפטי לממשלה, שהחליט כאמור לבקש את ביטול הבחירות. "בשל חומרת הטענות שהעלה המועמד עלי סלאם, נערכו בדיקות עובדתיות ומשפטיות בשיתוף הגורמים המוסמכים במשרד הפנים, בשב"ס ובמשרד המשפטים, אשר על יסודן גובשה עמדת היועץ המשפטי לממשלה ומשרד הפנים", כתב וינשטיין.

 

עוד צוין בעמדה שפרסם היועץ המשפטי כי "מבדיקה שערכה המדינה עולה כי 11 אנשים בקלפיות שונות אשר סומנו בשני פנקסי הבוחרים כמצביעים, לא שהו בישראל ו/או שהו במעצר ו/או היו במאסר ביום הבחירות. לאור פער הקולות בין הצדדים, הרי שליקוי זה עלול להשפיע על תוצאות הבחירות ויכול להטות את תוצאות הבחירות למועמד כזה או אחר".

 

 


פורסם לראשונה 22/01/2014 22:57

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חסן שעלאן, אחיה ראב"ד
ג'ראיסי וסלאם
צילום: חסן שעלאן, אחיה ראב"ד
מומלצים