שתף קטע נבחר

נצרת סוערת: "הבחירות עוד יגרמו למלחמה"

ההחלטה לא לקיים בחירות חוזרות בעיר הובילה להשבתת עסקים ובתי ספר, אולם החשש האמיתי של התושבים הוא עימותים בין הנוצרים למוסלמים: "אם המדינה לא תתעורר, היא תשא באחריות"

הלימודים הושבתו, בתי עסק נסגרו וברחובות נצרת מורגשים חילוקי הדעות. החלטת בית המשפט המחוזי בעיר לא לקיים בחירות חוזרות לראשות העירייה גררה היום (ה') צעדי מחאה נרחבים, בהם קריאה לשביתה כללית של בתי הספר והעסקים בעיר. את השביתה יזמו הוועדה העממית, רשימת נאסרתי ותנועת "אלחראק אלשבאבי", וגורמים בכירים בנצרת ציינו כי "75% מתושביה נענו לקריאת השביתה".

 

עוד בערוץ החדשות:

אבי האחיות שהורעלו: 'אלוקים רצה אותן לידו'

בוטל קיצוץ של 130 מיליון מתקציב הישיבות

 

בחלק מבתי הספר הממשלתיים שובשו הלימודים לאחר שאלפי תלמידים לא הגיעו לכיתות. בחד"ש, מפלגתו של המועמד הנוצרי רמאז ג'ראיסי, גינו את הקריאה לשביתה ודרשו לא לערב את בתי הספר בסכסוך הפוליטי. בבתי הספר הפרטיים השייכים לאוכלוסייה הנוצרית התקיימו הלימודים כרגיל, אולם תנועת אל-חיראק אל-שבאבי יזמה מחאה משל עצמה: היא הפיצה עצומה למען בחירות חוזרות בעיר, שעליה חתמו יותר מ-25 אלף תושבים בעלי זכות הצבעה.

ג'ראיסי וסאלם. רבים על ראשות העירייה (צילום: חסן שעלאן, אחיה ראב"ד) (צילום: חסן שעלאן, אחיה ראב
ג'ראיסי וסאלם. רבים על ראשות העירייה(צילום: חסן שעלאן, אחיה ראב"ד)
 

נצרת, היום. המוסלמים סגרו את בתי העסק ()
נצרת, היום. המוסלמים סגרו את בתי העסק

תומכיו של סלאם, אמש (צילום: אנור אמארה) (צילום: אנור אמארה)
תומכיו של סלאם, אמש(צילום: אנור אמארה)

בית המשפט המחוזי החליט אתמול לדחות את המלצת היועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין לקיים בחירות חוזרות בנצרת בעקבות חשד לזיופים. בבחירות שהתקיימו באוקטובר האחרון ניצח עלי סלאם, מוסלמי מרשימת נאסרתי, בהפרש של 22 קולות. ג'ראיסי דרש לכלול בספירת הקולות חיילים ובעלי מוגבלויות שקולותיהם נפסלו ובשל כך הורה בית המשפט העליון על ספירה חוזרת של אחת הקלפיות. בתום הספירה עלה כי ג'ראיסי הוא המנצח בבחירות בפער של שבעה קולות (תשעה לטענתו).

 

"החלטת בית המשפט גרמה לנו עוול שאין מצב שנעבור עליו בשתיקה", הצהיר היום בעל עסק בנצרת, "הוא לא יחליט עבורנו. אם ג'ראיסי יחזור תהיה כאן מלחמה". לדבריו, אם לא תיפתר המחלוקת בהקדם, עלול לפרוץ סכסוך עדתי קשה. "כבר היו התחילו הוויכוחים בין הנוצרים למוסלמים. גם בשביתה ראו שרוב בעלי העסקים המוסלמים לא עבדו וחלק מבעלי העסקים הנוצרים דווקא כן פתחו".

 

גם תושבת אחרת בעיר הזהירה מפני אלימות: "המצב מאוד מדאיג ודורש פתרון דחוף לסיום הסכסוך, לפני שזה יתפתח לאלימות קשה בין שתי העדות. אם המדינה לא תתעורר, היא תצטרך לשאת באחריות להשלכות". שאדי מרג'יה מתנועת הצעירים הנוצרית הוסיף: "אנו קוראים לראש הממשלה ולכל גורם בעל סמכות להתערב מיד ולסייע בקביעת בחירות חוזרות בעיר, כדי להימנע מהתפתחויות אלימות בלתי צפויות בעיר".

 

"הייתה כאן פשלה לא קטנה"

גם סלאם, שהגיש היום ערר לבית משפט העליון בירושלים נגד החלטת השופטת המחוזית, העיד כי המצב בנצרת מתוח מאוד. הוא קרא לתושבים להתאזר בסבלנות: "כולנו מקווים שהעליון יחליט על בחירות חוזרות. תושבי נצרת בחרו בי כי הם משוכנעים שיש לי את כל היכולות להוביל את העיר למצב יותר טוב. ראמז ג'ראיסי וסיעתו חד"ש צריכים לעכל שאני אשאר כראש עיר. אם יהיו בחירות חוזרות אקבל יותר מ-90% מהקולות".

 

מנגד, יריבו ג'ראיסי הצהיר כי "החלטת בית המשפט המחוזי מדברת בעד עצמה. זו החלטה מנומקת שדוחה את כל הערעורים של סלאם, ואף מותחת ביקורת מנומסת אך קשה על היועץ המשפטי ומשרד הפנים, שניסו להתערב למען עריכת בחירות חוזרות. העמדות האלו היו תמוהות בעיניה של השופטת, ועל היועץ המשפטי להיות מספיק אחראי ולתקן את עמדתו כדי לשמור על מעמד מכובד. לדעתי הייתה כאן פשלה לא קטנה והתערבות שנוזף ממנו ריח פוליטי".

 

"כשהיה הפרש של 22 קולות לטובת עלי סלאם, אף אחד לא דיבר על חוסר לגיטימיות ולא דרש בחירות חוזרות. אולם כשהתוצאה התהפכה, כולם החלו להעלות טענות כדי להגיע לתוצאה שרחוקה מהליך דמוקרטי", המשיך ג'ראיסי. לטענתו, "הקבוצה שהכריזה על השביתה כופה אותה באיומים. הם נכנסים לחנויות, לבנקים ולמסעדות, מאיימים על הבעלים וסוגרים הכול בכוח. אני אישית מוגדר על-ידי המשטרה כמאוים בדרגה 6, ואני לא מתבייש בזה - מי שצריך להתבייש הוא מקור האיום, שצריך להתנצל ולהרגיע את הרוחות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אנור אמארה
עצרת בנצרת בעקבות החלטת ביהמ"ש, אתמול
צילום: אנור אמארה
מומלצים