שתף קטע נבחר
 
צילום: shutterstock

פעם הייתי עו"ד, היום אני בעלת קונדיטוריה

לאחר 14 שנים בהיכלי המשפט, שרון סער החליטה שהיא מעדיפה לשהות במטבח ולאפות. בראיון באולפן ynet היא מספרת כיצד הגשימה את החלום ופתחה קונדיטוריה משלה. עושים שינוי - סדרה על אנשים שפתחו בקריירה חדשה באמצע החיים

שמי שרון סער וכיום אני קונדיטורית. בעבר למדתי בפקולטה למשפטים באוניברסיטת תל אביב, במסלול הטבעי של תלמידה מצטיינת מבית טוב. כבת להורים אקדמאים, לא היה בכלל ספק מבחינתי, שאני הולכת לאוניברסיטה, ואם כבר - אז למסלול היוקרתי ביותר.

 

אילו תגובות קיבלה שרון מהסובבים? צפו בראיון באולפן ynet

פעם עו"ד - היום בעלת קונדיטוריה    (צילום: ניצן דרור ואורי דוידוביץ)

פעם עו"ד - היום בעלת קונדיטוריה    (צילום: ניצן דרור ואורי דוידוביץ)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

במשך שנים אהבתי את זה. המחקר המשפטי, הגיוון הרב שבמקצוע, הקשר האישי עם הלקוחות וההופעות בבתי המשפט. הייתי לגמרי לגמרי שם. חמש, עשר, שתים-עשרה שנים, עד שהתחלתי להתעייף.

 

עושים שינוי - הסבה מקצועית באמצע החיים:

 

המקצוע הוא כוחני, שוחק, ואני לא באמת כזאת – אני אדם של הידברות ושל אנשים. כך, אחרי 14 שנים במקצוע, הגעתי למסקנה שהמטבח מסב לי הנאה רבה יותר מהיכל המשפט ושקריאת מתכונים מרתקת אותי יותר מכל פסק דין חדש ומחודש.

 

ההחלטה הגורלית

זה קרה ממש בגיל 40. התחלתי לאפות עבור בית קפה שכונתי, במקביל להיותי עורכת דין עצמאית ואמא ל-4 ילדים צעירים. בהמשך גם עבדתי 3 ימים בשבוע בקונדיטוריה, כשבשלושת הימים הנותרים המשכתי לעבוד במשרד שלי במגדל המשולש בעזריאלי.

 

העבודה באותה קונדיטוריה היתה הזדמנות משמעותית עבורי לבחון עד כמה אני רוצה את התחביב כמקצוע. ואני רציתי, מאוד.

 

קבלתי החלטה גורלית לסגור את המשרד והתחלתי לאפות באופן עצמאי בבית. זה לא היה קל: הבית כולו הפך לקונדיטוריה, כשאני עובדת סביב השעון בגלל תנאי עבודה לא נוחים והפרעות חוזרות ונשנות מצד בני הבית - מי רוצה לאכול עכשיו, בדיוק כשאני עובדת? השמרים תפחו ואין לי זמן להכין עכשיו ארוחת ערב, ולא - אני לא יכולה להסיע לחוג כשיש לי 12 עוגות בתנור.

 

חיכיתי להזדמנות לפתוח קונדיטוריה משלי ובינתיים נהניתי מעצם העשייה והרחבתי את חוג לקוחותיי. עד שיום בהיר אחד זה קרה - נמצא המקום האופטימאלי עבורי ופתחתי את הקונדיטוריה שלי בפארק אפק בראש העין, קרוב לבית וקרוב לחברים.

 

אז איך עושים את השינוי?

רבים מתפלאים על השינוי הדרמטי ועל המעבר ממקצוע יוקרתי לעבודת כפיים. אך מי שבאמת מכיר אותי יודע שדרכי למקום זה הייתה סלולה זה מכבר. במשך שנים אפיתי להנאת בני משפחה וחברים, תמיד אהבתי לארח ולפנק, ורבים דחקו בי ואמרו - "את חייבת לעשות עם זה משהו".

 

נכון, ניצבתי בפני אתגרים אדירים שלא היו מוכרים לי כלל כמו ייצור ושיווק, התמודדות עם ספקים, צירוף שותפה ופרידה ממנה, ניהול כח אדם, ובעיקר - עבודה סביב השעון וויתורים אדירים שנאלצתי לעשות בסגנון החיים המוכר לי.

 

אין גם ספק שזו לא היתה החלטה כלכלית, אבל, וזה העיקר: הגשמתי חלום ואני מאושרת. היום אני כאן, קונדיטורית מתוך בחירה שלמה, אופה ויוצרת באהבה מתכונים איכותיים ללא פשרות ומזמינה אתכם לטעום, ליהנות, להתענג, לחלום ולהגשים גם אתם את החלום שלכם.

 

שרון סער הינה בעלת שרון&רנה – קונדיטוריה אחרת 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ניצן דרור ואורי דוידוביץ
שרון סער
צילום: ניצן דרור ואורי דוידוביץ
מומלצים