מחיר הדמים של מונדיאל 2022
183 עובדים זרים מנפאל נהרגו רק ב-2013 בקטאר, רובם מהתקפי לב אחרי עבודה בשרב לוהט. פיפ"א הבטיחה לטפל בנושא, אך ארגונים כבר קוראים לספונסרים להסיר את חסותם
עד כה עיקר השיח סביב מונדיאל 2022 בקטאר היתה לגבי שאלת מועד קיומו בחורף או בקיץ. אלא שמסמכים רשמיים שנחשפו לאחרונה מגלים צד אפל וחמור סביב המדינה המארחת.
על פי דו"ח שנחשף לאחרונה 185 עובדים זרים מנפאל נהרגו בקטאר רק ב-2013. העובדים הזרים הנפאלים מהווים שישית מהעובדים הזרים בכלל בקטאר, כך שסביר להניח שלו תיערך בדיקה לגבי כלל הפועלים במדינה, המספרים יהיו גבוהים הרבה יותר.
הנתונים החמורים אילצו את נשיא פיפ"א, ספ בלאטר להבטיח כי הארגון יתייחס ברצינות לנושא. שר העבודה הקטארי הורה על עריכת בדיקה מקיפה בעוד מנכ"ל הוועדה המארגנת של המונדיאל, חסן אל ת'אוואדי הבטיח כי הממצאים יטופלו בשיא הרצינות.
מספר ארגונים בנפאל לא השתכנעו מדבריהם של הקטארים ושל אנשי פיפ"א ופנו לספונסרים של פיפ"א בבקשה להסיר את חסותם מהארגון בעקבות הבחירה של קטאר כמארחת.
65 מהעובדים אגב הלכו לעולמם בחודשי יולי-אוגוסט הלוהטים בהם הטמפרטורה מטפסת באופן שגרתי ל-40 מעלות. סיבת המוות המרכזית אגב היא התקפי לב פתאומיים.
בחודש נובמבר האחרון ארגון זכויות האדם "אמנסטי" פירסם דו"ח על פיו העובדים במדינה נאלצים לעבוד במשמרות ארוכות במיוחד של 12 שעות ולהתגורר בצפיפות רבה בדירות קטנות.
לאחרונה החלו העבודות על האצטדיון הראשון של המונדיאל בקטאר, והוועדה המארגנת הבטיחה כי העובדים יזכו לבטיחות, בריאות וכבוד.
פיפ"א עצמה מסרה בתגובה: "אנו עובדים על פיתרון מיידי ליצירת דיאלוג בין קטאר לבין מספר ארגוני עובדים וזכויות אדם כדי להבטיח את תנאיהם של העובדים הזרים. אנחנו מאמינים כי המונדיאל בקטאר יביא לשיפור חברתי חיובי במדינה שבין השאר יכלול התקדמות בזכויות העובדים".
לא תאמינו איך הכדור הזה לא נכנס לשער
צפו: ניצחון ליונייטד על צ'לסי, אבל מחוץ למגרש
טמפרטורה שנמדדה במגרש בברזיל - 68 מעלות
צפו. סטפן אל שעראווי בתרגיל חדש