"ישראל תקלל את היום שבו תתקוף את איראן"
נשיא איראן רוחאני אמר ל-CNN שישראל לא תתקוף באיראן. "ישראל יודעת טוב מאוד מה תהיה התגובה שלנו והיא מכירה את יכולותינו האזוריות"
'אין סיכוי להסכם'. רוחאני זעזע את כתב CNN
עוד חדשות בעולם :
מצרים: קודם בחירות לנשיאות ואז לפרלמנט
שטה בים: ספינת רפאים עם חולדות 'קניבליות'
הטייס התעלף, בן 19 לקח פיקוד. איך נגמר?
מונעים הצבעה בבנגקוק: ראש אופוזיציה נהרג
קטע מהראיון שנערך בדאבוס התפרסם בשבוע שעבר, ובו אמר רוחאני שאיראן לא תסכים להרוס צנטריפוגות. הוא אמר ש"המטרה של השיחות (על הגרעין האיראני) היא ליצור אמון" וש"העם האיראני לא סומך על האמריקנים אחרי עשרות שנים ומעשים של כמה נשיאים אמריקנים".
רוחאני שב על הצהרת איראן כי "אנחנו לא רוצים לבנות פצצה", אבל הוסיף ש"הסנקציות לא חוקיות והקונגרס לא צריך להתערב בחוקים בינלאומיים. לקונגרס האמריקני יש דרך ארוכה להבין את העם האיראני ואת המהפכה".
"'מוות לאמריקה' - למדיניות ההתערבות"
את הצעקות "מוות לאמריקה" שהושמעו לא פעם בארצו הסביר רוחאני בכך ש"כשהעם אומר 'מוות לאמריקה', הוא מתכוון למדיניות האגרסיבית ולהתערבות שלה. אנחנו לא רוצים שזה יימשך. עלינו לגרום לממשל ארה"ב להבין שההתערבות שלו לא מקובלת. היחסים עם אמריקה תלויים לחלוטין בארה"ב. היא צריכה לשנות את ההתנהגות שלה ואת מדיניותה".
בהתייחסו למלחמת האזרחים העקובה מדם שמתנהלת בסוריה אמר רוחאני כי "מה שיוצר בעיה עצומה לעולם זה הטרור. ממשלות מערביות יודעות שהטרוריסטים הכי מסוכנים התכנסו בסוריה. ממשלתו של בשאר אסד הזהירה מפניהם כמה שנים". לדברי הנשיא האיראני, "אם לאזרחים יש בעיה, היא צריכה להיפתר בבחירות. אסד אינו הבעיה העיקרית כאן. קודם כול צריך לדחוק החוצה את הטרוריסטים. קודם הטרוריסטים צריכים לעזוב את המדינה ואחר כך כל מה שיחליט העם הסורי יהיה מקובל".
את הראיון עם רוחאני ב-CNN ערך פריד זקריה, פרשן בכיר ברשת. הוא שאל ישירות את הנשיא האיראני אם במסגרת ההסכם עם המערב ייהרסו צנטריפוגות וקיבל תשובה חד-משמעית: "לא, בשום תנאי", אמר רוחאני, וחזר על המשפט פעמיים. הנשיא גם הוסיף: "בהקשר של טכנולוגיה גרעינית, במיוחד במחקר ופיתוח למטרות שלום, אנחנו לא נהיה מוכנים לשום מגבלות".
זקריה נחשב גורם ליברלי שתמך עד כה במשא ומתן עם טהרן. עם זאת, הצהרותיו אחרי הראיון נותנות רוח גבית לגורמים בוושינגטון שמתנגדים לעסקה עם איראן. "זה נראה לי כמו מכשול עצום", הודה זקריה אחרי הראיון, "התפיסה האיראנית לגבי איך תיראה העסקה מרוחקת קילומטרים מהתפיסה האמריקנית".