דיווח לבנוני: פיצוץ עז באזור לטקייה בסוריה
פיצוץ עז אירע באזור לטקייה שבסוריה. כך דיווחו אתר חדשות לבנוני המזוהה עם מפלגה נוצרית ואתר החדשות של מחנה ה-14 במרס. אתר פלסטיני דיווח: ישראל תקפה בסוריה, אך גורמים ביטחוניים ישראלים סירבו להגיב
האם ישראל מעורבת בתקיפה נוספת בסוריה? אתר חדשות לבנוני המזוהה עם מפלגת "הכוחות הלבנוניים" הנוצרית ואתר החדשות של מחנה 14 במרס דיווחו הלילה (ב') על פיצוץ עז שאירע באזור לטקייה שבסוריה. הדיו נשמעו בכל רחבי העיר.
נסיבות הפיצוץ טרם ברורות, אך גם גורמי אופוזיציה סוריים אישרו כי הוא אירע. גורמים ביטחוניים ישראלים סירבו להגיב. האתר הפלסטיני "זמאן פרס" דיווח כי גורמי תקשורת מערביים העריכו כי הפיצוץ בלטקייה הוא כתוצאה מתקיפה ישראלית של מצבורי טילי s-300 מתוצרת רוסית באזור א-שייח דאהר בעיר הנמל הסורית.
עוד חדשות:
מחאה נגד נשיא צרפת הפכה למפגן אנטישמי
צפו: ג'יהאדיסטים מיירטים מסוק צבא מצרים
מחנה 14 במרס מאגד את כל הכוחות הפוליטיים בלבנון שמתנגדים לחיזבאללה, למשטר האיראני ולמשטר הסורי, להבדיל ממחנה 8 במרס שתומך בחיזבאללה. אתמול בצהריים דיווחה רשת "אל-מנאר" של ארגון חיזבאללה כי מטוסי חיל האוויר חגו באופן אינטנסיבי במרחב האווירי של לבנון, באזור בקעת הלבנון המערבית, ביירות, בעל-בק ואל-הרמל.
מאוחר יותר אתמול דיווח רדיו "קול לבנון" כי מטוסי חיל האוויר הישראלי סורקים את המרחב האווירי הלבנוני וחגים גם מעל הבירה ביירות. במקביל, אתר החדשות הלבנוני "א-נשרה" דיווח כי חיל האוויר הישראלי ביצע במהלך היום גיחות אינטנסיביות באזור בעל-בק בבקעת הלבנון בגובה נמוך. צבא לבנון פרסם אתמול מידע על שני מטוסי קרב ישראליים שחדרו למרחב האווירי הלבנוני וטסו ברחבי המדינה במשך יותר משעה.
כמו כן, הבוקר רשת אל-מנאר של חיזבאללה דיווחה כי חייל צה"ל נפצע כתוצאה מפיצוץ מטען ליד גדר הגבול סמוך לכפר אל-עדייסה. לפי הדיווח, החייל ביצע עבודות ליד הגדר ובמקום אירעו שני פיצוצים. ברשת "אל-מיאדין", שגם כן מזוהה עם חיזבאללה, גם דיווחו על חייל צה"ל שנפצע בעת שביצע עבודות ליד גדר הגבול. דובר צה"ל הכחיש את הדיווחים ומסר כי לאחר מבדיקה ראשונית עולה כי לא מוכר אירוע שבו נפצע חייל.
בחודשים האחרונים דיווחו כלי תקשורת בלבנון מספר רב של פעמים על גיחות של חיל האוויר באזורים שונים במדינה. עם זאת, באף אחד מהמקרים לא הוזכר כי חיל האוויר תקף בשטח לבנון.
אך תקיפות של אמצעי לחימה מתוחכמים בסוריה בשנה החולפת יוחסו לישראל. מקורות אמריקניים אישרו בחלק מהמקרים שישראל היא זו שתקפה, וגם בכירי מערכת הביטחון חזרו ואמרו כי "ישראל לא תרשה לנשק מפר איזון" לזלוג לחיזבאללה. באותן הזדמנויות דווח לרוב על ריבוי גיחות ישראליות מעל לבנון.
מינואר ועד אוקטובר
בסוף חודש אוקטובר התפרסמו ידיעות על תקיפה ישראלית בסוריה. גורם בבית הלבן אמר ל-CNN כי מטוסי חיל האוויר תקפו בלטקייה. לדבריו, המטרה הייתה טילים וציוד נלווה שישראל חששה כי יועברו לחיזבאללה. רשת אל-ערבייה טענה אז כי חיל האוויר הפציץ גם בדמשק, שם הושמדו טילי SA-8.
בחודש יולי טען דובר צבא סוריה החופשי כי כוחות זרים השמידו טילים נגד ספינות מסוג "יאחונט", מתוצרת רוסית. עוד אמר כי ייתכן שהתקיפה בוצעה באמצעות טילים מהים. היאחונט הוא טיל מתקדם המסוגל לפגוע במטרות במרחק של כ-300 ק"מ בדיוק רב. "ההתקפה הזו בוצעה או מהאוויר או באמצעות טילים ארוכי טווח מאוניות בים התיכון", טענו אז.
שר הביטחון משה (בוגי) יעלון הבהיר לאחר מכן כי לפיצוץ שאירע במחסני הנשק של סוריה אין קשר לישראל. יעלון אמר כי "זה תקופה ארוכה שאיננו מתערבים במלחמה העקובה מדם בסוריה. הצגנו קווים אדומים ואנו מקפידים עליהם. שם פיצוץ או פה גיחה במזרח התיכון, לרוב מאשימים אותנו".
ב-3 במאי שוב יצאו הדלפות מארה"ב ולפיהן הושמד מחסן שהכיל טילי פאתח-110 שנשלחו מאיראן. זמן קצר לאחר מכן מסר גורם ישראלי לסוכנות הידיעות AP כי המשלוח שהשמיד חיל האוויר הכיל טילים מתקדמים שיועדו לחיזבאללה. לא דובר אז בנשק כימי, אלא בכזה שעלול לשנות את "כללי המשחק". תוך 48 שעות, ב-5 במאי, דיווחה הטלוויזיה הממלכתית בסוריה כי פיצוצים עזים זעזעו שורת מוקדים באזור דמשק. אז כבר ייחס גם הנשיא בשאר אסד את התקיפות לישראל - והבטיח תגובה "בזמן ובמקום המתאים".
בסוף ינואר הפציצו לפי פרסומים זרים מטוסי חיל האוויר שיירת טילי SA-17 מתקדמים נגד מטוסים באזור מכון המחקר ג'רמאיה, צפונית-מערבית לדמשק.
Read this article in English