"עזבתי את בית הספר בשביל להיות שף"
שחר וולמר אמנם רק בן 19, אבל הצליח להרשים את המנטורים של "משחקי השף", והוא לא חושש מהם גם בהמשך: "יש לי ביטחון במה שאני עושה". בדרך למטבח הוא עונה לנו על כמה שאלות
הוא גדל בבית שניזון מטייק אוויי ובישול נחשב בו למילה גסה, אבל שחר וולמר בן ה-19, שעבר השבוע לשלב מחנה האימונים בריאליטי "משחקי השף", החליט שהוא רוצה להפוך לשף. בגיל 16 הוא עבד כשוטף כלים במסעדה ויום אחד, ממש כמו סיפורי הסינדרלה שכולנו רוצים להאמין בהם, הטבח התפטר והוא נכנס למלא את מקומו. מאז הוא נדבק בחיידק הבישול והגיע עד למסעדת "כתית" של לא אחר מהשף מאיר אדוני - אחד המנטורים בתוכנית. אחרי שהרשים את מושיק רוט, אדוני ואסף גרנית שהעניקו לו את הסכין, שחר וולמר עונה על שאלון ynet.
למה דווקא בישול?
"לא התחנכתי בבית שמבשלים בו, אבל כשעבדתי בחומוסיה כשוטף כלים התמזל מזלי. כדי להישאר בבישול עזבתי את בית הספר שלמדתי בו ומאז בזה אני עוסק. עברתי בין מסעדות והייתי אמור להתחיל סטאז' אצל מושיק רוט עוד לפני התוכנית, כלומר הייתי צריך לבחור בין זה לבין הריאליטי, וזו היתה הבחירה שלי בסוף".
ממי פחדת מהשופטים?
"לא יהיה נכון לומר שפחדתי ממישהו מהשופטים, אבל כן פחות התחברתי לאסף גרנית. יש לי ביטחון במה שאני עושה ובגלל זה לא פחדתי. האמת שלפני התוכנית ידעתי שמאיר אדוני שופט שם והאמנתי גם שהוא יצביע לי".
לאיזה שופט היית רוצה להצטרף?
"למושיק. אני לא חושב שמאיר ייעלב, הוא השף הכי מפרגן בעולם והוא ישמח לראות אותי פורח אפילו בידיים של מישהו אחר, גם אם זה יעלה לו בתחרות".
מה המתכון הכי טוב שלך?
"פסטה קרבונרה - מנה איטלקית קלאסית מאוד כבדה אבל כיפית. זו פסטה ברוטב לבן עם בייקון והמון גבינת פרמזן ורוטב סמיך וחמאתי, שמוגשת עם חלמון נא".
מה לא תבשל בחיים?
"אין דבר כזה, אני אוהב לבשל ולאכול הכל".
למה הגעת לתוכנית?
"הגעתי כי רציתי לעשות משהו אחר ממה שהייתי רגיל. עברתי במשך ארבע שנים בין מסעדות ורציתי לגוון לעשות משהו חדש שלא עושים כל יום".
לאן תגיע בתוכנית?
"מקווה שלגמר".