שתף קטע נבחר

 

נתניהו: ישראל לא מחויבת לעמדות אמריקניות

חרף ההתקפות שספג, רה"מ בחר לא לענות בנאומו לנפתלי בנט. על המו"מ: "המדינה הפלסטינית צריכה להיות ישות מפורזת שמכירה במדינה היהודית". הוא רמז לארה"ב שישראל פונה לבריתות חדשות: "סין מתעניינת בנו"

אף ששום מתווה להסדר עם הפלסטינים עדיין לא הונח על השולחן, עלה הערב (ג') בנימין נתניהו לנאום כשהוא מותקף מימין ונלחץ משמאל. ראש הממשלה התייחס למו"מ המדיני ולתוצאות האפשריות שלו, אבל לא הזכיר את העימות בינו לבין השר נפתלי בנט. בנאומו אמר נתניהו: "האמריקנים מגבשים עמדות אמריקניות – לא ישראליות. ישראל לא חייבת לקבל את העמדות הללו. המדינה הפלסטינית צריכה להיות ישות מפורזת שמכירה במדינה היהודית". ynet העביר בשידור חי את הנאום מכנס המכון למחקרי ביטחון לאומי בתל אביב.  

 

נתניהו: "לא יודע אם יהיה הסדר"    (צילום: go live)

נתניהו: "לא יודע אם יהיה הסדר"    (צילום: go live)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

עוד בחדשות:

 

נתניהו הדגיש שבמו"מ מול הפלסטינים הוא מבקש להבטיח שני תנאים: "אינני רוצה מדינה דו-לאומית וגם לא עוד מדינה בחסות איראן שמשגרת טילים וטרור כלפינו. עברנו טלטלות קשות, ואחרי חמש שנים של ניווט מבוקר ואחראי אנחנו בקרוב נדע אם ניתן להמשיך את המו"מ עם הפלסטינים. אני לא יכול להגיד אם ההסדר עם הפלסטינים ייצא לפועל. אנחנו מעוניינים להמשיך במו"מ אבל איני יכול לומר לכם שההנהגה הפלסטינית מוכנה ברגע זה להתמודד עם הוויתורים שהיא תצטרך לעשות כדי להגיע להסדר". 

 

לדבריו, האמריקנים פועלים לגבש עמדות משלהם שכאמור לא יחייבו את ישראל: "אנחנו עומדים על הכרה במדינה יהודית כמדינת לאום של העם היהודי - זה שורש הסכסוך. הסכסוך איננו על השטחים או על ההתנחלויות ואינו על מדינה פלסטינית. התנועה הציונית הסכימה בזמן תוכנית החלוקה על מדינה פלסטינית, אבל הסכסוך נמשך בגלל ההתנגדות

העיקשת להכרה במדינה יהודית".

 

ראש הממשלה התייחס להסתה הנמשכת ברשות הפלסטינית ובעזה - בתקשורת, במסגדים ובבתי הספר - ועבר לדבר על סידורי הביטחון המתחייבים: "יש צורך בסידורי ביטחון חזקים בבקעת הירדן שביסודם מושתתים על מדינת ישראל וצה"ל. הנוסחה התמציתית ביותר להסדר שלום היא מדינה פלסטינית מפורזת שמכירה במדינה היהודית. אנו לא רוצים לספחם כאזרחים ולא לשלוט בהם". 

 

גם כשעבר לדבר על הכלכלה הישראלית שלח נתניהו רמז לעבר ארצות הברית. הוא ציין שהמצב הגלובלי מאפשר לישראל ליצור בריתות חדשות, והזכיר את העובדה שישראל עשויה לשמש שער לסחורות סיניות בדרכן למערב. "כל מדינה זקוקה לבריתות, בוודאי מדינה קטנה כמו שלנו, כדי להכפיל את כוחה, כולל היחסים שלנו עם המעצמות החדשות שעולות ומופיעות", אמר. "בדאבוס שוחחתי עם ג'ון קרי מארה"ב, עם שר החוץ של סין ועם מספר שלוש בגוגל. ישראל חייבת לייצר מערך של אינטרסים עם כולם. לדוגמה, סין מעוניינת מאוד בטכנולוגיה הישראלית. למדינה של שמונה מיליון אזרחים זה יכול לעזור מאוד".

נפתלי בנט, מוקדם יותר בנאומו בתל אביב (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
נפתלי בנט, מוקדם יותר בנאומו בתל אביב(צילום: מוטי קמחי)

בנט: לא יסלחו למנהיג שיחלק את הארץ

נתניהו נשא דברים על הדוכן כשברקע עדיין מהדהד נאומו החריף של השר נפתלי בנט, שתקף שעה קלה קודם לכן את הכוונה למסור שטחים. בנאומו קודם לכן אמר בנט: "אבות אבותינו וצאצאי צאצאינו לא יסלחו למנהיג ישראלי שימסור את ארצנו ויחלק את בירתנו".

הוא תקף את אופן ניהול השיחות מול הפלסטינים ואמר: "ככה לא מנהלים משא ומתן, כשאתה רץ בעולם מפוחד".

 

הוא הוסיף שפלסטינים לא יכולים לשלוט על ישראלים, "כי הם יהרגו אותם. איך אני יודע? אני יודע כי זה כבר קרה. בחברון חיו היהודים בשלום עם שכניהם הערבים ואז יום אחד בשנת תרפ"ט השכנים פשוט קמו והרגו אותם".

 

מוקדם יותר היום התייחסה שרת המשפטים ציפי לבני למו"מ המדיני, ושם איגפה את נתניהו משמאל: "נכנסנו למשא ומתן במטרה להגיע להסדר. הסדר הוא האינטרס של מדינת ישראל. חשוב להדגיש שהמשא ומתן אינו ספין והמטרה איננה למצוא שאין פרטנר, אלא להגיע להסדר, ואני מתכוונת לעשות הכול כדי שזה יקרה".

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
בנימין נתניהו
צילום: מוטי קמחי
מומלצים