"לנשים יש הישגים עד שהן הופכות לאימהות"
יו"ר מנפאוור ישראל בכנס עבודה באילת: "נשים מגיעות להישגים מקצועיים עד שהן הופכות לאימהות והכל נתקע". הממונה לשעבר על השכר באוצר אילן לוין הציע פתרון לפערי השכר: "להפנות תקציבים להקמת גני ילדים בחברות גדולות וממשלתיות"
"שטף החקיקה למען שוויון לנשים גורם לא להעסיק נשים". כך טען היום (ד') אילן לוין, לשעבר הממונה על השכר באוצר וכיום ראש אגף העבודה בהתאחדות התעשיינים, בדברים שנשא בכנס אילת לעבודה.
- כמה מרוויח העובד שלצדכם? בקרוב תדעו השרים קוראים ביוטיוב להעלות שכר לנשים
- ארגוני נשים: להפסיק את האי שוויון בעבודה
הכנס, המשותף לארגוני המעסיקים וההסתדרות, מתמקד בהיבטים משפטיים, כלכליים וחברתיים של שוק העבודה. בפאנל שעסק בקידום נשים בעבודה, הוצגו נתונים בדבר המשך הפערים בין גברים לנשים בשוק העבודה.
בתוך כך צוין כי רק אחת מ-5 נשים שואפת להתקדם למשרות ניהול בכירות, וכי 4% בלבד מבעלי העסקים הקטנים והבינוניים הן נשים. בנוסף הוצגו נתונים לפיהם רק 200 גברים בשנה יוצאים לחופשת לידה על כל 200 אלף לידות.
לוין, שהשתתף בפאנל, ציין כי "שינוי מבנה השכר ומעבר לשכר גלובלי יקטין את הפערים. במקום להגדיל את מכסת השעות הנוספות שמגדילות את הפערים בשכר, צריך להפנות תקציבים להקמת גני ילדים בחברות גדולות וממשלתיות".
"נשים לא מקדמות נשים"
מירה אלטמן, מנכ"לית בנייני האומה, ציינה על רקע יום המשפחה שעומד בפתח, כי "אימהות שהן מנהלות בכירות, אקדמאיות, בתפקידים תובעניים מקבלות מהילדים שלהם לקראת יום המשפחה ציור של אימא מכבסת ומבשלת".
היא הוסיפה כי "נשים לא מקדמות נשים אחרות לתפקידי ניהול. זה נתון עצוב. הבעיה של הנשים בישראל היא הנשים עצמן. הן לא מוכנות לשלם את המחיר שאנחנו שילמנו כדי להגיע לתפקידים בכירים. כשניהלתי מלון במשך 6 שנים לא ישבתי עם המשפחה שלי בליל הסדר ובסופי שבוע. יש מחיר תובעני מאוד למי שמגיעה לעמדת ניהול בכירה".
דליה נרקיס יו"ר מנפאוור ישראל, טענה כי "השתרשה תרבות של ישיבות שמתחילות ב-17:00 ו-18:00 אחר הצהריים, אי אפשר יותר לשלוט על שעות העבודה. נשים משכילות ובעלות יכולות מקצועיות מגיעות להישגים מקצועיים עד שהן הופכות לאימהות והכל נתקע. יש בעיה תרבותית שעלינו לשנות".
מיה יניב, יו"ר ועד עובדי סלקום, ציינה כי "כשאישה בתפקיד בכיר יוצאת ממעגל העבודה כדי להקים משפחה, היא פותחת פתח להיעלמות שלה. הארכת חופשת הלידה היא פיקציה. הנשים נאלצות לבחור בין ויתור על המשך ההתקדמות בקריירה או תחושת אשמה על כך שהן עוזבות את הילד".